Poliisi tiedottaa lentohäirikön kiinniotosta Helsinki-Vantaalla (+Pennasen video)

Vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen toiminta Helsinki-Vantaan lentoasemalla, lähtevässä koneessa, aiheutti poliisitoimenpiteen. Tässä poliisin tiedote:

Tiistaina aamupäivällä Hki – Vantaan lentoasemalla poliisi poisti lentoa häirinneen henkilön reittilennolta.
Poliisi oli saanut tehtävän, jonka mukaan henkilö oli ilmoittanut estävänsä koneen lähdön.
Poliisipartion ollessa tehtävällä ja neuvoteltuaan koneen kapteenin kanssa, henkilö poistettiin koneesta kapteenin pyynnöstä.

Alustavissa selvityksissä poliisi on saanut haltuunsa lisäselvitystä, jonka perusteella asiassa on käynnistetty esitutkinta. Itä-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa, että kaikkien lentomatkustajien on hyvä tiedostaa, että lentokoneessa on omat tiukemmat järjestyssääntönsä kuin muissa joukkoliikennevälineissä. Ilmailulain mukaan matkustajan on noudatettava lennon miehistön antamia ohjeita ja määräyksiä, jotka liittyvät lennon turvallisuuteen ja järjestykseen

Lentomatkustajan häiriökäytös tai mikä tahansa miehistön ohjeiden noudattamatta jättäminen voidaan tulkita häiriköinniksi ja se voi tulla hyvinkin kalliiksi, jos esimerkiksi lento myöhästyy. Kansainvälisillä lennoilla rangaistus ei välttämättä määräydy Suomen lainsäädännön mukaan. Monissa muissa maissa rangaistuskäytäntö voi olla huomattavasti kovempi kuin Suomessa.

Poliisi.fi

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on ilmoittanut tukevansa Pennasen toimintaa, mm. Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mielestä kansalaiset eivät voi valita, mitä lakeja noudattavat tai jättävät noudattamatta.

Kuuntele Pennasen video tapahtuneesta lentoliikennehäirinnästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top