Poliisi tiedotti Turun kaksoismurhasta

Turun Pernossa surmattiin pääsiäisenä (03.04.) kaksi henkilöä, mies ja nainen, ja haavoitettiin yhtä miestä. Teosta epäilty mies otettiin kiinni läheltä tekopaikkaa. Poliisi piti tänään tiedotustilaisuuden asiasta. Extrauutiset oli paikalla.

Henkirikokset tapahtuivat Pernon kaupunginosassa, kerrostalossa johon epäilty -27-vuotias kouvolalaismies- oli tunkeutunut. Surmansa saaneet olivat 25-vuotias nainen ja 27-vuotias mies.  29-vuotias mies, jota tekijä haavoitti puukolla talon porraskäytävässä, tarvitsi sairaalahoitoa.

Epäilty oli saapunut Pernoon 03.04. aamuyöllä. Hän ampui tuntemaansa 27-vuotiasta miestä jo kerrostalon pihalla, mutta uhri pääsi pakenemaan asuntoon. Meteli herätti talossa asuvat 25-vuotiaan naisen ja 29-vuotiaan miehen, jotka ilmaantuivat paikalle sivullisina. Tekijä ampui naista talon edessä, ja puukotti miestä. Tämän jälkeen epäilty siirtyi sisälle asuntoon, ja ampui jo aiemmin haavoittamansa miehen. Asuntoon olivat piiloutuneet myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen. He eivät vahingoittuneet, mutta poliisin mukaan olivat hengenvaarassa.

Poliisilla on selkeä käsitys siitä, mitä Pernossa tapahtui tilanteessa, jossa kaksi henkilöä menehtyi ja yksi sai vakavia vammoja. Tekijää epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Epäiltyä epäillään huumausaineiden käytön takia myös rattijuopumuksesta, kertoi poliisi.

Asunnossa on asunut kaksi henkilöä, joista toinen on murhan uhri, toinen asianomistaja. Tekijän ja yhden uhrin -27-vuotiaan miehen, erimielisyydet ovat liittyneet rahaan, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kristiina Kontio  toimittajan kysyessä. Tarkempaan kysymykseen tutkinnanjohtaja  vastasi, ettei kyse ole huomattavasta summasta. Tekoon käytetty ase oli luvaton, mutta sen alkuperästä ei annettu tietoja. Tekijä oli teon tehdessään huumeissa. Tekijän ja uhrin tuttavuus ei liity heidän harrastuksiinsa, kertoi tutkinnanjohtaja. Epäilty on ollut poliisin mukaan yhteistyöhaluinen kuulusteluissa.

Tekijän ja miesuhrin välistä riitaa ei tarkemmin kuvailtu, yksityiselämään liittyvänä tietona. Rahariita ei liity huumeisiin. Tekijä oli tullut Turkuun vartavasten tapaamaan mies-uhria. Poliisi ei kommentoi tekoon käytettyä asetta tai ammuttujen laukauksien määrää. Laukauksia oli ammuttu kuitenkin useita.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen 06.04. todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Syytteen nostamisen määräpäivä on ensimmäinen heinäkuuta.

Ismo Kähkönen, Pekka Kemppainen

1 Comment

  1. Lueskelin jostain
    29.4.2021 12:40

    Eikös tämä ollut niitä rakennus-huijauksia ja käytyjä oikeudenkäyntikorvauksia jotka ampuja oli määrätty maksamaan. Eli nainen oli tilannut ja ampuja rakennellut ja myöhemmin nainen oli riitauttanut homman.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top