Poliisi tutkii seksuaalirikos-vyyhtiä Lounais-Suomessa, mm. lapsenraiskaus

Kantasuomalaisen nuoren miehen epäillään syyllistyneen sarjaan seksuaalirikoksia. Nimikkeitä on mm. törkeä lapsenraiskaus, törkeiden sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien levittämistä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien hallussapitoa ja lukuisia lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Rikosvyyhteä on kevään aikana tutkittu Lounais-Suomen poliisissa.

Poliisi pääsi perille rikoksista useiden vihjeiden avulla. Vihjeitä tuli sekä kotimaasta että ulkomailta. Rikoksista epäilty on käyttänyt apuna rikoksiinsa sosiaalista mediaa.

Tutkinnassa on tehty yhteistyötä Keskusrikospoliisin (KRP) CSE-tiimin (Child Sexual Exploitation) sekä ulkomaalaisten palveluntarjoajien kanssa. Poliisi on esitutkinnassa suorittanut paljastavaa rikostutkintaa, jonka seurauksena uhreja on löytynyt eri puolilta Suomea. Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että uhreja paljastuu vielä lisää kansainvälisen oikeusapumenettelyn avustuksella.

Pääepäilty on ollut tutkintavankina kevään ajan, ja  juttukokonaisuuteen liittyy kolme muutakin henkilöä.  Heitä on kuultu esitutkinnassa. Hyväksikäytetyistä lapsista on tunnistettu 30, joista kolmentoista esitutkinta on valmistunut, ja  asia on heidän osaltaan syyttäjällä syyteharkinnassa. Tiedossa olevien rikosuhrien iät ovat 8-13. He ovat kaikki tyttöjä.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

 • Sosiaalisesta mediasta on muodostunut rikollisten saalistus-alusta, jonne ilmaantuu lapsista epäterveellä tavalla kiinnostuneita henkilöitä, jotka saattavat esiintyä aiotun uhrinsa ikätovereina, väärällä identiteetillä.
 • Kontakti uhriin otetaan näennäisesti harmittomalla keskustelulla, lasten ja varhaisnuorten suosimilla alustoilla.
 • Saatuaan kontaktin lapseen/nuoreen, rikollinen alkaa viedä keskustelua henkilökohtaisiin ja arkaluontoisiin asioihin, ja houkuttelee uhriksi valittua avautumaan henkilökohtaisista asioistaan. Tässä vaiheessa rikollinen luo luottamuksen ilmapiirin, mutta kaikki hänen esittämänsä on valheellista.
 • Sopivassa tilanteessa rikollinen houkuttelee uhriltaan kuvia, tai esiintymistä webbikameralle. Näin hän kerää kiristykseen sopivaa aineistoa omaan käyttöönsä.
 • Netti-yhteydenpito saattaa olla uhrille hyvin ahdistavaa, ja on syytä tarkkailla lapsen tai varhaisteinin mielialojen tai koulumenestyksen selittämättömiä muutoksia, tai muuta oireilua. Häpeän-tunteen takia uhri usein salaa tilanteensa jopa kaikkein läheisimmiltä henkilöiltä.
 • Yhteydenotto ammattiauttajiin ja viranomaisiin saattaa tuntua lapsen vanhemmista oman kasvatustyönsä epäonnistumisen myöntämiseltä, mutta se ei ole sitä, vaan huolenpitoa lapsesta.

2 Comments

 1. Kuolemantuomio pedofiliasta estää toistuvuutta
  3.6.2020 02:14

  Kauluspaitapedofiilit tunneleissaan ja salahuoneissaan ovat se suuri organisoitu toimija ja kansainvälinen verkosto. Adrenochrome ”tehtaat”!! Mamut ovat enemmän satunnaisia sortujia. USA:n kuolemantuomio taustasta riippumatta on hyvä keino hillitä toistuvuutta.
  https://phibetaiota.net/2017/07/joachim-hagopian-pedophilia-empire/

  Vastaa
 2. Bikers Against Child Abuse : BACA
  3.6.2020 02:18

  Kaikki prätkäjengit samalla eli lasten puolella
  https://www.bacaworld.org

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top