Poliisi vahvistaa yhden Oulun lapsiseksi-rikossarjan uhrin kuoleman, lisää ulkomaalaisia pidätetty uusiin tapauksiin liittyen

Oulun seksuaalirikos-vyyhden tutkimuksissa on päästy kesään 2018. Viime vuoden rikossarjasta on epäiltyjä ollut pidätettynä kymmenkunta, ja lisäksi on kaksi erillistä tapausta tutkittavana. Poliisi kielsi vielä äskettäin kuolemantapauksia sattuneen.

Poliisin tiedote tänään:

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.
Epäillyistä kaksi henkilöä on noin 20 vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18 vuotiaita.
Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.
Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Päivitämme uutista.

Laajamittaisia alle teini-ikäisiin tyttöihin kohdistuneita seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia on löytynyt useasta EU-maasta. Tunnetuin on Englannin Rotherhamin rikossarja, jonka uhreja on ollut n.1400. Rotherham on jotakuinkin Oulun kokoinen kaupunki. Rikostyyppiä nimitetään groomingiksi, koska järjestäytyneillä tekijöillä on useimmiten työnjako tyttöjen houkuttelussa, muokkaamisessa (grooming) seksuaaliseen riistoon alistuviksi, itsetunnon murtamisessa ja kaupalliseen seksiin käyttämisessä. Saalistuskanavina on ulkomaisissa, tutkituissa, tapauksissa ollut sosiaalinen media, kauppakeskukset ja muut hengailipaikat ja etniset pikaruokalat. Ilmiölle on tyypillistä, että viranomaisilta on puuttunut tahto tarttua siihen ajoissa.

Vilma-viestillä varoitettiin ”Oulu-ilmiöstä” jo v.2015

”Oulu-ilmiö” Saksassakin 9:n miehen joukko 12-13 -vuotiaiden kimpussa

Poliisi varoittaa lasten vanhempia: ”Suomenkieltä taitamattomat miehet houkuttelevat nuoria tyttöjä somessa”

Rotherhamin parlamenttiedustaja poliisisuojelussa: Rasisminvastustajat uhkailevat

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top