Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa 22.- 28.7.2019.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 22.- 28.7.2019.

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisin liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2019.

Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvontaa kohdennetaan erityisesti edellisillä valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Lisäksi valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajan tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin, kuten puhelimien, tablettien, ja tietokoneiden ajon aikaiseen käyttöön sekä näkökentän erilaisiin näkemäesteisiin.

Lähde: Poliisihallitus

1 Comment

  1. Jussi
    19.7.2019 12:39

    Valvonta on hieman vanhanaikaista turva-ajattelua, kun nykyään lentokoneet, rekat, bussit ja autot voidaan kaapata langattomaan kauko-ohjaukseen, koska niissä on osana tietokoneet/prosessorit joihin pääsyn takaportit ovat standardi sarjatuotanto-ominaisuus jo tehtaalla. Alunperin saattoi olla ajatuksena positiivinen käyttö, että siten voisi pelastaa kaapatun matkustajakoneen ottamalla sen lentoradan kauko-ohjaukseen uhatuista piloteista viis veisaten. Mutta taitaapi olla se negatiivinen käyttö yleisempi tapaus, jolla matkustajakone tai muu kulkuneuvo voidaan etäältä kaapata kauko-ohjattuun täyskontrolliin. KV-sotilaslähteideni mukaan Maleysia MH370 on siitä yksi kuuluisa esimerkki, ja sama pääsyy noin 90% tuoreempien matkustajakoneonnetomuuksien tapauksessa. Jenkeissä on ollut paljon tapauksia, joissa oikeudessa todistamisen edellä todistaja(t) kuolee liikenneonnettomuudessa – vaikka käsittämättömässä nokkakolarissa, tai todistajakandi ajaa kovaa metsään / rotkoon vuoristossa omin nokkineen. Tapausten selvittäminen vaatisi edellytyksenä laajakaistaista sähkömagneettisten signaalien rekisteröintiä pienin aluein ympäri koko maan. Sori vaan, ehkä järkyttävä ajatus joillekin, mutta todelliset uutiset eivät aina ole hyviä ja rauhoittavia, ja valtamedia sensuroi järkyttävät pois vääristäen tarkoituksella tuottamaansa maailmankuvaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top