Poliisi varoittaa kaljakellujia vaarallisesta siltatyömaasta

Keravanjoen ja Vantaanjoen kaljakellunta, spontaanisti paikalletulleiden nuorten lipuminen joen mukana aina Vantaan Pikkukosken uimapaikalle asti, on ollut eräs viattomimpia uusperinteitä. Tänä kesänä siltatyömaa tukkii perinteisen reitin, ja poliisi varoittaa vaaroista.

Helsingin poliisin ja pelastuslaitoksen arvion mukaan Raide-Jokerin siltatyömaa Maaherrantiellä on kaljakellujille vaarallinen. Vedessä olevien tolppien välit ovat ahtaat. Jos kellujat ruuhkautuvat sillalle, ja paikalla tapahtuu onnettomuus, on pelastaminen erittäin vaikeaa. Aidatun työmaa-alueen kohdalla ei voi rantautua, eikä työmaata pysty kiertämään maateitse.

– Kaljakelluntaan osallistuvien oman turvallisuuden takia poliisi kehottaa rantautumaan Pukinmäen uimarannalla, joka on viimeinen turvallinen rantautumispaikka ennen työmaa-aluetta, muistuttaa komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitokselta.

Aikaisempina kesinä kaljakellujia on moitittu mm. hylättyjen välineiden jättämisestä tapahtuman päättymispaikalle. Poliisi muistuttaakin, että roskaamisesta voidaan kirjoittaa rikesakko, joka on 80€. Törkeä roskaaminen voidaan käsitellä ympäristörikoksena.

Kuva vaarallisesta siltatyömaasta:

Kajakellunnalla ei ole koskaan ollut virallista organisaattoria, mutta nettisivu on olemassa:

Sosiaalisessa mediassa on ollut paljon kyselyitä siitä, että tapahtuuko tänä vuonna Kaljakelluntaa ollenkaan COVID-19 pandemian vuoksi. Kaljakellunnalla ei ole virallista järjestäjää, joten perinnetapahtumaa ei voi varsinaisesti perua jos porukka päättää lähteä paikanpäälle kellumaan.

Kaljakelluntafoorumilla on ollut puhetta, että päivämäärä 2020 tapahtumalle olisi 01.08.2020. Kukaan ei ole kuitenkaan toistaiseksi perustanut tälle vuodelle tapahtumaa Facebookkiin.

Onko kellunta turvallinen aktiviteetti pandemian aikana? Tällä hetkellä näyttää siltä, että suurin osa kesätapahtumista on peruttu. Kaljakellunta.org ei ota virallista kantaa siihen, kannattaako tänä vuonna lähteä kellumaan. Suosittelemme noudattamaan viranomaisten ohjeita yleisötapahtumista.

3 Comments

 1. Kai
  29.7.2020 17:38

  ””tapahtuuko tänä vuonna Kaljakelluntaa ollenkaan COVID-19 pandemian vuoksi”” tunkekaa se pandemianne sinne minne aurinko ei paista, vituttaa joka ainoan uutisen perässä oleva maininta pandemiasta vaikkei se liittyisi mitenkään asiaan. Ostarit ja torit on täynnä ihmisiä, koronaa ei missään, mutta sitten jonkin kaljakellunnan vuoksi ihmetellään että järjestetäänkö sitä… Onko siellä ollut paljon 80-vuotiaita kaljakellumassa? Siis vanhuksia jotka voivat kuolla hengitystieinfektioon?
  Sitten toi siltatyömaa, miksi tuosta ei pääse rantautumaan, ihan perus penger?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.7.2020 17:59

   Pandemian takia tilaisuuden peruuttamisen otti siis puheeksi kaljakellunt.org, jota lainasin juttuun. Taudinvaarasta riippumatta aion itse kaljakellua kotisaunan lauteilla. Muuta ”vihreetä” ei talossa ole, kuin Laitilan-vihreetä. -Sen verran annan periksi. Lidlistä saa kaljaa punaases törpelössä, mutta persuna joudun jättään hyllyyn.

   Vastaa
   1. Kai
    29.7.2020 19:24

    Harkitsematon negatiivinen purkaukseni ei ollut suunnattu sinulle, pahoittelen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top