Poliisia uhattiin kirveellä Kotkassa, ja liikennekasvatusta läntisellä Uudellamaalla

Kotkassa naapurien riitaa selvittänyttä poliisia uhattiin kirveellä. Uhkaaja oli sitä ennen yrittänyt sytyttää naapurinsa asunnon tuleen tunkemalla ilotulitteita postiluukusta. Häirikkö sai maistaa lamautinta, ja rahoittuikin, muttei ihan heti.

Torstaina (06.09.) kello 16.12 poliisille ilomoitettiin, että Kenttäkatu 5:ssä työnnettiin postiluukusta sytytettyjä ilotulitteita asuntoon, ja asukkaalla oli epämukavat oltavat. Epäilty tekijä löytyi samasta taloyhtiöstä, mutta ei ollut yhteistyöhaluinen poliisin puhuttaessa häntä. Epäilty nosti kirveen heittoasentoon, antaen ymmärtää että ”kohta lähtee”. Kun käsky ”laittaa se kirves pois”, ei tullut huomioiduksi, poliisi joutui käyttämään etälamaannutinta.

Mies ei kuitenkaan ottanut opikseen yhdestä lamautuksesta, vaan heittikin kirveen kohti poliiseja, osuen kaappiin. Uuden lamauttamisen jälkeen epäilty oli jo yhteistyöhaluisempi, ja niputettiin, -ja vietiin asemalle rauhoittumaan.

Miestä epäillään tuhotyön yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Poliisi.fi, 07.09.2018.

Länsi-Uusimaan poliisi tekee liikenne-asennekasvatusta:

Neulansilmä vasempaan ja päin puuta

”Mä menetän mun duunin, jos mä saan ajokieltoa”,

”Mulla menee elämä pilalle”,

”Mä en pysty kuljettamaan äitiä hoitoon”,

”Meiltä on 5 km lähimmälle bussipysäkille”,

”Eiks teillä oo parempaa tekemistä”,

”Niinpä. Nämä edellä mainitut asiat ovat varmasti tiedossa jo ennen kaahailua. Kumpi ehtii mennä ensin hermot vai henki? Poliisilta hermot näitä juttuja kuunnellessa. Kuskilta, matkustajilta ja viattomilta tiellä liikkujilta pahimmassa tapauksessa henki. Silloin jää poliisilta tosin nämä kootut selitykset kuulematta.

Autot kehittyvät, kuskit eivät?

No, ei pidä yleistää. Autojen turvallisuustekniikka on kuitenkin edistynyt hurjasti. Kori joustaa, on ABS -jarrua, turvatyynyä ja kaiken maailman ajovakauttajaa. Vauhdilla ja taidolla on kuitenkin rajansa. Tulee kirjaimellisesti puu tai seinä sekä fysiikan lait vastaan. Toivottavasti ei toinen auto tai ihminen.

Kuolonkolarit ovat toki tilastollisesti vähentyneet. Siitä osittain kuitenkin kiittäminen juuri sitä kehittynyttä turvallisuustekniikkaa ja nopeaa ja taitavaa ensivastehoitoa. Markka-aikaan ja kymmeniä vuosia sitten 100 amppeerisella Datsunilla tai vanhalla Kuplalla kävi usein huonommin.

Mutta mikä saa ihmiset ajamaan järjettömiä ylinopeuksia? Kyseessä ei aina ole se niin sanottu poliisin vakioasiakas, joka on lukuisia kertoja ja vuosikausia ajanut ilman korttia törkeitä ylinopeuksia ja rattijuopumuksia muun rikollisen toiminnan ohella.

Ei. Nyt ajetaan kahdeksankympin nopeusrajoitusalueella tuplat ja sen päälle vielä poliisia pakoon, mutta ratissa onkin ”perusjantteri”, joka ei ole poliisin vanha tuttu. Tämän kesän pohjat suhteellisesti laskettuna mitattiin viime viikon lauantaina Kirkkonummella, jossa 40 km/h nopeusrajoitusalueella kuljettaja ajoi peräti 132 km/h eli 3,3 kertaa sallitun verran.

Mikä mättää? Useinkaan ei ole itsetuhoisuudesta kyse. Eletäänkö virtuaalitodellisuudessa vai rinnakkaistodellisuudessa? Onko usko omiin ajotaitoihin lähtenyt niin sanotusti lapasesta? Ovatko muut tielläliikkujat, kuten ihmiset, kissat, koirat ja hirvet unohtuneet?

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita voi laillisesti hakea muualtakin. Harrastuksista. Omaan piikkiin.

Viime viikonloppu ei mennyt ihan nappiin. Toivotaan tulevasta rauhallisempaa! Turvallista matkaa!”

Näin siis Länsi-Uusimaan poliisi tänään Poliisi.fi:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top