Poliisilla oli haastava pelastustehtävä Vantaalla, ÄLÄ LEVITÄ VIDEOTA

Poliisi selvitteli maanantai-iltana moottoripyörävarkautta Vantaan Hakunilassa ja tapauksen  selvittely sai ikäviä piirteitä.

Poliisi on tietoinen, että tapauksesta on kuvattu video- ja kuvamateriaalia, jota on jaettu sosiaalisessa mediassa. Materiaalia ei saa levittää henkilön yksityisyyden suojaamiseksi. Jakamalla voi syyllistyä rikokseen. Materiaali voi myös olla rankkaa katsottavaa esimerkiksi lapsille.

Poliisi selvitti maanantai-iltana Vantaan Hakunilassa moottoripyörävarkautta. Etsintätehtävä sai haastavia käänteitä, kun epäilty piiloutui poliisilta. Tapaukseen liittyen poliisi sai tiedon, että pyörän anastajaksi epäilty oleskelisi eräässä kerrostaloasunnossa. Kohdeasuntoon suoritettiin etsintä henkilön kiinniottamiseksi. Kun poliisi meni asuntoon, epäilty piileskeli parvekkeella, kaiteen väärällä puolella roikkuen.

Epäilty ei suostunut tulemaan pyydettäessä takaisin parvekkeelle. Hän ei myöskään suostunut ottamaan apua vastaan. Kun poliisipartio yritti nostaa epäiltyä takaisin parvekkeelle, hän veti käsiään takaisin, kun niistä saatiin ote. Henkilön kiinni pitämiseen osallistui poliisin lisäksi asunnossa olleita henkilöitä. Tilanne kesti useita minuutteja ja oli fyysisesti vaativaa auttajille.

Pelastuslaitoksen yksiköitä saapui paikalle auttamaan pelastustehtävässä. Tilanne oli hyvin haastava: Pudotusta parvekkeelta oli yli 20 metriä. Hyppypatjaa ei olisi saatu parvekkeen alle ajoissa, eikä nostokurjella olisi päässyt riittävän lähelle asuntoa.

Tilanteessa jouduttiin turvautumaan viimeisenä keinona hihnaan, joka kiepautettiin henkilön kaulan ympäri. Tällä voitiin varmistaa, ettei henkilö lipsahda nostaessa auttajien käsistä kokonaan. Paikalla olleet viranomaiset tiedostivat, että hihnan käyttämiseen liittyi riskejä, mutta toisaalta putoaminen olisi ollut erittäin kohtalokasta. Henkilö saatiin nostettua parvekkeen yli asuntoon. Hän sai paikalla ensihoitoa, minkä jälkeen hänet toimitettiin sairaalaan.

Ylikomisario Jussi Huhtela ei vielä tänään osannut sanoa rikoksenepäillyn voinnista ja tutkinnan etenemisestä enempää, koska epäiltyä ei oltu vielä päästy kuulemaan, kuin alustavasti. Epäilty on vielä toistaiseksi sairaalahoidossa.

Kokemus on ollut taatusti raskas asunnossa olleille henkilöille toteaa Huhtela.

2 Comments

 1. juha II
  11.5.2021 19:29

  No voi kauheeta. Katsokaa ensin ISIS-videoita ja itkekää kovaa elämäänne vasta sitten. Miksei polliisi kiellä ISIS:tä ”levittämästä videoita”? Ai niin, mutta sehän on marttayhdistystä vastaava pömpeli.

  Vastaa
 2. Olisiko haittaa jos...
  12.5.2021 10:53

  Ottamatta kantaa itse uutiseen mutta uutisointiin, niin olisiko siitä haittaa jos jätettäisiin voivottelu vanhoille mummoille? Joka toisessa ”uutisessa” näkee sanan ”voi”. Voi alentaa verenpainetta, voi aiheuttaa koronaa, voi pudottaa painoa, voi pidentää ikää… Mitäs jos asiat olisivat tai eivät olisi? Silloin oliis yksinkertaisempaa kun lukija tietäisi onko joku asia niin tai näin. Tai ne rajaehdot joilla joku asia on niin tai näin.

  Itse tulee skipattua lähes kaikki ne uutiset joiden otsikossa tai alkuesittelyssä on sana ”voi”. Sama ilmiö on havaittavissa uutisissa joiden otsikko on kysymys. Jos otsikossa on kysymys, vastaus on poikkeuksetta ”EI”. Kysymys-otsikon jutut skipataan siis suoraan, koska vastauksen tietää jo.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top