Poliisin matkassa: Raskaan liikenteen tehovalvonnassa runsaasti ajo- ja lepoaikarikkomuksia

Extrauutiset oli viime viikolla poliisin matkassa seuraamassa raskaan liikenteen tehovalvontaa.

Viikon aikana poliisi käytti tarkastuksiin noin 2400 työtuntia ja tarkasti 1411 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 1158 oli kotimaisia ja 253 ulkomaalaisia. Mukana oli 40 linja-autoa. Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon.

Tehovalvonnassa poliisi totesi 177 ajo- ja lepoaikarikkomusta sekä 46 ajopiirturirikkomuksia. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui neljä.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 16 tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 63 kappaletta. Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (46), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (18). Etsintäkuulutettuja tavattiin valvonnassa 7 ja rattijuoppoja yksi.

Valvonnassa tuli esille myös 15 tapausta, joissa kuljettaja käytti kännykkää tai muuta viestintälaitetta ajon aikana.

Lähde: Poliisi

2 Comments

 1. Waltteri Jokinen
  31.7.2019 12:20
  Vastaa
 2. Raimo Käyhkö
  31.7.2019 22:53

  Rattijuoppojen määrä on todella positiivisen alhainen, jopa merkillisen alhainen, kun muistelee viitisen vuotta taaksepäin jolloin tuntui joka viikko pari itäblokin rekkakuskia jäävän kiinni pk-seudulla (usein jostain syystä kehä 3:lla Vantaan nurkilla) aivan mielettömissä yli viiden promillen lukemissa joissa normaali ihminen olisi jo kuollut.

  Ilmeisesti sielläkin on alettu antaa kenkää pahimmille rapajuoppokuskeille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top