Poliisin operaatio oli onnistunut: Mansku saatiin auki, eikä kukaan vahingoittunut (VIDEO)

Komisario Jarmo Heinosella oli työntäyteinen sunnuntai, mutta hän ehti sanomaan pari sanaa Extrauutisille.

”Kadunvaltaajat ovat lähinnä passiivisesti vastustaneet poliisia”, kertoi Heinonen. ”Heitä on jouduttu sitten pois-kantamaan, mutta nyt on saatu Mannerheimintie auki. -Seuraavaksi pitäisi saada myös Unioninkatu auki, ja katsotaan sitten jatkuuko mielenosoitus jossakin paremmin sopivassa paikassa, vai miten siinä sitten käy. Työntäyteinen ilta on poliisille ollut.

Kysymykseen Helsingin pääväylällä tapahtuneen session laillisuudesta Heinonen vastasi:

”Onhan tässä lain näkökulmasta ongelmia, mm. se ettei meille etukäteen ilmoitettu tämän tyyppisestä mielenilmauksesta. Sinänsä katu on paikka, jossa poliisilain mukaisesti on poliisin mahdollista sallia mielenosoitus järjestettäväksi, mutta perusidea on että kaikesta pitäisi sopia etukäteen, ja kun tälläistä etukäteissopimista ei ollut, tämä (tapahtuma) ei ollut ihan lainmukainen. … Poliisille on annettu aika paljon harkintavaltaa, mitä kielletään ja mitä sallitaan.  Se on sitten kokonaisharkinnan tulos, miten me näissä tilanteissa toimitaan.”

Kysymykseen sunnuntaisen operaation onnistumisesta Heinonen vastasi, että kritiikkiähän aina tulee, mutta ketään ei vahingoittunut ja Mannerheimintie saatiin auki. Tavoite on siis saavutettu. Tämän jälkeen komisario palasi jatkamaan tärkeää työtään kaupunkilaisten turvallisuuden ja vapaan liikkumisen varmistamiseksi.

Komisario Jarmo Heinosen kommentit ovat videon kohdassa 18:39 / 21:57.

3 Comments

 1. murre iisakki riepunen
  21.6.2021 06:46

  Poliisit näissä kahinoissa yleensä loukkaantuu, oli hyvä ettei vallesmannit loukkaantuneet, paitsi henkinen kolaus on melkoinen. Maissa joissa huolehditaan kansalaisten turvallisuudesta hiukan toisella tavalla, kapinoitsijat olisivat sidontapaikalla.

  Vastaa
 2. Snif
  21.6.2021 07:57

  Mielensairausilmaisuja ei pitäsi ikinä sallia edes luvan kanssa tukkimaan tärkeitä liikennealueita.
  Olisikohan hiukka aika alkaa säätämään lakia tuon osalta.

  Vastaa
 3. Orang Utang
  21.6.2021 11:59

  Omien uhraaminen lahkojohtajan pelastamiseksi ei ole mitenkään epätavallinen käyttäytymismalli näissä uskonnollisissa liikkeissä.

  – Ministeri on lahkon hierarkiassa niin korkealla, että yli sata rivijäsentä piti uhrata. (Poliisi otti sunnuntaina kiinni yhteensä 117 ihmistä Elokapinan mielenosoituksissa.)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top