Poliisin rahat autoihin, vuokriin ja nörteille

Eduskunnan kyselytunti kului tänään lähes kokonaan poliisien määrärahojen ympärillä. Arvatenkin oppositio oli tyytymätön niiden riittävyyteen, ja myös hallitus itse, mutta puolusti budjettiaan tältä osin sitkeästi.

Oppositio vaati, että poliisin olisi pitänyt ja pitää saada poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen esittämä 40 miljoonaa euroa lisää. Budjettiesityksessä on 10,6 milj. lisäys, eli auki jäi noin 30 miljoonaa. Valtiovarainministeri Annika Saarikko lupaili, että ehkä sitten mahdollisesti tulevissa lisäbudjeteissa voidaan tarkistaa ylöspäin poliisin määrärahoja.

Raha meni ihan ohi

Myös poliisiministeri Maria Ohisalo oli esittänyt, että poliisi saisi enemmän rahaa kuin nyt on tulossa. Hän kertoi, että nyt olevasta ja tulevasta rahasta on mennyt huomattavan paljon poliisien kulkuneuvoihin, vuokriin, tilojen korjauksiin ja IYC:hen, eli tietojärjestelmien ja tarvittavan kaluston hankintaan.

Varsinkin opposition poliisitaustaiset kansanedustajat penäsivät Tom Packalenin (PS) ja Kari Toiviaisen suulla, että miksi rahaa ei laitettu enempää nimenomaan poliisien määrän lisäämiseen. Nyt, kun tilanne on se, että on 250 poliisin lomautukset, ja Poliisikoulusta valmistuu 400 uutta poliisia, joille ei ole virkoja, mikä taas tarkoittaa 650 poliisimiestä suoraan kortistoon.

Poliisiministeri vastasi, kun kysyttiin, mutta sama kela pyöri koko ajan. Eli Ohisalo olisi voinut poistua ensimmäisen vastauksensa myötä, ja puhemies taas olisi voinut pistää saman kelan pyörimään, kun uusia vastausvuoroja olisi tullut ministerin kohdalle.

Jotenkin tuntui siltä, että ”koronavauvaa/-vauvoja” odottava ministeri alkaa olla jo vähän väsynyt muuhunkin kuin vastaamaan perussuomalaisten kysymyksiin.

Yksi myönteinen piirre oli se, että puhemiehenä toiminut Antti Rinne (SDP) piti ministerit kohtuu hyvin ruodussa ja pääosin piti kiinni siitä, että ”yksi kysymys -yksi ministeri vastaa”. Koska jos ministereille antaa vapaat mahdollisuudet vastaamisiin niin montakaan kysymystä ei päästä esittämään, ja nimenomaan kyselytunti on se opposition ja kansanedustajien foorumi, missä he saatavat sanottavansa sano.

PS.

Suomessa on vain vähän yli 7000 poliisia mutta jos meillä olisi asukasluvun suhteessa sama määrä kuin Ruotsissa, niin meillä pitäisi olla yli 11 000 poliisia. Tosin eipä Ruotsin yli 20 000 poliisia näytä saavan maahanmuuttajien väkivaltajengejä kuriin.

Seppo Huhta

Poliisitoimi rahoituskriisin kourissa, budjettiriihi lähestyy

 

4 Comments

 1. pertti grandell
  16.9.2021 21:43

  voivat lopettaa koko poliisien toiminnan, ainaskii pääkaupunki ja mama kaupungeista, koska kyttäävät vain pottunokkia ja mopedisteja, viha-viha jotakin, ihan ovat ulallla koko poliisilaitos….

  Vastaa
 2. Kerkko
  17.9.2021 07:59

  Suurin kuluerä poliisilla on henkilösökulut. Valtavalla joukolla lähtevät ylityökorvauspäivinä viikonloppuisin hyökkäämään suomalaisten kimppuun valta-agendan vastaisissa mielenosoituksissa. Satoja poliiseja eli lähes koko uudenmaan poliisivoimat mellakkavastuteissa, panssariautoilla ja hevosilla on liikkeellä jos on esim. rauhaa rakastavien kansallismielisten rauhallinen mielenosoitus. Minun mielestä raha ei näytä olevan oikeasti mikään ongelma poliisilla.

  Toisaalta jostakin on pakko säästää, kun pakkomielteen omaisesti elätettävää väkeä rahdataan lentokuljetuksin kaukomailta tänne veronmaksijen rahoilla elemään.

  Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  17.9.2021 16:07

  Viherkommunisti-sisäministeri Ohisalo suomentuhojoukkoineen käyttää mieluummin poliisille tarvittavat rahat kehitysmaalaisten elintasopakolOisten ja rikoksentekijöiden elättämiseen, joille hän haluaa pitää avoimet rajat: taikasana ”asylum” avaa kenelle tahansa portin Suomeen, koska Ohisalon mukaan ”turvapaikan hakeminen on perusoikeus” myös puhtaille elintasopakolaisille, joita muutaman prosentin vähemmistöä lukuunottamata nuo maahantunkeutujat ovat:
  YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina.,
  https://nykysuomi.com/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/
  Sama koskee varmasti myös niitä yli 30000 maahantunkeutujaa, jotka PettUri Urpo avosylin otti maahamme syksyllä 2015.

  Talousasiantuntija Pauli Vahteran tekemien laskelmien mukaan maahantunkeutujista aiheutuu kantasuomalaisille yli 3 miljardin euron VUOTUISET kustannukset. Ne joudutaan rahoittamaan kantasuomalaisten piikkiin otetulla ULKOMAANVELKARAHALLA. Ukomaanvelkaa voidaan lyhentää vain vientituloilla ja Suomen vienti on jo pitkään takkuillut. Tätähän maatamme johtavat petturipoliitikot valtavalemedian tukemina eivät ole uskaltaneet kertoa kansalle!

  Ks. myös ”Kuinka maahanmuutto pelastaa Suomen työllisyyden?”,
  https://jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   17.9.2021 16:11

   ”Eurooppaa odottaa afgaanisiirtolaisten tsunami”,
   https://oikeamedia.com/o1-165500

   ”Saksan sisäministeri Horst Seehofer on tuonut julki pahaenteisen arvion, että jopa viisi miljoonaa ihmistä yrittää lähteä Afganistanista Eurooppaan.

   Jos tällaiset maahanmuuttomäärät toteutuvat, niiden rinnalla kalpenisi vuoden 2015 maahanmuuttokriisi, jolloin yli miljoona ihmistä Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä saapui Eurooppaan, huomauttaa Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern 26.8.2021 julkaistussa artikkelissaan ”Eurooppaa odottaa afganistanilaissiirtolaisten tsunami”.”

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top