Poliisin tarkoitus ja toiminta, vakavia mietteitä

Viime aikoina monet kansalaiset ovat kohdistaneet erityisen paljon kritiikkiä Poliisin suuntaan. Erityisesti siihen miten voimakeinoja käytetään uudella tavalla esimerkiksi väkijoukkojen pilkkomiseen ja hallintaan. Kysymys monien huulilla onkin, että mitä tämä aggressiivinen käytös ja yleensä kohtuuttomuus ihmisiä kohtaan meinaa?

Valtaa voi ja todella väärinkäytetään monella saralla yhteiskunnassa, mutta kun Poliisivoimat ryhtyvät vallan ja voiman väärinkäyttäjiksi on asiat pahasti pielessä. Poliisin tehtävä on mielestäni suojella yhteiskunnan toimivuutta ja jatkuvuutta, mutta myös tukea kansalaisia ja ajaa heidän etujaan rakentavalla, yhdenmukaisella ja tahdikkaalla tavalla.

Ristiriitoja maailmassa on aina ja Poliisin tulisi pystyä olemaan laitos, joka myös mahdollistaa rakentavalla tavalla esimerkiksi mielen osoittamisen vaikka niissä nostettaisiin esille vaikeitakin asioita.

Tärkeitä on käytös ja säädyllisyys, ja kun ihmiset käyttäytyvät, niin siihen tulisi vastata rakentavalla ei-aggressiivisella tavalla. eikä niinkuin pelkuri jonka ainoa ratkaisu on ottaa esille pesäpallomaila ja uhkaava käytös. Se nyt vain on täysin halveksuttavaa, että ihminen alistuu tällaiselle tasolle ja se kertoo samalla aika paljon Poliisivoimien koulutuksen suunnasta ja tahtotilasta tukea yhteiskunnan jatkuvaa positiivista kehitystä.

Ruusuja Poliisin toiminnalle ei juurikaan heru

Olen viimeiset puoli vuotta pyytänyt sellaisilta ihmisiltä palautetta, jotka ovat asioineet poliisin kanssa syystä tai toisesta, ja pinnalle nousee monella alueella kohtuuttomuus ja kylmä lähes jäätävä viestintätapa. Selkeästi yleisin huolenaihe oli liikenne- ja parkkisakot, ja näyttää vahvasti siltä, että vaikka maailman tilanne ja elämä on erityisesti tulojen valossa haastavaa monelle, niin kansalaisia sakotetaan ihan surutta ilman, että ihmisten talous- tai elämäntilannetta huomioitaisiin millään tasolla. Mikä pahinta sakkojen hinta ei ainakaan ole laskussa, vaikka tulot ovat monella romahtaneet. Onko tämä mielestänne kohtuullista ja edistyksellistä?

Minua todella ihmetyttää ja huolestuttaa, että tähän ei kukaan esimerkiksi poliitikko tai Poliisin johtohenkilö puutu tai edes ota kantaa, koska moni ihminen syöstään entistä suurempaan ahdinkoon poliisin toimesta ja heidän toiminnan kautta sekä rahallisesti, että psykologisesti pelon kautta. Julkiselle sektorille olisi nyt pikkuhiljaa elintärkeää huomioida näitä asioita, koska jos ihmiset tuntevat, että heitä sorretaan tai ajetaan tietoisesti nurkkaan mikä nyt näyttäisi olevan erittäin monella se aito tunnetila, niin pahoinvointi yhteiskunnassa kasvaa holtittomasti ja resursseja asioiden korjaamiseksi ei vain ole. Lopulta käy niin, että koko kansa maksaa tästä julkisen sektorin holtittomasta välinpitämättömyydestä verokorotusten kautta ja pahoinvointina. Toimivan tehokkaan yhteiskunnan aate voidaan täysin ja lopullisesti kuopata.

Viestintää on parannettava

Monelta tuli myös palautetta siitä, että poliisin tapa kirjeissään viestiä asioita on lähes pelottava. Jos joku ajaa vähän ylinopeutta, todennäköisesti vahingossa ja kamera ottaa kuvan niin tarvitseeko siitä viestiä niin syyllistävällä tavalla. Ei se ole mielestäni inhimillistä, että ei ollenkaan suhteuteta asioita tai, että edes jollain tasolla pyrittäisiin ymmärtämään miltä ihmisistä tuntuu, kun saavat kirjekuoren poliisilta. On sanomattakin selvää, että toiminta on epäonnistunutta ja levällään, jos suurin osa tuntee joko pelkoa tai vihaa nähdessään viestin poliisilta, eikä ihme, että poliisia kohtaan käytetään paljon vihapuhetta: Kuulemani perusteella se näyttäisi olevan täysin ansaittua.

Olisi erittäin mielenkiintoista saada tähän lukijoiden mielipiteitä, koska rakentavaa ja toimivaa yhteiskuntaa ei voida rakentaa pelon ja vihan kautta. Olenko oikeassa?

Parannettavaa olisi monella saralla

Valtiolla on siis todella paljon parannettavaa siinä miten suhtautua kansalaisiin, ja suuri osa siitä suhtautumisesta korostuu, -ei siinä miten joku valtiota edustava henkilö esiintyy mediassa, vaan siinä miten ihmisille viestitään tekstin välityksellä esimerkiksi kirjeissä ja valtion nettipalveluissa. Olen myös kohdannut monia nuoria, jotka pelkäävät avata kelan tai TE-toimiston viestejä, eikö näiden instituutioiden tarkoitus ole edistää yhteiskuntaa, ei lietsoa pelkoa. Oli se sitten ihmisen korvien välissä, byrokratian kylmyydestä tai ikävä kyllä monesti työvoiman kompetenssi-vajeesta johtuvaa, niin on kuitenkin selvää, että ongelma on valtion ja valtion yksin. Valtio on epäonnistunut tuottamaan rakentavan ratkaisun ja kaikki siihen liittyvät ongelmat voidaan jäljittää takaisin valtioon, joten on myös sen vastuulla korjata ongelma, näin se menee, turha siinä pyytää kansalaisten apua kun tyrii asioita.

Vastuun kantaminen omista teoistaan ei ulotu vain kansalaisiin vaan se pitää kantaa täysin myös valtion puolella.

Liian usein unohtuu tämä seikka ja muistuttaisin siksi jokaista ihmistä, joka valtiolle työskentelee -presidentistä lähtien- että maalaisjärki pitää olla läsnä kaikissa asioissa ja päätöksissä, sekä myös sympatia, ymmärrys ja erityisesti armollisuus ihmisiä kohtaan. Koska monet valtion alaiset työpaikat ovat tai ainakin näyttävät olevan suojatyöpaikkoja, unohtuu helposti että muilla ei näitä suojatyöpaikkoja ole. Monet elävät veitsen terällä joka päivä tietämättöminä siitä mitä huominen tuo, laittakaapa siis virkamiehet ja -naiset itsenne edes hetkeksi niihin kenkiin ja miettikää mitä edustatte ja miten hyvin kansalaisten elämäntilannetta tunnette.

‘Society is like a stew. If you don’t stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top’ │ ‘Yhteiskunta on kuin pata. Jos sitä ei välillä kunnolla sekoita pinnalle muodostuu pinttynyttä vaahtoa’
– Edward Abbey

11 Comments

 1. Juha
  3.5.2021 11:43

  Maailman lehdistönvapauden päivänä orwellilainen poliisiliittovaltio on voimissaan.. isoveli polpo valvoo ajatuksiasi ja pamputtaa toisinajattelijat mustelmille.. heh heh naurettavia luusereita

  Vastaa
 2. pöh
  3.5.2021 11:46

  Ainakin nuo kokoontumisrajoitukset on täysin poliittisia, eikä terveydellisistä syistä.
  Virus ilmeisesti tarttuu vain hallitusta ja hallituksen toimia vastustavissa kokoontumisissa.
  Ei tartu esimerkiksi navalnyi, elokapina tai NLM miekkareissa, ei tartu muissa vappu ym kokoontumisissa..
  https://mvlehti.net/2021/05/03/tama-ei-voi-jatkua-nain-vapun-suurkulkueesta-pidatetyn-tarina/

  Poliisi menettää kerran luottamuksen, niin takaisin sitä ei saa, ohisalo tuhoaa senkin, samoin kuin valtakunnansyyttäjä luottamuksen oikeuslaitokseen.

  Vastaa
 3. Terhomatti Hämeenkorpi
  3.5.2021 12:17

  Olen täsmälleen samaa mieltä poliisin töykeydestä ja vihamielisyydestä tavallista suomalaista kohtaan. Ei minkäänblaista ymmärrystä eikä myötä’tuntoa, vaan kylmää ja kovaa pykälien lukua vain. Ennen kysyttiin: Miksi poliisiautossa on kaksi miestä? Juu: Toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa! Eikä ymmärryksestä puhuta mitään!
  Oolen muutaman pikkurikkeen takia joutunut vastaanottamaan poliisin päätöksiä. Siis töykeää, kylmää ja kovaa tekstiä. Osa poliiseista kyttää ”viharikoksia” ja
  kenttäpoliisit odottelevat, että voi esim.napata jonkun esim. polkupyörän takavalon puuttumisen vuoksi !
  Murjaanit ovat tässäkin suhteessa kunnia- ja etuoikeutettuja kansalaisia!!!

  Vastaa
 4. Obelix
  3.5.2021 12:26

  Nikllas:

  ”Kysymys monien huulilla onkin, että mitä tämä aggressiivinen käytös ja yleensä kohtuuttomuus ihmisiä kohtaan meinaa?”

  Se meinaa pahaa! Olettaisin, että kysymyksesi poliisin väkivaltaisesta käytöksestä indikoi monia muitakin, yhteiskuntaan VÄKISIN (lakien avulla) sisään ajettavia pahansuopia, ihmisille kalliiksi käyviä toimia, jotka johtavat peruuttamattomiin muutoksiin, kaiken elämänlaadun ja oikeuksien kohdalla – paitsi eliitin. (Hetkeksi)
  Pahoin pelkään, että tässä kansaa totutellaan ceissi ceissiltä ihmisten _kaikkien perusoikeuksien_ täydelliseen nollaukseen, lue; Et saa omistaa mitään, et edes mielipidettä – saat kuitenkin hengittää, mutta se tietenkin maksaa orjatyöpanoksesi verran. The Great Reset, suomeksi, Suuri Nollaus, on temppu, joka tulee koskettamaan raskaasti yhteiskunnan joka sektoria. Meille kaikille tullaan tekemään ns. ”Turvetuottajat”.

  Vastaa
 5. Judo
  3.5.2021 12:48

  Suurin osa näistä hörhöistä menee vain haastamaan riitaa. Tyhmä ei taivu vaan katkeaa. Viisas taipuu ja jää eloon.

  Ei ole paljon sympatiaa noita ihmisiä kohtaan jotka tarkoitushakuisesti menevät kielletylle alueelle ärsyttämään poliisi. Olisivat menneet vaikka Turkun. Siinä olisi ajettu mörkö-autolla uusi ennätys ja ratsut olisi jääneet Helsinkiin kun Hesan poliisi oliis saanut puhelun että:”Ne onkin täälä, …kele”.

  Vastaa
 6. Poliisit tietävät korona-kampanja on harhautus, mutta osallistuvat ihmisoikeuksien leikkauksiin loukkauksiin. Ketä he puolustavat, kun todelliset syylliset marssivat vapaana?
  https://drcharlieward.com/who-are-the-police-really-working-for-child-molesters-walk-free/

  Vastaa
 7. poliisin tunnustus
  3.5.2021 14:22

  Puhe poliisilta poliiseille? Tarkastelkaapa mitä varsinaisesti olette tekemässä ja ajatteko työnantajanne eli veronmaksajien etua vai jonkun muun?
  https://drcharlieward.com/to-all-serving-retired-police-constables-of-all-ranks/

  Vastaa
 8. juha II
  3.5.2021 15:27

  Asia ratkeaa sillä kun kommunistihallitus kaadetaan pois ajamasta Suomi lopulliseen tuhoonsa. Pääministeri Sanna Marin on narsistinen psykopaatti, joka murhaa Suomen kansan ja polkee sen oikeudet Davosin koplan voitelurahoista ja EU -virasta, joka ei voi olla kovinkaan merkittävä, mutta rahakas kaikkine etuineen!

  Sanna Marin jatkaa sitä samaa petoksellista politiikkaa kuin häntä ennen hallinneiden hallitusten pääministerit ovat tehneet!!!

  Vastaa
 9. Verotettu Autoilija
  4.5.2021 08:08

  Sakotus ainakin koetetaan maksimoida kaikin keinoin, välttämättä ei poliisin vika, vaan sen joka näitä liikennesumppuja suunnittelee.

  Esimerkki :

  Työmatkallani ennen 80 kmh alue laskettiin suurilta osin 60 kmh alueeksi, ilman että mitään muutoksia olisi tehty. 60 kmh laskun jälkeen reitti aivan miinoitettiin kameroilla. Aiemmin 0 kameraa, nyt iso liuta.

  Kummallista tahallista haitantekoa työmatkaajalle, ennen matka kesti alle vartin, hyvällä kelillä ja tuurilla jopa vain 10 min. Nyt 25 min, kun jono menee alle viittäkymppiä kun joku siellä keulilla hidastaa ”varmuuden vuoksi” kameraan 10 kmh alinopeudelle.

  Touhussa ei ole mitään järkeä, ja ilmeisesti muitakin vituttaa kuin minua, koska yksi kameratolpista on kahteen otteeseen sahattu poikki ja kameroiden linssejä maalattu. Ilahdun aina näistä pienistä vastarinnan merkeistä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.5.2021 11:32

   ”Kansalaistottelemattomuuteen” yllyttäminen on sallittua vain vihreille, sisäministeriä myöten. Muut ei saa yllyttää rikkomaan lakeja. Muista tää!

   Vastaa
 10. Vesa Luoma
  4.5.2021 21:51

  Poliisi on muuttunut fasistiseksi polpoksi. Helsingin poliisi johtaja Tapola on täysin politisoitunut, kyllä sitä blm sekopäitten kanssa ollaan niin ystävää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top