Poliisipäällikön varoitus: Seattlen poliisin budjetin leikkaus iskee pahimmin vähemmistöistä rekrytoituun henkilöstöön

BLM-vaatimus poliisilaitosten ”uudistamisesta” iskeekin pahasti järjestyksenvalvojien monietnisyyteen, jonka eteen Yhdysvalloissa on tehty töitä sukupolvien ajan.

Extran lukijoiden vanha tuttu, Seattlen poliisipäällikkö Carmen Best kritisoi kaupunginjohdon suunnitelmia Seattle Police Departmentin (SPD) budjetin puolittamisesta, ja puolustaa raivokkaasti alaisiaan: Kaupunginjohtaja Jenny Durkanin (demari) kokeilu, poliisin vetäminen toukokuussa pois protestoijien valtaamista kortteleista, maksoi jo parin viikon aikana kahden nuoren afroamerikkalaisen elämän, -ennenkuin kaupungin oli pakko komentaa poliisi takaisin alueelle lopettamaan laittomuudet ja väkivalta.

Kun BLM ja Antifa -mielenosoittajat julistivat joitain kortteleita Seattlen Capitol Hillillä ”autonomiseksi alueeksi” jolla syödään vegaaniruokaa, tanssitaan piirissä ja valkoihoiset maksavat 10 taalaa per nenä mustille korvausta orjuudesta yms., kaupunginjohtaja Jenny Durkan  käski poliisia vetäytymään alueelta ja sulki Capitol Hillin poliisiaseman. Jo silloin poliisipäällikkö Carmen Best ilmaisi vastustavan kantansa: Poliisin vetäytyminen merkitsee asukkaiden heitteillejättöä, sanoi poliisipäällikkö.

Niinhän siinä sitten kävikin: Kaupunginjohtaja Durkan joutui antamaan käskyn poliisille liittää anarkiavyöhyke takaisin normaaliin yhteiskuntaan, kun parissa viikossa ammuttiin tai muuten surmattiin kaksi nuorta afroamerikkalaista, joiden elämä ei ollutkaan riittävän ”matter”. Nyt sitten Seattlen demokraattinen kaupunginjohto aikoo tasapainottaa koronan horjuttamaa budjettiaan leikkaamalla poliisin kuluista 50%.

”En usko, että voimme vaatia Seattlen asukkaita olemaan mukana sellaisen teorian testaamisessa, että rikokset katoavat kun poliisi poistuu alueelta. Tämä on täysin mieletöntä”, sanoo Seattlen poliisipäällikkö Carmen Best.

Hanke järjestysvallan toimintakyvyn murentamiseksi näyttää siis etenevän, ”autonomisen alueen” takaiskun jälkeenkin, byrokratian vahvimman osaamislajin budjetoinnin kautta. Poliisipäällikkö Bestin ja Seattle Police Departmentin medialle jakaman laskelman mukaan poliisitoimeen kohdistuvat leikkaukset iskisivät pahiten etnisten vähemmistöjen edustajiin, joita SPD on rekrytoinut suunnitelmallisesti vuosien ajan:

Poliisin monietnisyys-politiikkaa, josta Best itse on näkyvä ja kiitostakin saanut edustaja, ei voida noudattaa supistuvan henkilöstön oloissa. Yhdysvaltain poliisikuntaan otettiin ensimmäiset mustat poliisimiehet jo 1910-luvulla, ja varsinkin 60-luvun jälkeisinä vuosikymmeninä. Vastoin yleistä mielikuvaa USA:n poliisikunta ei ole ”valkoista”, vaan pyrkimys lähestyä paikallista väestökoostumusta on jo vanha juttu. Seattle on vain yksi esimerkki.

Mustien emansipaatio USA:ssa kuullostaa oikeutetulta ja tuettavalta tavoitteelta, eikä sitä juuri kukaan vastusta enää 2000-luvulla, eikä valkoihoisen väestön valtaosa elä enää 1920-lukua, jolloin Ku Klux Klan marssi kaduilla. Jotkut kyllä näyttävät elävän: Äärivasemmisto ja heidän BLM-apurinsa. Herätkää, pahvit: Siellä ”rasistisessa poliisikunnassa”, jonka vastustamisella oikeutatte sikailunne, siellä on rivimiehissä mustia, valkoisia, Alaskan inuiteja, Tyynenmeren saarelaisia, jne, ja tummaihoisia poliisipäälliköitä.

USA:n afroamerikkalaisten emansipaation tie on Carmen Bestin ja hänen lukuisien mustien kollegojensa tie. Ei markettien-ryöstäjien, liikenteen-tukkijoiden ja väkivallantekijöiden, joita -kas kummaa- Suomenkin media nostaa esiin syrjinnän uhreina.

Seattlen poliisin video:

Kirje Seattlen johdolle:

10. heinäkuuta 2020
Vastaanottaja: Kaupunginjohtaja Jenny Durkan
CC: Vanhempi apulaiskaupunginjohtaja Mike Fong, kaupungin budjettijohtaja Ben Noble

Lähettäjä: Carmen Best, poliisipäällikkö
RE: Arvioidaan ehdotettujen budjettitoimien vaikutuksia, jotka leikkaavat Seattle Police Departmentin budjetista 50%

Samalla kun Seattle Police Department (SPD) arvioi edelleen mahdollisia leikkauksia, joita Seattlen kaupunginvaltuusto tarjoaa, on olemassa selviä ja kiireellisiä yleistä turvallisuutta koskevia kysymyksiä, jotka minun on ilmoitettava teille, liittyen laajempaan talousarviokeskusteluun. Valtuusto on esittänyt suunnitelman leikata SPD:n vuoden 2020 talousarviota 50 prosentilla. Yhtenäinen strategia-asiakirja on sitoutunut auttamaan kaupunkia vastaamaan sen budjettitarpeita loppuvuoteen 2020 saakka, ja osallistumaan laajaan keskusteluun, joka liittyy yhteisön turvallisuuden uudelleenarviointiin.

Poliisitoimien tosiasiallinen muuttaminen järjestelmäksi, joka täyttää yhteisöjen, erityisesti vähemmistöjen (colored people), tarpeet, olisi tehtävä vain vankalla suunnitelmalla, ei budjettileikkauksilla. Valtuuston esittämät vuoden 2020 leikkausskenaariot ovat poliittisia eleitä, mutta eivät realistisia tai järkeviä ratkaisuja. SPD on ehdottomasti sitoutunut uudistamaan toimintaansa ja on jo aloittanut prosessin. Mutta jos meitä pyydetään vähentämään 50% osastoltamme yön yli, meidät pakotetaan tekemään päätöksiä, jotka eivät palvele yhteistä pitkän aikavälin tavoitettamme – yhteisön turvallisuudesta huolehtimista.

Näiden leikkausten todellisia vaikutuksia vahvistaa se, että vuonna 2020 on jäljellä lyhyt aika näiden vähennysten saavuttamiseksi ja toteuttamiseksi. Kuten tiedät hyvin, 82 prosenttia budjetistamme on henkilöstökuluja, joten kaupunginjohdon määriteltyä jo 20 miljoonan dollarin säästöt, ainoa tapa saavuttaa valtuuston esittämät lisävähennykset vuonna 2020, on vähentää rankasti virka- ja siviilihenkilöstöä.

Ainoa tapa saavuttaa tämä leikkaustaso vuoden neljän viimeisen kuukauden aikana on irtisanoa tai siirtää noin 1100 työntekijää – tai yli 50 prosenttia koko työvoimasta. .

Ystävällisin terveisin,
Carmen Best
poliisin päällikkö
Seattle Police Department

Kirje on kokonaisuudessaan luettavissa Seattlen poliisin nettisivulla.

Seattlen musta poliisipäällikkö ei hyväksy poliisin vetäytymistä ”autonomiselta” Antifa-BLM-vyöhykkeeltä

Yhdysvallat / BLM: Seattlen poliisi varautuu aseelliseen vastarintaan edetessään ”autonomiselle alueelle” (VIDEO)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top