Poliittinen salamurhasuunnitelma Saksassa: Salaliitto erikoisjoukoissa, vai Maaßenin tapauksen jatko?

Saksasta kuuluu nyt kummia: Jopa 200 armeijan erikoisjoukoissa KSK:ssa palvelevaa huippukoulutettua sotilasta on joko sotkeutunut salahankkeeseen johtavien poliitikkojen tappamiseksi, tai he ovat lavastuksen uhreja. Äskettäin liittokansleri Merkel antoi erottaa Saksan kotimaantiedustelun päällikön, tämän oikaistua valeuutisen Chemnitzin kuvitelluista ”ihmisjahdeista”.

Yle uutisoi 19.09:

Saksan kotimaantiedustelupalvelu BfV:n johtaja Hans-Georg Maaßen jättää tehtävänsä ja siirtyy valtiosihteeriksi sisäministeriöön, Saksan hallitus ilmoittaa. Asiasta päättivät Saksan liittokansleri Angela Merkel, sisäministeri Horst Seehofer ja sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Andrea Nahles hallituspuolueiden johtajien huipputapaamisessa.

Maaßenin erottamisella tyynnyteltiin liittokansleri Merkel, joka oli tarttunut poliittisessa kannanotossaan valeuutiseen, jonka tiedustelupäällikkö sitten kumosi täysin perättömänä. Virasta poispotkiminen pelasti myös hallituskoalition SPD:n (demarien) ollessa raivoissaan.

Tätä taustaa vasten tuore kohu-uutinen natsien salaliitosta armeijan kaikkein valikoidummassa ja tehokkaimmassa yksikössä tuntuu hurjalta: Joko Maaßen-skandaalia ollaan peittämässä vielä suuremmalla hälyllä, tai sitten liittotasavallan johtohenkilöt ovat todella huonossa maineessa oman turvallisuuskoneistonsa keskuudessa, eivätkä he voi luottaa juuri kehenkään virkapukuiseen.

Metro.co.uk kirjoittaa 10.11: Neo-Nazi faction of German SAS ‘plotted to kill politicians and immigrants’.

The Sun pistää parastaan, 10.11: DEATH SQUADS CONSPIRACY Secret army of 200 German SAS in neo-Nazi terror plot to slaughter politicians and immigrants.

Salaliittoon mainitaan kuuluneen noin 200 erikoiskoulutettua sotilasta, joiden yksikkö KSK vastaa brittien SAS:aa tai on rinnastettavissa Suomen erikoisjääkäreihin tai taistelusukeltajiin. Tämänkaltaisiin joukkoihin on erittäin vaikeaa päästä, -eikä kukaan niihin pyrkijä riskeeraa treenaamistaan ja tunnollisessa varusmiespalvelussa kärvistelyään kävelemällä edes samalla puolella katua, kuin jonkin poliittisen hörhöryhmän jäsenet.

Erikoiskoulutus on myös suuri investointi ja vie aikaa. Mukaan ei haluta missään maassa ketään, joka mahdollisesti joudutaan laittamaan maitojunaan hänen poliittisten rasitteidensa takia. -Joko julkisuuteen ei ole kerrottu kaikkea, tai on kerrottu liikaakin?

Erikoisjoukkojen, KSK, logo:

Raportin mukainen terrorisuunnitelma, koodinimeltään ”X-päivä”, sisältää Die Grünen-puolueen (vihreiden) johtajan Claudia Rothin, ulkoministeri Heiko Massin ja entisen liittopresidentin Joachim Gauckin murhaamisen. Gauck on evankelinen pastori, ja tullut tunnetuksi ihmisoikeusaktivistina entisessä DDR:ssä (Itä-Saksassa). Muut mainitut ovat yhä aktiivisesti politiikassa.

Nyt paljastuneen ryhmän mainitaan myös suunnitelleen näkyvien maahanmuuttajien surmaamista. Uutisoinneissa kerrotaan, että ryhmän jäseniin oli tehnyt vaikutuksen kesän 2015 massamaahanmuutto, ja sen jälkeen tapahtunut rikollisuuden nousu. Ryhmäläiset syyttävät tästä maahanmuuttajia.

Kaikki uutiset aiheesta näyttävät perustuvan viikkolehti Focuksen laajaan artikkeliin. Seitsemänsivuinen juttu ei kokonaisuudessaan ole netissä.

Kokonaisuutta on vaikea arvioida, sillä 1:1 uskominen Focuksen toimituskunnan esittämään antaa hyvin vaikeasti omaksuttavan kuvan Saksan puolustusvoimien ja virkakoneiston sisäisestä tilasta. Toisaalta näin laaja lavastus on aivan yhtä epäuskottava. On siis jäätävä odottelemaan tarkempia tietoja, -minkä valinnan monet laatujulkaisut näyttävät tehneenkin.

Tante Merkel erotti tiedustelujohtajansa

4 Comments

 1. Nestori Lundahl
  11.11.2018 01:03

  Ei kyllä olisi mikään ihme jos Saksassa alkaisi kohta pikkuisen jotain tapahtumaankin.
  Toivon mukaan alkaisikin, ja sitten vielä Ranskassa ja siinähän se EU:n tarina sitten olikin.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  11.11.2018 08:03

  Voisi kuvitella, erottamisen syy on yksinkertainen. Vallanpitäjän mielestä tottelematon virkamies saa potkut. Etuna Merkel näkee, virkamiehet pysyvät tottelevaisina pitääkseen asemansa ja levitetyillä huhuilla saadaan tässä tapauksessa natsisyytteitä vastapuolta kohtaan. Tähän tyyliin toimi Neuvosliitokin, mutta kumma kyllä natsi Saksa ei toiminut, jos https://fi.wikipedia.org/wiki/Natsi-Saksa pitää paikkansa.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  12.11.2018 11:00

  Iltalehti nielasi syötin: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/131c8f4e-58a9-428b-86da-2114db07de30_ul.shtml?fbclid=IwAR2u83J8ANfWLMBJx7ssmd2qvLITYDPdegWnfA9BzL1VXvExPNi_1JgAkVs

  200:n erikoissotilaan murhasalaliiton paljastumisen pitäisi loogisesti näkyä ainakin sotilastiedustelun tai vastavakoilun korkeimman johdon viroista-potkimisena ja virkarikossyytteinä. Joko he ovat olleet tehtäviinsä täysin kelvottomia, tai pahempaa: He ovat olleet mukana. Seurataan Iltalehteä nyt huolellisesti, kuulemme pian vastuullisten rankaisemisesta.

  Kun eräs saksalainen pikkupoika lenti Helsingin Malmin kentältä Moskovan Punaiselletorille, Venäjän ilmapuolustuksen johto lähti suoraan eläkkeelle seuraavana maanantai klo. 09.00, kymmenen minsaa ja pöytä puhtaaksi ja kotio.

  En ole tarkistanut mitkä kaikki #laatumediat ovat toistaneet Focuksen paljastuksen. Onk muuta lähdettä jutulle kuin yksi viikkojulkaisu?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top