Poliittisen establishmentin moottori: Rahakirnu

Suomalaista yhteiskuntaa johtavan kerroksen pääelinkeino on rahojen kirnuaminen. Se tarkoittaa, että mahdollisimman suuri osa kansantulosta kierrätetään julkisen sektorin kautta, -siis otetaan pois yksityiseltä ja annetaan takaisin. Tämän ilmiön laajuus on yksi sosialismin kriteeri. Toinen sosialismin kriteeri on on palkkatyön veroaste. Näillä asioilla on keskinäinen riippuvuus, ja jos ne pääsevät oikein pahoiksi, olemme kommunismissa.

Ottaessaan meiltä yhä suuremman osan palkka- tai yrittäjätuloistamme, systeemi tekee meidät riippuvaisiksi erilaisista händicäppeistä, joita se jakaa meille oman mielensä mukaan, armonpaloina: ”Kiittäkää, rahvas, kun saatte meiltä!”

Tämä on se helvetinkone, jonka poliittisen vallan huipulle pesiytynyt pirunnyrkki on meitä varten laatinut. Melkoisen saatanallista, eikö olekin?

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syytti Vasemmistoa ja demareita äskettäin kulttuurisesta omimisesta, kun vasemmistolaiset tykkäävät laskea kokonaan omaksi ansiokseen hyvinvoinnin, joka rakennettiin Suomeen vasta 1950-luvulla päättyneiden pulakausien jälkeen. En nyt puutu siihen, kuka 40-luvun lopulla ajoi Suomeen lapsilisää ja kuka taisteli kiivaasti vastaan. Kaikki olemme tänään samaa mieltä, eikä kukaan muista eri mieltä olleensakaan. Vilkaisemmekin vielä kerran Orpon hyvinvointipoliittista esseetä.

Kokoomuksen kuntavaali-ultimaatumi, jollaiseksi puheenjohtajansa avautumisen tulkitsen, on vasemmistolaisin esitys mitä joskus muinoin vielä #kansallinen-etuliitettä käyttänyt puolue on koskaan esittänyt. Sen eroavaisuus puna-viher -ajatteluun on ohuempi kuin silkkipaperi.

Omiminen on todella tapahtunut, mutta ei Orpon väittämällä tavalla, että vasurit ottaisivat markkinatalouden tuottaman hyvinvoinnin lisän omaksi saavutuksekseen. -Kyllähän he sen tekevätkin, en kiistä. Orpo itse on ominut vasemman kenttäpuoliskon teesit ja poliittisen jargonin:

 • Poliittinen vihertely, kyllä sekin löytyy sieltä: ”Harvapa on eri mieltä siitäkään, että talvella saisi tulevaisuudessakin olla lunta. Että löytyy lähimetsiä, joissa voi lenkkeillä.” (Orpo)
 • Tämäkin vielä: ”Kaikki me olemme sitä mieltä, että lasten on hyvä käydä koulua. Että koulussa ei saa kiusata. Että vanhempien työssäkäynti ei saa jäädä päiväkotipaikan puutteesta kiinni. Tai että lapsille löytyy harrastuksia kohtuullisella hinnalla.” (Orpo)

Sitaatit ovat Petteri Orpolta, ei vihervasemmiston flaiereista. Eiväthän nämä asiat huonoja ole, mutta 100%:sesti punaviher-äänestäjän kosiskelua. Kokkarit ovat siis lähteneet vasurien kalavesille? Orpo jatkaa tästä, tavalla mitä Vasemmisto ja demarit eivät koskaan tee: Hän kysyy rahoituksen perään. Oikein!, sanoo kansankyynikkokin, mutta ei osta Orpon seuraavaa teesiä:

”Kaikki ne maailman parhaat julkiset palvelut, mitkä vasemmisto on yrittänyt itselleen omia, on rakennettu oikeistolaisen politiikan ja ideologian helmillä. Ilman toimivaa markkinataloutta olisimme sekä henkisellä että taloudellisella keskiajalla, niin kaukana yhdenvertaisuudesta kuin pippuri kasvaa”, kirjoittaa Petteri Orpo. Mikä tässä vihloo, on sanojen ja toteutuneiden tekojen välinen ristiriita, joka oli menneisyydessä ja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Kokkarit, kuten eivät vasuritkaan, eivät näe sitä suomalaisen yhteiskunnan perus-valuvikaa, jonka seurauksena hyvinvointipalvelujen ylläpitäminen ja tasapainoisesta julkistaloudesta huolehtiminen ovat ristiriidassa ja tappelevat keskenään.

Niinpä vasemmiston ja oikeiston poliittinen vääntö on vuosikymmenestä ja sukupolvesta toiseen ollut eräänlaista varjonyrkkeilyä, jossa ollaan niin vastakkaisia että, mutta katsotaan toisaalle perusongelmasta jonka ratkaisu antaisi välineet sekä hyvään taloudenpitoon että hyvinvointipalveluihin: Se on tämä rahakirnu, josta pitäisi puhua, ja jonka lakkauttamisen pitäisi olla ykkösprioriteetti sekä oikeistolle että vasemmistolle. Mutta he eivät tee sitä, koska se on koko poliittisen luokan pääelinkeino. Kirjoitin:

 • sosialidemokratia tarkoittaa sitä, että kansalta kerätään rahat veroina pois, ja jaetaan takaisin jäsenkirjojen mukaan. Totta, senhän me kaikki tiedämme kokemuksesta, mutta jatkamme tarkastelua:
 • Keskustalaisuus tarkoittaa sitä, että kansalta kerätään rahat veroina pois, ja jaetaan takaisin manttaalin mukaan.
 • Ärkoopee pyrkii siihen, että suomalaisilta kerätään rahat veroina pois, ja annetaan takaisin kieliryhmän mukaan.
 • Kokoomuksen tavoite on, että kansalta kerätään rahat veroina pois, ja jaetaan Hyville Veljille, tai pankkitukena.
 • Vihreiden ideaali on ottaa kansalta rahat pois, ja jakaa takaisin ihonvärin mukaan. Myös työpaikat pitää siirtää Suomesta lämpimiin maihin.
 • Vasemmisto toivoo vain, että ”aktivistit” saa mageita avustajan-virkoja.

Halvalla menee aatteet ja vaatteet, mutta veronmaksajalle, eläkeläiselle, päiväkotipaikkaa lapselleen tarvitsevalle, jne., tämä tulee hyvin kalliiksi: Palvelujen ja kaikenlaisten händicäppien ylläpito on nostanut verot niin korkealle, että yhä useampi joutuu händicäppien varaan, -ja virka-apparaatin mielivallan armoille. Kyse on (1.) vallasta, (2.) kaupankäynnistä:

 • Porvarit” (paree sana kuin oikeisto) ovat kaikki nämä vuosikymmenet ottaneet omat Juudaksen-killinkinsä jokaisesta kakkuviipaleesta, jonka vasurit ovat saaneet siepattua kakusta.

Kun Petteri Orpo exploiteeraa sosialisti-vasureilta heidän taistelulippunsa -hyvinvointivaltion- porvarien saavutukseksi, hän saa kaupan päälle vasemman laidan toisen saavutuksen, jolla tämä eivät liputa: Virkamiessosialistien megalomaaniseksi pöhöttämän byrokratian. Se on hyvinvointivaltion kääntöpuoli, ja kirnu-talouden ilmaus. Koko poliittinen establishment elää tästä kirnuamisesta, rahojen keräämisestä julkiseen kassaan, ja jakamisesta takaisin (miinus hävikki). Petteri Orpo muistaa varmaankin vokki-bisneksen, kun poliittisella päätöksellä maahantuotiin väkeä, jolle poliittisesti verkostoituneet yrittäjän-tapaiset järjestivät majoitusta ja huoltoa? -Tämä on juuri sitä mitä vasurit ovat tehneet kaikki nämä vuodet.

Kokoomus näyttää siis todellakin #omineen jotain vasemmalta, -ja on ottanut sen kaikilla herkuilla!

Eikö meillä olekaan poliittista taistelua oikeistolaisen ja vasemmistolaisen vaihtoehdon välillä, vaan kaksi kilpailevaa joukkuetta julkistalouden rahakirnun äärellä havittelemassa meidän kovalla työllä ansaitsemiamme rahoja, joista antavat takaisin sen verran kuin viitsivät? (Kysymys oli retorinen.)

Talousosaaja Kalle Isokallio kirjoitti:

”Kansantalouden kannalta kirnuaminen on haitallista. Poliitikkojen mielestä ei ole. Sillä kirnuaminen aiheuttaa sen, että rahan keräämiseen ja sen jakamiseen takaisin palkansaajille tarvitaan kookas virkamiesarmeija. Jotka äänestävät valtaan niitä poliitikkoja, jotka lupaavat lisätä kirnuamista ja se myötä paisuttaa virkamieskoneistoa.”

Virka-apparaatti on herkkua vasemmistolle, sillä sinne saadaan kätkettyä vasurien humanistit ja entiset opiskelija-aktivistit, joille yksityisellä sektorilla ei löytyne kysyntää, -ei ainakaan niillä palkoilla joita viroissa saa. Suomessa onkin julkista hallintoa 20-miljoonaisen kansakunnan tarpeisiin, vaikka meitä on täällä vain vähän päälle viisi miljoonaa. Helsingissäkin on muistaakseni viisiportainen hallinto, josta kivakivaa riittää hyville tyypeille. Kirnusta siis roiskuu kermaa kavereille. Uutinen Valtiontalouden tarkastusviraston (sic!) toimettomasta virkamiehestä kuohutti, mutta kertomatta jäi, ettei hän ole ilmeisestikään ainoa (#Maantapa.)

Virkamiesten armeija, poliittiset virkaläänitykset, ja edellä kerrottu rahakirnu, eivät ole sittenkään poliittisen systeemimme valuvika. Ne ovat sen syöpäkasvain, joka paisuu päivä päivältä, -ja hallituksesta toiseen. Nykyinen Sanna Marinin regiimi näyttää olevan edeltäjiensä tapaan hyvin kirnu-ystävällinen, ja virkarälssille suopea: Jos omat rahat eivät riitä valtionbudjetin vapaamatkustajien hyysäämiseen, otetaanpa miljardeja lainaa. Valitettavasti lainanotto on karannut kaikista järjellisistä mitoista, ja sitoo jo seuraavankin hallituksen kädet.

#Maalittaminen on kuullemma muotisana, ja viittaa niihin jotka ilkeilevät muille, mutta istuva hallitus näyttää maalittavan itse itseään: He näyttäytyvät kerta toisensa jälkeen yhteyksissä, joista heille jää hyvin huonoa karmaa: Vaikutelma Suomelle tuhoisista ”mustistaleskistä” ei ole kaukana, mutta onko tässäkin jokin kupletin juoni? Saatammekin olla suorastaan raamatullisen ilmiön äärellä: Sündenbock l. scapecoat, ‘ăzāzêl (Hebrew: עזאזל‎), on suomeksi syntipukki. Se vie perimätiedon mukaan heimon synnit mennessään erämaahan, mutta tämä versio ei kerro totuutta: Syntipukki kerää kansan huomion itseensä, ja antaa näin jollekin muulle tilaisuuden tehdä ihan sitä samaa.

Hyvinvointi lähtee, kirnu jää?

Pian syyllistettävä maailmanlopunhallitus voikin olla ladun avaaja työnsä täydellistäjälle: Seuraava regiimi voikin todeta muinaisen kokoomuslaisen talousministeri Iiro Viinasen sanoin: ”Tämä on ainoa vaihtoehto!

 

Lisää luettavaa:

Kupletin juoni: Otetaan kansalta rahat veroina pois…

3 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  24.1.2021 18:25

  Kellään ei lisättävää?

  Vastaa
 2. OnneaVaan
  24.1.2021 19:39

  Kommunisi meni jo ohi. Ollaan jo Bolshevismissa.

  PolPo ja syyttäjälaitos jahtaa väärin ajattelijoita ja jopa niitä, jotka ovat vuosia sitten erehtyneet ajattelemaan väärin. Väärät mielipiteet on kielletty, saat olla vain samaa mieltä valtakoneiston kanssa. Mediat on maksettuja valtasysteemin propagandan suoltajia, eivät julkaise mitään juttuja joissa ollaan toista mieltä. Tukirahat ja tukirahan ehdot(on oltava monikulttuuri, LGBTQ+, monimuotoisuus, jne ylistäviä juttuja) pitävät siitä huolen.

  Palkkatulosta kaikkien verojen(alv mukaan lukien) jälkeen työntekijälle ehkä noin 40%, jolla maksat sitten omaisuudesta tulevat verot ja yrität elää jollakin. Ei ihme että väki jakaantuu(=työtä tekevillä alkaa olemaan turpa täynnä). Lisäksi pienipalkkaiseen työhön ei kukaan lähde, kun paremman rahan saa kotona olemisesta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.1.2021 19:51

   Matalapalkka-aloilla toimivat eivät selviydy ilman tukia ainakaan pääkaupunkiseudulla. Siitä johtuu ns. työvoimapula.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top