Poliittisen väkivallan uutisoinnissa huolestuttavia piirteitä

Kaikille lienee ollut selvää jo viime vuoden puolella, että tämän kevään eduskuntavaaleista tulee ”kuumat”. Sipilän koalitio on ajanut itsensä nurkkaan, ja myös hallituskumppanien välinen kyräily ja välistävedot ovat suomalaisittain aivan uudella levellillä: Ketkähän kaikki tiesivät Sipilän bye-bye-ilmoituksesta ennakkoon? Ei ehkä sekään mennyt ihan nuottien mukaan. -Ja kun eletään erikoista vaihetta, voivat erikoiset keinotkin tulla pintaan.

Sote ja maahanmuuton kulujen ja seurauksien salaaminen kuumentavat tunteita, eikä mielialoja rauhoita vastauutisena leviämään päästetty vanhustenhoito skandaalien pöyhiminen. Suomalaisille on kerralla sälytetty niin paljon siedettävää, että vähälläpä päästiin kun vasta yksi (entinen) ministeri melkein otti turpiinsa Korsossa, mistä mediakin muisti kertoa, -lisäten uutisointiin erään yhdistyksen yleistävän demonisoimisen jopa ilman vakuuttavia todisteita.

Soldiers of Odinista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta tosiasia on että järjestöä media-lynkataan par’aikaa. Onhan syytetylle annettu puheenvuoro julkisuudessa? (Linkkiä voi laittaa kommentteihin, kuka löytä.)

Kun otsikossa luvattiin käsitellä uutisointeja, jatkamme siitä: Entisen ministerin, nykyisen toimitusministeriö-oleten, Timo Soinin häirintä ja uhkaaminen tuli uutisiin suurella volyymilla, ja tavanomaisten pyöristyjien, järkyttyjien ja shokeerattujen kuoro tottelee näemmä kapellimestarin puikkoa. En nyt viitsi kerätä tähän linkkejä tai sitaatteja.

Jonkinlainen asenteellisuus näkyy räikeänä tavassa, jolla käsiteltiin toisaalta Soiniin kohdistunut melkein-aivan-pikkasta-vaille onnistunut attentaatti, ja toisaalta pienpuolueen eduskuntaehdokkaaseen Panu Huuhtaseen kohdistunut ja sairaalassa lääkinnälliseen toimenpiteeseen johtanut pahoinpitely samalta päivältä. Hyökkäys Huuhtasen kimppuun otsikointiin ”kähinänä” tai ”nahisteluna”, tai jokin mainitsematon mielenosoitus ”äityi” välikohtaukseksi. Eikö sitten case-Soini ”äitynyt” Korsossa? Ehkä se sittenkin happani tai piimääntyi?

Huuhtasen kimppuun käyneiden poliittinen ja jopa etninen profilointi olisi ollut medialle helppoa, mutta siihen ei jostain meille tuntemattomasta syystä ryhdytty. Timo Soinia pullolla uhanneen poliittinen kanta pääteltiin sitäkin varmemmin, -verkkokaupasta ostetusta paidasta. Kuka tahansa toimittaja voi tilata saman paidan (ehkei enää?), mutta täällä ei mainosteta nettikauppoja. Etsii itse.

Seuraava twitter-kuvakaappaus kertoo jotain pelin hengestä:


Kiitokset Leolle twiittikopiosta!

Entinen pääministerikin vuodatti krokodiilinkyyneliä kumppaninsa entisestä hallituksesta melkein saadessa osumaa, mutta kun kanssakeskustelija Twitterissä kysyy, tarkoittaako Sipilän väkivallanvastainen ultimaatumi kirjaimellisesti jotain, tai ei yhtään mitään, tulee blokkaus. Kysyjä osui, ja Sipilä upposi.

Se mediakritiikistä, tällä kertaa. Meillä on nyt vielä vakavampi asia, kuin joidenkin toimittajien asenteellinen ymmärrysvaje: Poliittinen väkivalta on tulossa Suomessa uudeksi normaaliksi.

Ensin kertausta:

Poliitikkoihin kohdistuneita väkivallantekoja tai uhkaavia tilanteita Suomessa 2000-luvulla:

 • Jyrki Katainen (kok.), vuonna 2012. Vaalitilaisuus Turussa: Nuorehko mies sanoo Kataiselle: ”Minä tulin leikisti tappamaan sinut.” Miehellä on veitsi mukanaan, hän esittelee sitä, mutta ei yritä lyödä. Turvamiehet hoitavat tilanteen.
 • Päivi Räsänen (kd.), v.2013. Räsäsen kodin ovea ja seiniä tuhrittiin ulkopuolelta kananmunilla. Tapausta on saattanut motivoida hänen abortti-kannanottonsa? Kananmuna on siis syntymätön kananpoika.
 • Li Andersson (vas.), v.2013. Andersson oli Jyväskylän kirjastossa esittelemässä kirjaansa suljetussa tilaisuudessa, kun kolme nuortamiestä pyrki sisään, minkä järjestäjät estivät. Miehillä oli teräaseita, ja aiheutunutta tappelua puitiin oikeudessa. Yksi henkilö sai tapauksessa puukosta viillon, ja häirikötkin olivat saavana osapuolena, mutta eivät päässeet sisään saliin, jossa tilaisuus pidettiin.
 • Tapani Mäkinen (kok.), vuonna 2014. Kokoomuksen kansanedustajan kimppuun hyökättiin Lahdessa kokoomuksen tilaisuuden yhteydessä. Hyökkäys tapahtui perjantai-iltana Lahden keskustassa. Ylen mukaan pahoinpitelijät löivät Mäkistä ja hänen seurueeseensa kuulunutta naispuolista eduskunta-avustajaa.
 • Alexander Stubb (kok.), v.2015. Stubbin päälle heitettiin mukillinen juomaa Tampereella, kauppakeskuksen kahvilassa. Tekijä oli mahdollisesti vasemmistolainen nuorimies. Stubb oli paikalla tapaamassa yleisöä, siis tapauksesta oli tiedotettu. Huolestuttavaa oli, että poliitikon lähelle saattoi päästä vihamielisin aikein.
 • Alexander Stubb (kok.), v.2015. Stubbin kotitalon pihamaalle Espoossa tunkeutui elokuussa kaksi nuortamiestä, ikkunoita rikkoivat. Tekijät saatiin myöhemmin kiinni.
 • Jussi Halla-aho (ps.), v.2017. Turussa ravintolasta poistunutta Jussi Halla-ahoa seuraili mieshenkilö, ja Jussin saavuttua hotellinsa luokse, viisi naamioitunutta miestä lähestyi häntä uhkaavanoloisesti, yhden seuratessa jopa hotellin aulaan. Tilanne jäi kuitenkin uhkaavaksi tuijotteluksi. Poliitikkoa siis seurasi naamioitunut joukko pahoin aikein.
 • Laura Huhtasaari (ps.), v.2017. Huhtasaaren ollessa lomamatkalla, hänen kotinsa ikkunoita rikottiin. Aiemmin samassa osoitteessa oli töhritty seiniä. Kuten Räsäsen ja Stubbin tapauksissakin, henkilön kotia uhattiin.
 • Timo Soini (sin.), 2019. Soinin kimppuun yritti käydä mieshenkilö Korson Maalaismarkkinoilla. Mies taltutettiin, mutta onnistui lyömään pullolla järjestyksenpitäjää. Vaalityöhön kohdistuva häirintä on haitantekoa demokraattiselle päätöksenteolle.

Kaikkiin näihin tapauksiin liittyy se, että tekijän on ollut helppo tietää, missä ja milloin kohde on paikalla, tai hänen kotinsa on tyhjä.

Näiden häiriköiden motiivi saattaa liittyä myös julkisuuden tavoitteluun, joten emme anna sitä heille. Kuitenkin näitä tapauksia on kasaantunut liikaa, -aiemmin ei ollut yhtäkään. Onko siis Suomen poliittiseen elämään päässyt hiipimään mörkö? Perussuomalaisten kohuttu ja tahallisen-väärinymmärretty vaalivideo varoittaa juuri tästä: Ketutus nousee pian yli sietokynnyksen.

Persujen huoli ”ketutuksen” tiivistymisestä kansan keskuudessa niin ettei sitä enää voida purkaa politiikan estradilla, on aiheellinen

Toinen kysymys on, esiintyykö tapahtuneissa välikohtauksissa tietoista suunnittelua tai peräti ammattimaisuutta. Onkin ollut joitain merkkejä ”maksetuista miehistä” häiriötä aiheuttamassa. Keväällä 2016, erääseen Suomi-Ensin -mielenilmaisuun hyökkäsi äkisti, ilman ennakoivaa suunsoittoa ja uhittelua, viitisen ”anarkistia”. Helsingin anarkistien kanssa asiaa käytiin läpi, ja selvisi etteivät he olleet tietoisia tekijöistä, ja heillä oli vielä kyseisenä ajankohtana oma sisäinen päätös, ettei tuollaiseen tekoon ryhdytä, kun tapahtumapaikan kaupallinen toimija oli halunnut välttää häiriöitä omalla tontillaan. Jäi epäselväksi, keitä häiriköt olivat mutta tavanomaiset epäillyt pesivät heistä kätensä.

Muualla Euroopassa maksettuja provokaattoreita on esiintynyt jo vuosikymmeniä, ja ilmiö tunnetaan paremmin:

 • Provokaattori tuottaa torjuttavan porukan nimissä negatiivista julkisuutta, siis kompromenttoi imitaationsa kohteen. Väkivallanteko sopii hyvin tähän tarkoitukseen.
 • Julkista rauhaa häiritsevien tekojen sarja heikentää suuren yleisön luottamusta istuvaan hallitukseen, ja tekee poliittisen tilanteen labiilimmaksi, so. helpommin horjutettavaksi. Siis äänestävien massojen liikkuvuutta parannetaan. Mihin suuntaan virta käy, se hoidetaan toisin keinoin.

Kaikki muistanevat erään Tampereella tapahtuneen etnisen pikaruokalan tuhopolton, josta oli aiheutua massiivinen rasisminvastainen spektaakkeli, mutta tekijöiksi ehtikin paljastumaan ravintoloitsija-perhe itse, ja motiiviksi vakuutuspetos.

Tapaus aiheutti valtaisan kalabaliikin ja rasisminvastaisen hysterian, joka kyllä läsähti vähin äänin todellisten sytyttäjien tultua tietoon. Toinen samanlainen joukkohysteria ilmaantui kun kaasuiskua fantasioitiin Helsingissä jossain vastaanottokeskus-tiloissa. Poliisikin ehti todeta ”tahallisuuden”:

Vaan sitten olikin kyse mikroon laitetun muoviastian käryämisestä. Noloa, eikö olekin? Kiihko ei ollut ihan laantunut edes feikkiuutisen kaatumisen jälkeenkään:

Eskadroona on kengitetty ja kaurapussit leuan alla. Odotetaan vain merkkisoittoa, niin siitä se alkaa. Syylliset on tiedossa, teko vaan vielä puuttuu. Varaslähtöjä on tapahtunut muillekin, kuin Auviselle.

Valeuutisia tulee ja menee, mutta ne paljastavat mielenkiintoisen ja hiukka pahaenteisen seikan: Pikainen ja hysteerinen reaktio tietynlaisiin uutisiin on jo ennalta ladattuna ja sytyslanka paikallaan. Odotetaan vain sitä kipinää.

Edellä esitetty poliitikkoihin kohdistuneiden uhkatilanteiden luettelo kattaa vain kymmenisen vuotta, ja sen ulkopuolelle jäävät aiemmat tapahtumat. Meiltä jää silloin näkemättä, että politiikassa toimivia tai poliittisesti mielenkiintoisia henkilöitä on Suomessakin menettänyt henkensä niin että kysymyksiä jää, ja viralliset vastaukset jättävät niitä vielä enemmän.

Otan tähän framille vain yhden: Asevelisosialisti Penna Tervon kuoleman auto-onnettomuudessa. Silminnäkijöitä ei ollut, vainaja löytyi auton ulkopuolelta, mutta kun asia tuli jossain mainituksi vuosikymmeniä myöhemmin, äkisti löytyikin todistaja. No, tässä onkin jutusteltu, -ja muistettu mainita Tampere, Jyväskylä ja Turku, -ja Korso & Espoo. Olkaapa kaikki varovaisia, ja muistakaa turvavyöt!

Mielipidekirjoitus.

Kansanedustaja Laura Huhtasaarta uhattu vakavasti

Pimeä vaalityö on jo alkanut, Turussa, Korsossa, ja tänään Helsingin Itäkeskuksessa

4 Comments

 1. Jussi
  27.3.2019 08:15

  Itse asiassa ihmettelen miten rauhassa suuri lauma poliitikkoja on saanut Suomessa touhata rauhassa globalistien pussiin pelaten saaden ilmeisesti roiman korvauksen itsenäisyyden murentamisesta. Rötösherrarauhan takana lienee ollut suomalaisten sinisilmäinen aiheeton luottamus, poliitikkojen salaseuraturva sekä samaan tavoitteeseen yhdessä pelaavan massamediamme (tavistock) mind-control. Länsieuroopan Rajat Auki Maanpetos sovittiin Robert David Steelen saamien tietojen mukaan jo 90-luvun puolivälissä Barcelonassa, missä mm. työttömät omasta maisemasta pois siivota halunneet lähi-idän ja pohjois-Afrikan öljyherrat LAHJOIVAT länsi-Euroopan johtajat avaamaan rajat siirtolaisvirralle.
  JOHN BIRCH SOCIETYN ESITYSKALVOLTA:
  How do you change society?
  -WAR
  -TERROR
  -ECONOMIC COLLAPSE
  -MASS IMMIGRATION !!!
  —ELI—-
  Miten voit muuttaa yhteisöä?
  -SOTA
  -TERRORI
  -TALOUSROMAHDUS
  -MASSA-MAAHANMUUTTO !!!

  Mitkähän mahtavat kohdistua parhaillaan Suomeen ja miks i?
  Kuka hyötyy (lahjukset sekä joka-alasta matalapalkka-ala) ?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.3.2019 10:38

   Että nuorisotyöttömyys johtaa vallan vaihtumiseen Lähi-Idän maassa, siitä todistaa meille Algeria juuri tällä hetkellä.

   Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  27.3.2019 10:41

  Se tunne, että juuri kun on päässyt kirjoittamaan, että joku sählää kulisseissa, niin jossakin ”paukkuu” jo ennenkuin on saanut jutun julki.

  Vastaa
 3. Päivitys
  28.3.2019 23:01

  Puttuu listalta:

  Tapani Mäkinen (kok.), vuonna 2014. Kokoomuksen kansanedustajan kimppuun hyökättiin Lahdessa kokoomuksen tilaisuuden yhteydessä. Hyökkäys tapahtui perjantai-iltana Lahden keskustassa. Ylen mukaan pahoinpitelijät löivät Mäkistä ja hänen seurueeseensa kuulunutta naispuolista eduskunta-avustajaa.

  Kokoomuksen kansanedustaja pahoinpideltiin Lahdessa

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014061418407965

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top