Politiikan toimittaja Seppo Huhta: Kuka, mikä ketkä Kulmunin eron takana

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (Kesk.) ero on harvinanen tapaus Suomessa.

Meillä – päin vastoin kuin muissa länsimaissa- ministerit eivät eroa,vaikka olisivat rikostutkinnassa,kuten esimerkiksi juuri nyt ulkoministeri Pekka Haavisto (Vihr.) On myös niin,että Kulmunin esiintymiskoulutuksesta poliisi on käynnistänyt esiselvityksen mutta ei ainkaan vielä esitutkintaa.

MISTÄ ON KYSYMYS ?

Syitä voi olla ja varmasti on kuinka ja paljon. Kulmuni siis osallistui esiintymiskoulutukseen jonka maksoivat Työ- ja elinkeinoministeriö ja Valtiovarainministeriö. Laskua tuli yhteensä noin 50 000 euroa.Koulutusta 700 euron tuntihintaan Kulmunille antoi Harri Saukkomaa jolla on ikiaikainen keskustalainen tausta. Hän tuli jo 15 vuotiaana Keskustan puoluevaltuuston jäseneksi. Saukkomaan yhtiö Tekri on myös tukenut aiemmissa vaaleissa Keskustaa muutamalla tuhannella eurolla. Saukkomaalla on ollut jo pitkään maine ”harmaana eminenssinä”. Omituista Kulmunin koulutuksessa oli,että hän maksatti sen valtiolla,eikä esimerkiksi puolueellaan. Tämä siksi,että saatu opetus oli hankittu nimenomaan Keskustan puheenjohtajakilpaa silmällä pitäen. Eilen Katri Kulmuni ilmoitti maksavansa koulutuksen omista rahoistaan-hyvä niin-ja näin kantoi hälle kuuluvaa vastuutaa.

MINISTERI JOKA VAIHTOI PÄÄMINISTERIN

Kulmuni hankki ensimmäiset ”kannuksensa”-ja monen keskustalaisen mielestä ainoat- keskustajohtajana heittämällä valtioneuvoston linnasta Senaatintorin kivetykselle entisen pääministerin Antti Rinteen(SDP).

Rinne tuskin oli kuitenkaan Kulmunin eron takana,vaikka ei sitä varmasti jää suremaan.

Takana ovat ainakin Kulmuni itse, surkeasti epäonnistunut avustaja-armeija,Harri Saukkomaa joka ei huolehtinut asiakkaastaan kokonaisvaltaisesti mutta lasku varmaan meni ajallaan.

On myös arveltu,että taustalla nuoren emännän lähdössä olivat Keskustan vanhat isännät Mauri Pekkarisen johdolla. Ja voihan olla,että ennen Kulmunin puheenjohtajaksi valintaa kieltäytynyt Annika Saarikko onkin tullut toisiin aatoksiin ja vauhditti Kulmunin lähtöä. On tietysti mahdollista,että Antti Kaikkonen haluaa triumhin hävittyään edellisen puheenjohtajataiston -ei nyt oikeastaan taistoa,koska kampanija oli korkeintaan liikettä vesilasissa,ei mikään taiston tuoksina-. Kulmuni sanoi kyllä jatkavansa Keskustan puheenjohtajana mutta haluaako hän oikeasti olla puolueen ykkköstykin eli tulevan valtiovarainministerin varjona kuinka pitkään-epäilen-.

KESKUSTALLA ON HYVIÄ PUHEENJOHTAJIA JA VALTIOVARAINMINISTEREITÄ – HISTORIASSA –

Se ei kuitenkaan auta,koska nyt on mentävä eteenpäin ja ylöspäin. Suunta on kuitenkin alaspäin,eilinen Ylen gallpup kertoi,että Suomen Keskustan kannatus on nyt 10,7 % ja ja jos virhemarginaali  toteutuu alaspäin niin kuin tahtoo tapahtua,kun isompi puolue on vapaassa pudotuksessa niin Keskustan kannatus olisi vain 8,7 prosenttia. Eli jos vaalit pidettäisiin nyt ja tulos olisi Keskustan osalta tuo niin tappiota tulisi vuosi sitten käytyihin hisroriallisen huonoihin lukuihin eli 13,9 %:a yli 5 viisi prosenttiyksikkö ja paikka määrä putoaisi nykyisestä 31 kansanedustajasta 18 siis vähemmän kuin Vihreillä nyt ja jokseenkin saman verran kuin Vasemmistoliitolla,joka on tuoreen mielipidetiedustelun mukaan nousussa sekin niin kuin SDP ja Perussuomalaiset.

Seppo Huhta

14 Comments

 1. juha II
  5.6.2020 19:24

  Sinänsä näpsäkkä Kulmuri ei ole demari tai vielä pahempaa… vihreä. Poroporvariterotkoot, jos ovat epärehellisiä. Punikit jatkakovat niin kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan.

  Pääministeri Sanna ”nyökky” Marinin mielestä – viikko pari sitten – Kulmuri on ”kiusankappale”.

  Kulmuri on ja oli Sipilän setämiesten silkan poliittisen ”hyväksikäyttöringin” puhuva pää, joka laitettiin kovaan paikkaan paska-hallituksessa, koska Herra Sipiilä ja ”serkku-pojat” niin halusivat.

  Tyttömäisen hehkeä ja hyvää tarkoittava naispoliitikko joutui poliittisen juonittelun uhriksi, josta vastuun kantaa puliveivari Sipilä muine ”kankiKaikkosineen”. Sikäli hyvä, että erosi, mutta punikki-hallitus ja julkisuus sai uhrinsa, tällä ”pääomalla” Kaikkein likaisimmat ”kunniattomat paskiaiset” eli punikit saavat valehdella ja sikailla ulkoparlamentaarisresti koko loppuajan.

  Vastaa
  1. Maan parasta ajatteleva
   5.6.2020 23:38

   Kulmunin eron syy on todennäköisesti hyvin selvä. Hän ei halua ottaa vastuulleen osallistumista EUn 750 miljardin elpymisrahoitukseen nuorena poliitikkona. Ei ole kysymys mistään elpymisrahoituksesta, vaan Saksan ja Ranskan pankkien Välimeren maiden lainarahojen saaminen ainakin osaksi Saksan ja Ranskan pankkien käyttöön. Totuus tässä on luonnollisesti pidettävä salassa. Välimeren maat ovat ottaneet lainaa ja panneet infrastruktuurinsa hyvään kuntoon. Espanjan tiet ovat loistokunnossa ja liikenne toimii toisin kuin Suomessa, joka on antanut tiestönsä rappeutua. Olisikin törkeää suomalaisten mennä mukaan ja maksaa Väilmeren maiden velkoja ja näiden hyvinvointia.

   Vastaa
 2. Orang Utang
  5.6.2020 20:44

  1)
  Oliko Kulmunilla puolueen sisältä paineita ja ristiriitoja ratkaistavana? Siihen viittaa hallituksen päätös ravintoloiden “avaamisesta”. Päätös on kuin Keskustan Pohjanmaan ja Lapin alueen lestadiolaisten piirien kynästä lähtöisin: aukioloaikaa lyhentämällä saadaan synnin määrää vähennettyä.

  – Joutuiko Kulmuni tekemään kompromisseja oman puolueensa sisällä, kun resurssit olisi pitänyt käyttää kompromisseihin vihollisten, siis muiden hallituspuolueiden, kesken.

  2)
  Paavo Väyrynen haluaisi pelastaa vielä kolmannen kerran Keskustapuolueen kannatuksen: Tällä perusteella olen päättänyt vastata esitettyihin toivomuksiin myönteisesti ja liittyä jälleen Keskustan jäseneksi.

  – Kääntyvätkö keskustan joukot Paavon puoleen? Ainakin puolueen nykyjohto on pyrkinyt aktiivisesti estämään Paavo Väyrystä vaikuttamasta puolueen piirissä.

  3)
  Keskusta voisi tehdä ministerin vaihtumisesta hallituskysymyksen ja neuvotella paremman ohjelman. Nythän puolue on SDP:n talutushuorassa.

  – Onhan se toisaalta hyvä, että vallattomat tyttöset ovat miesten talutettavana, mutta itse he eivät välttämättä edes huomaa olevansa vain hyväksikäytettävänä tässä polittikan isojen poikien pelissä. – Erityisesti EU-tasolla.

  4)
  Talouden murroskohdassa kannattaa olla hallituksessa, koska juuri silloin ovat isot rahat jaossa.

  – Kähmimisen aika on nyt!

  Vastaa
 3. Jostainhan sen Dominon on alettava
  5.6.2020 21:31

  -Kuka lupasi, kenen varoja, kuinka paljon ja kenen oikeuttamana turhan mutta vaarallisen metallin nanopartikkeleilla ja nanoboteilla saastutetun rokotteen kehittämiseen? Halpa, turvallinen ja tehokas ja muutkin flunssat ehkäisevä ja hoitava HCL on koko ajan odottanut valmiina apteekin hyllyissä. Heti peruttava tyhmän amatöörin lupaamat varat ja tähänastiset kulut takavarikoidaan amatöörin omaisuudesta ja tileiltä – tyhmyydestä sakotetaan. Maailmanpelastaja ylioppilas Kill Bats on kieltänyt ehdottomasti perhelääkäriä rokottamasta omia lapsiaan maailmanpelastavilla myrkyillään.

  -Niin ketkä maanpetturit osallistuivat siihen 1995 Barcelonan kokoukseen, jossa öljymaiden lahjuksia vastaan avattiin mamuvirta Eurooppaan? Ovat unohtaneet maksaa siitä seuranneet kulut ja luultavasti myös ottamiensa mahdollisesti edelleen jatkuvien lahjustensa verot.

  -Japanin positiiviset koronatestin tulokset tulivat vain Hedge Fund KKR rahoittamista labroista. Japanin koronakuolemat paljastuivat olevan edellisvuosia vastaava määrä keuhkokuumekuolemia, joiden määrä oli kesken 2020 romahtanut yllättäen askelmaisesti. KKR sai 48h aikaa poistua maasta. Suomessa kun ei ole Tokion liikenneruuhkia, niin 24h olisi kohtuullinen aikaraja positiivisia testituloksia raportoineille poistua Suomen rajojen ulkopuolelle. Korruptiota kitkevä Japani lopetti leikkimästä koronateatteria 1.6.2020 🙂

  Vastaa
  1. Moska
   5.6.2020 23:51

   Olisko sulla laittaa jotain linkkejä tosta Japanin kuviosta?

   Vastaa
   1. Moskalle: Koronateatterileikki loppui Japanissa
    6.6.2020 14:55

    Hei Moska, Laitan kaksi linkkiä, joissa varsinainen alkulähde on https://www.benjaminfulford.net. Hän on Kanadalaissyntyinen talouspoliittisten aiheiden journalisti Tokiossa, Hän oli Forbes lehden journalisti ja aluepäällikkö, mutta erosi, kun painostettiin kirjoittamaan muunnettua totuutta. Hän on ollut pitkään Aasian yhden Pro-Life valkohattujen järjestön White Dragon Society (WDS) edustaja lännen suuntaan ja samalla omatoiminen lehtimies. WDS on 6+ miljoonaan erityisesti liikemiesjäsenten seura 100 000+ ammattilaisen ninjan suojelemana. Hänellä on suorat kontaktit maailman monen maan huipulle, salaseurojen ytimeen ja tiedustelu/sotilas-järjestöihin. Hänen maanantaiset viikkoraporttinsa ovat yhteenveto eri tahoilta saadusta tiedosta tarkoittamatta että hän olisi itse samaa mieltä. Hänen omat johtopäätöksensä ilmenevät asiayhteydestä ja varsinkin Japanin hän tuntee perinpohjin. Hän on opiskellur Tokion yliopistossa ja osaa puhua/kirjoittaa Japaniksi. Hän on kirjoittanut ja julkaisuut kirjoja Japaniksi. Monesti hänen raporttinsa tuntuvat osin uskomattomilta, mutta ne paljastuvat ajan kanssa lähes aina todeksi ja oikeiksi ennustuksiksi.
    a) Mustan Paavin murha johtaa Japanin pääministerin eroon, keskuspankin kansallistamiseen ja Fukushima terrori-isku 2011 on jo julkistettu, vankat todisteet ja todistajat odottavat sotarikossyytteiden käsittelyä International Criminal Court ICC:ssä (raportti 2 viikkoa sitten)
    https://prepareforchange.net/2020/05/27/benjamin-fulford-5-25-20-report-khazarian-mafias-covid-19-power-grab-fails-bill-gates-now-a-dead-man-walking/

    b) Tuorein raportti maanantailta. Koronateatterin leikkiminen lopetettiin Japanissa 1.6.2020 ja koronatestihuijari KKR sai 48h aikaa poistua maasta
    https://prepareforchange.net/2020/06/04/benjamin-fulford-6-1-20-report-zionist-pandemic-riots-plan-blows-up-in-their-faces/

    Benin oman sivuston raportit ovat alkuosa ilmainen ja koko raportti maksullisella tilauksella. Muutama muu sivusto saa luvalla julkaista kokonaisraportit ilmaisina muutama päivä maanantain jälkeen. Suosikkini niistä on https://www.prepareforchange.net/ (huom. net, ei-com, joka johtaa väärälle sivulle).
    Oikeassa palkissa scrollaamalla alas löytyy ”Search” ja hakusanaksi ”fulford” niin löytyy vanhemmatkin raportit, joissa riittää avartavaa funtsinnan aihetta

    Vastaa
 4. Karin Pekka
  6.6.2020 05:43

  Koppava pystynenäinen akka, hyvä että erosi. Nyt täytyisi suomen päämiehen herätä ja löydä nyrkkiä pöytään ja pistää tämä maa ruotuun.

  Vastaa
 5. Maan parasta ajatteleva
  6.6.2020 09:25

  Poliittisten kommentaattoreiden taso mediassa on samaa luokkaa kuin somekirjoittelijoiden. Kulmunin eron syyksi pannaan hänen käyttämänsä 50000 euroa omiin kuluihinsa vaikka todellisuudessa on valtianvarainministerin tekosissa on kysymys Suomen valtion kymmenien miljardien rahansiirooista ja velanotoista. Voi olla, Kulmunilla onkin älyä eikä halua joutua vastuuseen nykyisistä päätöksistä. Hyvä tekosyy erota hallituksessa, jonka tavoite on toinen kuin keskustan tavoite. IS alatason kommentaattorit ”Asiantuntijat kertovat, miksi Kulmunin tuli väistyä” eivät näe nenäänsä pidemmälle.

  Vastaa
 6. Orang Utang
  6.6.2020 11:15

  Kulmunissa ovat tulleet todeksi Leninin sanat:

  Jokaisesta keittäjästäkin voi tulla kommunistisen puolueen johtaja.

  Vastaa
 7. G Heikkinen
  6.6.2020 12:07

  Nyt alkaa selvitä miksi ei ulkopuolisten apu kelvannut patentoidun koronaviruksen uhrien vähentämiseksi. Jyväskylän yliopisto tarjosi laitteet ja henkilöstön tuplaamaan virustestit. Ei kelvannut. Suomalaismies tarjosi patentoitua laitettaan, jolla virus olisi tuhottu uhrin keuhkoista 30 sekunnissa ultraviolettivalon avulla. Ei kelvannut.

  Vastaa
  1. Luonnontuote ei saa patenttia, miksi KV19 sai?
   8.6.2020 19:30

   Kiitos G Heikkinen. Kulmakarvat nousivat niskaan. Leikitään koronakriisiä, mutta leikin lopettaminen kielletty. Kohdistetaan HCL-lääkken pimityksen ja turhan terveiden karanteenin taloustappiot karhuina hallituksen jäsenille. Vouti hakee omaisuuden ja piilo-omaisuuden ulkomailtakin tahallisesta taloustuhosta välittömästi ja maanpetoksesta. Loput jäävät heille velkana, josta minimipalkan ylittävä osa tuloista viedään automaattisesti velan lyhentämiseen.

   Pirbright Institute (UK), eli globalistit kypsäikäinen kruunupäänä esiintynyt saksalaissukuinen naishenkilö ja Kill Bats : Coronavirus U.S. Pat. No. 10,130,701

   Syylliset väittivät alussa, kukaan ei uskonut, että KV19 oli luonnontuote, eikä bioase. Luonnontuotteelle ei saa patenttia. Miksi KV19 sai patentin?

   Japanilaisten rikostutkinnan mukaan: Wuhanissa kohun alussa kuolleet 21 miljoonaa kiinalaista kuolivat pelkästään sähkömagneettiseen säteilyhyökkäykseen 5G:stä ja satelliiteista – ei mitään tekemistä minkään viruksen kanssa.

   KV19 vaikuttaa olevan pelkkä pelotteluoperaatio, jolla yritetään saada ihmiset itsetuhoon nanotekniikalla saastutetulla bioaseeella ”KV19 rokote”.

   Vastaa
 8. Totuuden puhuminen vaatii näyttelijäkoulutuksen?
  6.6.2020 15:17

  Tarvitaanko totuuden puhumiseen näyttelijäkoulutus? Haluammeko maksaa veroa näyttelijäkoulutuksen kustantamiseen? Jos puoluetuki on veroista, niin sama asia vaikka olisi maksettu puoluetuesta. Kyllä 50 000 Eurolla olisi voinut vaikka työllistää jonkun työttömän, eikä rahoittaa työttömyystehtaan johdon manipulointitaitoja. Tuskin oli ainut tapaus saatikka jäävuoren huippu? Montakohan näyttelijää on työttömyystehtaaseen koulutettu verovaroistamme, joita he ammattisokeudessaan luulevat omiksi rahoikseen?

  Vastaa
 9. Maan parasta ajatteleva
  6.6.2020 18:04

  Kulmunista kyseen ollessa erittäin kielitaitoisesta ei keittäjästä. Hän puhuu 5 kieltä, englantia erinomaisen hyvin ja selkeästi. Luultavasti on viisain ministereistä ja katsoo tilevaisuuteen. Ei halua olla nykyisen hallituksen möhläyksissä mukana, joissa maine menee lopullisesti. Möhläyksien toteutuminen nähdään muutamien vuosien kulusessa tai sitten ei nähdä, kuka tietää.

  Vastaa
 10. Käännetään valokeila Katrista takasin Hallitukseen
  8.6.2020 19:38

  Ehkä kollegat työnsivät Katrin Bussin alle, kääntääksen valokeilan pois omien suurten rötöstensä penkomisesta. Käännetään valokeila takaisin !!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top