Pommi räjähti auton alla Torniossa

Pommi räjähti viime yönä Torniossa, kertoo poliisi. Putaan kaupunginosassa kuultiin räjähdys noin klo. 00:50. Räjähde oli asetettu auton alle.

Lapin poliisi tutkii asiaa tuhotyönä ja räjähderikoksena. Tutkinta on alkuvaiheessa eikä poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää. Poliisi pyytää havaintoja Torniossa Putaan kaupunginosassa erityisesti Aarnintien ja Thurevikinkadun tienoilla viime yönä kello 00 – 01 välisenä aikana liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista.

Kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan Lapin poliisiin: 0295466481 tai rta.lappi@poliisi.fi

Ruotsissa pommien räjähtely on tavanomaisempaa, mutta syytä siihenkään ei tiedetä.

5 Comments

 1. make71
  4.8.2020 14:10

  On kulttuuri saapunut Tornioon…

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.8.2020 16:04

   Median mukaan auto oli rajavartioston käytössä.

   Vastaa
 2. Anna-Maria Korhonen
  4.8.2020 17:05

  Joko viestintä ontuu, eivätkä kaikki koneinsinöörit ja aivokirurgit ym. ole kuulleet, että rajavartija on ystävä, taikka sitten pommin laittoi joku muu. Kyllä kai kestävyysvajeen korjaajille on kerrottu kaikilla arabian murteilla, että rajavartija ohjaa tulijan oikeaan junaan ja kantaa vielä laukutkin päälle. Ehkä taustalla on sitten joku vähän organisoituneempi nuuskan kuljetusrinki ja voihan siihen sitten kuulua joku, jolle Ydinfysiikan tutkimuslaitos ei ole vielä löytänyt töitä ja joka näpertelee ajankulukseen pommeja.

  Vastaa
 3. Petri
  4.8.2020 17:08

  Ilmeisesti mohametti ei päässyt vapaasti kävelemään lihapatojen ääreen. Nyt se on sitten totta Suomessakin. Onko ohimosalo tyytyväinen? Näille perkeleillehän piti luoda ohituskaista länsirajalle, vaikka muut pysäytettiin.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.8.2020 19:04

   Viranomaiset ovat pohtineet Isisin luota Suomeen palanneille ”ohituskaistaa” asuntojonoihin ja yhteiskunnan palveluihin.

   ISISIN alueilta Suomeen palaaviin vierastaistelijoihin ja heidän perheisiinsä liittyy uhkia, jotka voisivat näkyä väkivaltana kaduilla ja kouluissa tai pahimmillaan johtaa viranomaisten mukaan joukkosurmaan ja terrori-iskuun.

   Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

   – Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.

   MINISTERIÖ huomauttaa, että oikeustajun kannalta voisi olla ongelma myöntää Isisin luota palanneille ”ohituskaista” yhteiskunnan palveluihin, kun muut kansalaiset joutuvat jonottamaan pitkään esimerkiksi asun

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top