Porilaisnaisen murhasta vangittu irakilainen ehdolla seurakuntavaaleissa

Radio Pori kertoi tänään, että Porin Itäpuiston murhasta epäiltynä vangittu mies on ehdolla seurakuntavaaleissa Teljän seurakunnassa Porissa.

Vangitun seurakuntalaisen todellisesta kansallisuudesta ei ole tietoa, mutta oikeudessa käytettiin arabian kielen tulkkia. Murha, josta arabia epäillään, tapahtui naisen asunnossa. Asunto oli myös sytytetty palamaan, mutta tuli oli sammunut itsestään. Uhri oli menehtynyt ennen tulipalon syttymistä, väkivallan seurauksena.

Sitoutumattomat/Teljä

Ehdokkaat seurakuntaneuvostoon: Alaa A-S, …

Ehdokkaat kirkkovaltuustoon: Alaa A-S, …

https://www.kirkkoporissa.fi/uutiset/-/news/41174467/

Poliisin, ennen epäillyn pidätystä, hakema auto:
IAF-186, Nissan Almera Sedan,käyttöön v.2000, katsastettu, omistaja P.H.P. (naispuolinen henkilö, suomalainen nimi).

Alueviesti 21.03.2018: ”Nuoret miehet pitää saada töihin” – Finska otti irakilaiset oppiin.

Epäilty on ns. julkkis-turvapaikanhakija, so. medialle esitelty työllistyvä ja kotoutuva. Seurakunnassa ollaan myös yllättyneitä rikosepäilystä. Kukaan ei olisi osannut odottaa henkirikosta juuri häneltä. Epäillyllä on myös fb-profiili.

Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala on aiemmin ottanut aktiivisesti kantaa turvapaikanhakijoiden palautuksiin, mutta hänen kantansa #kotimajoituksiin ei ole tiedossamme. Epäiltyä pidetään 28-vuotiaana. Surmansasaanut porilaisnainen oli keski-ikäinen. Surma tapahtui hänen asunnossaan.

Kirtkkoherra Huhtala on aiemmin pitänyt omia arvioitaan turvapaikkanhakijoiden kääntymyksen aitoudesta kaiken arvostelun yläpuolella olevina:

Kaisa Huhtala kyseenalaistaa maahanmuuttoviraston kyvyn arvioida turvapaikanhakijoiden vakaumusta pelkästään näille pidettyjen kuulemisten pohjalta. Kirkkoherra sanoo konfirmoineensa uransa aikana yli 1 100 ihmistä eikä katso käännyttäneensä ketään systemaattisesti.

– Nyt ensi kertaa olen joutunut näkemään, että osaamistani epäillään ja sanaani ei luoteta. Tämä järkyttää minua, Huhtala kirjoittaa.

Kirkkoherra on myös osallistunut kielteisten päätöksen saaneiden kätkemiseen:

Huhtala on Teljän seurakunnan kirkkoherrana tarjonnut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kirkon tiloista myös hätämajoitusta. Hän kertoi lokakuussa Ylelle, että Teljän seurakuntaan oli tuolloin liittynyt toistakymmentä turvapaikanhakijaa.

Epäillyllä on median kertoman mukaan oleskelulupa, mutta hänet mainitaan #turvapaikanhakijana, ei #pakolaisena. Päivitys: Epäilty ei ole turvapaikanhakija, vaan hänellä on myönteinen päätös.   Hän ei asunut vokissa, eikä poliisi ei tiennyt hänen virallista osoitettaan.

Päivitämme uutista.

Asiasta kertoi Radio Pori tänään.

7 Comments

 1. Freya Snow
  20.9.2018 08:13

  Ullatus, ullatus!! Kyllä kannattaa luottaa näihin ihaniin etelän suklaasilmiin.

  Vastaa
 2. Nestori Lundahl
  20.9.2018 10:29

  Onko tämä kirkkoväärti-ehdokas nyt niitä Teljän seurakunnan piilottelemia paperittomia?
  https://mvlehti.net/2016/12/03/porin-teljan-seurakunnan-papitar-kaisa-huhtala-madattaa-suomea-ja-seurakuntaansa/

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.9.2018 13:48

   Emme sanoisi noin. Vaikea sanoa, mitä Porin Itäpuistossa piilotettiin.

   Vastaa
   1. minä
    20.9.2018 21:14

    Taitaa olla uskonnolliset yhteentörmäyset kyseessä. Tapettu nainen oli ehdokkaana myös seurakuntavaaleissa.

    Vastaa
 3. Minä
  20.9.2018 12:18

  Tällaista jälkeä syntyy, kun asioita hoitavat äärisuvakit ideologiansa päihdyttämänä. Uskotaan ideologiaan ja suljetaan silmät todellisuudelta. Suomen poliittiset päättäjät, monet muutkin päättäjät ja media etunenässä elävät samassa ideologian päihdyttämässä tilassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.9.2018 13:50

   Toivomme parasta, elikkä ettei pastori Toiviaiselle tapahdu mitään ikävää? Nämä irakiaanot ovat arvaamattomia.

   Vastaa
 4. Nähty on
  20.9.2018 19:35

  Tämä on jo toinen porilainen nainen,joka turvapaikanhakijan käden kautta kuolee. Porin Metallikylässä menehtyi lenkkeilijä tyttö turvapaikanhakijan käden kautta muutama vuosi sitten. Nyt todella riittää näiden tulo Suomeen. Niillä on niin erilainen kulttuuri,että eivät kestä,kun Suomi nainen ei kaikkeen suostu,niin pinna palaa ja se on nähty mitä pahimmassa tapauksessa tekevät.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top