Porin aikuislukion virheellisiin oppilasmääriin liittyvä esitutkinta syyteharkintaan

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan koskien Porin aikuislukion virheellisesti ilmoittamia oppilasmääriä Opetushallitukselle.

Poliisi on tutkinut asiaa törkeänä avustuspetoksena ja virkavelvollisuuden rikkomisena Porin kaupungin tekemän tutkintapyynnön pohjalta.

Porin kaupunginhallitus teki 28.5.2018 Lounais-Suomen poliisille tutkintapyynnön epäselvyyksistä Porin aikuislukion Opetushallitukselle ilmoitetuista oppilasmääristä. Virheelliset oppilasmäärät ovat vaikuttaneet Porin kaupungin hakemaan ja samaan valtionosuusrahoitukseen lukio opetukseen Opetushallitukselta. Epäselvyyksiä aikuislukion ilmoitetuissa oppilasmäärissä on ollut vuosina 2012 – 2018. Niin sanottujen haamuoppilaiden lukumäärä oli keskiarvoltaan 139 oppilasta muodostaen yli 50% kokonaisoppilasmäärästä.

Porin aikuislukion virheellisesti Ilmoitetut opiskelijamäärät vaikuttivat olennaisesti Porin kaupungin saamaan valtio osuuden määrään. Virheellisten tietojen vuoksi Porin kaupungille on seurannut takaisinmaksuvelvollisuus määrältään 2 880 557,00 euroa Opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Asia siirtyy syyteharkintaan kahden henkilön osalta. Asiassa syyttäjänä toimii aluesyyttäjä Johanna Saustila Länsi-Suomen syyttäjäalueelta.

1 Comment

  1. ro
    17.3.2020 14:39

    Ei ole ainut ,eikä viimeiseksi jää.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top