Pöytyän Yläneen valtakunnansalin poltosta epäilty vangittu

Poliisin perjantaina 24.8. kiinni ottama henkilö on tänään vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä törkeään tuhotyöhön ja törkeän tuhotyön yritykseen, jotka teoista epäilty on kuulusteluissa myöntänyt.

Epäilty on Euralainen keski-ikäinen mieshenkilö, joka on ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut toiminnasta joitakin vuosia sitten. Epäilty ei ole kohdistanut uhkailua tms. suoraan seurakuntaa kohtaan, mutta on kohdistanut yksittäiseen seurakunnan jäseneen jonkinasteista vainoamista ja häntä epäillään seurakunnan jäseneen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Epäilty on kertonut teolleen motiiviksi sen, että seurakunnan jäsen on puhunut hänestä pahaa ja levitellyt hänestä perättömiä tietoja. Palon sytyttäminen liittyi vangitun kertoman mukaan em. seikkoihin, eikä ollut suoraan kohdistunut seurakuntaa tai sen toimintaa vastaan.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille, kun pahoinpitelyn uhriksi joutunut seurakunnan jäsen otti poliisiin yhteyttä. Poliisi otti epäillyn kiinni ja kuulusteluissa hän myönsi teon sekä kertoi yksityiskohtaisesti, miten teko oli tehty. Epäilty oli käyttänyt rakennuksen sytyttämiseen palavaa nestettä. Rakennus tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Rikoskomissario Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisista kertoo, että tuhoutuneen omaisuuden arvon osalta puhutaan sadoistatuhansista euroista. Käräjäoikeus on asettanut syytteennostamisen takarajaksi 16.10.2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top