Presidentti Donald Trump vetosi Iranin johtajiin kuolemaantuomitun urheilijan puolesta

Iranilainen painija Navid Afkari on kotimaassaan hyvin suosittu ja tunnettu urheilija. Tällä hetkellä hän odottaa kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa. YK ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat vedonneet Iraniin teloituksen peruuttamiseksi.

Iranin valtiollinen televisio näytti lauantaina (05.09.) nauhan, jolla Navid Afkari (27v.) väitetysti tunnustaa murhanneensa hallitusta vastustavien mielenosoitusten aikana erään vartijan. Hänen asianajansa mukaan syyte oli tekaistu, ja todellinen syy tuomioon on osallistuminen protesteihin. Asianajajan mukaan ”tunnustus” on aikaansaatu painostuksella. Iranin ulkopuolella uskotaan enemmän asianajajaa, kuin Iranin hallitusta.

Iranissa oli viime vuoden syksyllä maan lähihistorian suurimmat mielenilmaukset hallituksen nostettua veroja ja polttoaineiden hintoja. Irania syytetään mielenosoitusten väkivaltaisesta tukähduttamisesta, vangitsemisista ja kidutuksista. Maan tilanne on yhä epävakaa.

Olen kuullut, että Iran aikoo teloittaa suuren ja suositun painijan, 27-vuotiaan Navid Afkarin, jonka ainoa teko oli osallistuminen hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen kaduilla. Hän protestoi ”maan huononevaa taloudellista tilannetta ja inflaatiota” vastaan …

Iranin johtajille, pidän suuressa arvossa jos säästätte tämän nuoren miehen elämän, ettekä teloita häntä. Kiitos!

Asiasta kirjoitti:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top