Presidentti Donald Trumpilla on nyt puheenvuoro (VIDEO)

Yhdysvaltain eroava presidentti Donald Trump käytti keskiviikkona (USA:n aikaa) puheenvuoron Youtubessa, Valkoisen Talon kanavalla.

Puheessaan presidentti painotti väkivallattomuutta mielenilmaisuissa, ja varoitti kansan jakautumisesta mielipideleireihin. Trump kommentoi myös viime viikon tapahtumia Washington DC:ssä, ja eräitä muita asioita, kuten korona-tilannetta.

Otteita presidentti Trumpin puheesta:

”Kuluneen vuoden aikana, joka on ollut niin vaikeaa COVID-19:n vuoksi, olemme nähneet poliittisen väkivallan kierteen hallitsemattomana. Olemme nähneet liikaa mellakoita, liikaa väkijoukkoja, liikaa pelotteluja ja tuhoja. Sen on loputtava.” ”Olitpa oikealla tai vasemmalla, demokraatti tai republikaani, väkivallalle ei ole koskaan oikeutusta. Ei tekosyitä, ei poikkeuksia. Amerikka on lakien valtio. Ne, jotka osallistuivat hyökkäyksiin viime viikolla, saatetaan oikeuden eteen. ”

”Nyt pyydän kaikkia, jotka ovat koskaan uskoneet asiaamme, miettimään tapoja lievittää jännitteitä, rauhoittaa mielialoja ja auttaa edistämään rauhaa maassamme.” ”Minulle on raportoitu, että lähipäivinä suunnitellaan lisää mielenosoituksia sekä täällä Washingtonissa että eri puolilla maata.”

Washington DC:ssä on tällä hetkellä poikkeustila, jonka presidentti vahvisti pormestari Muriel Bowserin pyynnöstä.

”Yhdysvaltain salainen palvelu on informoinut minua mahdollisista uhista. Jokainen amerikkalainen ansaitsee saada äänensä kuulluksi kunnioittavasti ja rauhallisesti. Se on tärkein oikeutenne. Mutta minun on korostettava, että väkivaltaa, lain rikkomista ja minkäänlaista ilkivaltaa ei saa olla. ”  Hyökkäys Yhdysvaltain Capitolille iski suoraan tasavallan sydämeen. Se suututti ja järkytti miljoonia amerikkalaisia ​​koko poliittisella kentällä.”  ”Haluan tehdä tämän hyvin selväksi: Tuomitsen yksiselitteisesti viime viikolla näkemämme väkivallan. Väkivaltaisuudella ja ilkivallalla ei ole mitään sijaa maassamme eikä (poliittisessa) liikkeessämme. Amerikan tekeminen jälleen suureksi on aina oikeusvaltion puolustamista, lainvalvontaviranomaisten -miesten ja naisten- tukemista, sekä kansakuntamme pyhimpien perinteiden ja arvojen vaalimista. ”

”Mob-väkivalta on vastoin kaikkea, mihin uskon, ja kaikkea sitä vastaan, mitä liikkeemme puolustaa. Kukaan todellinen kannattajani ei voi koskaan kannattaa poliittista väkivaltaa. Yksikään todellinen kannattajani ei voi koskaan olla kunnioittamatta lainvalvontaa tai suurta Yhdysvaltain lippumme. Kukaan todellinen tukijani ei voi koskaan uhata tai häiritä amerikkalaisia kanssaihmisiään. Jos teet jotain näistä asioista, et tue liikettämme, hyökkäät sitä vastaan ja hyökäät maatamme vastaan. Emme voi sietää sitä. ”

Näin siis kautensa 20.01. päättävä Yhdysvaltain presidentti puheessaan.


Videointi: White House. Puheen virallisen tekstityksen voi odottaa ilmaantuvan tänne.

Löydät englanninkielisen tekstityksen videoon kuvaikkunan oikeasta alareunasta, sormen osoittamasta kohdasta:

Luettavaa:

2 Comments

 1. Juha
  15.1.2021 17:54

  Tässäkö Trumpin epilogi:

  https://rumble.com/vcujh5-trump-blindsides-democrats-sends-shocking-letter-to-pelosi-and-authorizes-s.html

  Tätäkö kaikki some- ja mediajätit yrittävät nyt kiivaasti sensuroida.. onnistumatta siinä.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  28.1.2021 13:25

  Trumpin Twitter-viesti 06.01:

  ”Tiedän tuskanne ja että olette loukkaantuneita. Meillä oli vaalit, jotka varastettiin meiltä. Ne olivat maanvyörymävaalit. Kaikki tietävät sen, erityisesti vastapuoli.

  Teidän täytyy mennä nyt kotiin nyt. Meillä pitää olla rauha. Meillä täytyy olla laki ja järjestys. Meidän täytyy kunnioittaa niitä hienoja ihmisiä, jotka tekevät työtä rauhan ja järjestyksen puolesta. Emme halua, että kukaan loukkaantuu.

  Tämä on rankka ajanjakso. Ei ole koskaan ollut tällaista aikaa, kun sellaista tapahtui, jossa he ottivat pois sen meiltä kaikilta, minulta sinulta ja maaltamme. Nämä olivat vilpilliset vaalit, mutta emme voi pelata sitä heidän pussiinsa.

  Meillä pitää olla rauha. Joten menkää kotiin. Me rakastamme teitä, olette hyvin erityisiä, olette nähneet mitä tapahtuu ja millä tavoin toisia on kohdeltu (heidän toimesta), jotka ovat niin pahoja ja julmia. Tiedän, miltä teistä tuntuu. Mutta menkää kotiin, menkää kotiin rauhassa.”

  pic.twitter.com/Pm2PKV0Fp3

  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 6, 2021

  Lainattu täältä: https://demokraatti.fi/nain-trump-sanoi-videoviestissaan-lue-sanasta-sanaan/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top