Presidentti Niinistö tänään Putinille: Suomi käyttää itsemääräämisoikeuttaan turvallisuusratkaisuissa

Suomen ja Venäjän presidentit keskustelivat tänään perjantaina turvallisuuspolitiikasta. Puhelinkeskustelu käytiin Suomen aloitteesta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi pitkän ja perusteellisen puhelinkeskustelun Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa perjantaina 21.1.2022.

Presidentit puhuivat geopolitiikasta, mukaan lukien Euroopan turvallisuudesta ja Ukrainan tilanteesta. Presidentti Niinistö ilmaisi vakavan huolensa vallitsevasta tilanteesta ja korosti, että Euroopan rauhan säilyttäminen on välttämätöntä. Keskustelussa korostettiin tarvetta löytää ratkaisuja jatkuvan dialogin avulla.

Suomi käyttää itsemääräämisoikeuttaan turvallisuusratkaisuissa

Presidentti Niinistö korosti keskustelussa, että Suomi käyttää täysimääräistä itsemääräämisoikeutta turvallisuuspolitiikassaan.

Presidentit panivat merkille Suomen ja Venäjän suhteita koskevan sopimuksen 30 – vuotispäivän 20.1.2022.

Luettavaa:

10 Comments

 1. Snif
  21.1.2022 16:23

  Niimpä. Eiköhän se nihilisti pressa puhu naton suulla.
  Mitäs jos se äänestys käytäsiin ensin liityttäänkö tuohon sodan ja ryöstäjien ryhmään nimeltä, nato.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.1.2022 16:36

   Liitytään CSTO:hon? -Turvassa saadaan korottaa bensanhintaa, vastustajat ammutaan tavattaessa.

   Vastaa
 2. Puolueeton
  21.1.2022 16:53

  Todella typerää käyttäytymistä Suomen presidentiltä

  Minäkään en tavallisena kansalaisena tekisi aloitetta menisi tohistamaan naapurilleni, että päätän itse meidän rajalla olevista aitarakenteluista. Jos haluaisin rakentaa uuden aidan, neuvottelisin naapurin kanssa ja kysyisin, onko hänellä mitään sitä vastaan. Naapurisopu on varsin tärkeää pikkuasioissakin.
  Alkaa tulla sellainen käsitys, että Niinistö on liian iäkäs ja ajattelukyky vaurioitunut jostan elämän tavoista ja hän virassaan aiheuttaa vahinkoa Suomelle.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.1.2022 19:26

   Korjaa Manna Sariinin aiheuttamaa vahinkoa.

   Vastaa
 3. jj.t
  21.1.2022 17:06

  suomi on kyllä munannut,suhteensa venäjään täydellisesti.pöljäily alkoi stubin,aikakaudella,asettamalla eu.n vaatimat pakotteet voimaan.kaupankäynti tyrehtyi lähes täydellisesti.venäjä oli kuitenkin suomen merkittävin kauppakumppani.nyt ilakoidaan naton takana,toistetaan naton ja amerikan seniilin linjaa.olisi ehkä järkevämpää luoda rakentavia suhteita,itä naapuriin.aloittaa kaupankäynti ja jättää eu.n idioottimaiset pakotteet.eihän ne noudata niitä itsekkään,vaan kiertävät ne.voisi olla viisaampaa suomen pysyä neutraalina ja puolueettomana maana.nato luo vain vastakkain asettelua suomen rajoilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.1.2022 19:25

   Suomen ja Neuvostoliiton meille edullinen clearing-perustainen idänkauppa loppui kuin seinään, kun Venäjä siirtyi markkinatalouteen. Kekkosen hyvät vuodet eivät tule takaisin.

   Kekkosen ajan neukkulaa ei enää ole.

   Vastaa
 4. Tupauuno
  21.1.2022 23:47

  Jonkunhan on ainakin yritettävä korjata täysin kyvyttömän bileSannan lausahduksia. Tietysti ulkopolitiikka kuuluu jonkin verran pääministerillekin, mutta jos on kyvytön käsittämään asioita niin on parempi antaa presidentin hoitaa nämä asiat mitkä presidentille myös kuuluvat. BileSannan kannattaa poseerata mieluummin niissä naistenlehtien kansissa, minkä homman hallitsee paremmin kaupankassan koulutuksella kuin olla asiantuntijana ulkopolitiikassa.

  Vastaa
 5. jj.t
  22.1.2022 14:49

  Vielä vuoden 2013 tammi–marraskuussa Suomi vei Venäjälle elintarvikkeita noin 370 miljoonan euron edestä. Vuoden 2020 tammi–marraskuussa elintarvikevientiä oli enää noin 86 miljoonan edestä.Myös Tullin ulkomaankauppa­tilastojen mukaan Suomen elintarvikevienti Venäjälle on pudonnut pakotteiden jälkeen tuntuvasti. että siinä pieni osakatsaus kekkosen aikakauteen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.1.2022 17:50

   Kekkosen aikana vietiin metallin ja tekstiiliteollisuuden tuotteita. Se aika ei tule takaisin.

   Vastaa
   1. Puolueeton
    23.1.2022 10:59

    Kekkosen aikana emme kuuluneet Unioniin, meillä oli oma raha emmekä osallistuneet ilmastopolitiikkaan. Olet oikeassa, ajan muuttaminen vaatisi rajut muutokset.
    Rajut muutokset johtavat aina ongelmiin on muuten Putinin teema. 1917 itsenäisen Suomen syntyminen, kommunistinen vallankumous, 1930 luvulla Saksan nationalismi ja Unionin perustaminen 1992 viimeisimpinä Suomeen vaikuttavana muutoksina.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top