Protesti autoilijoiden verokuritusta vastaan tänään Helsingissä 15:30 alkaen (SUORA)

Autoilijat kiertävät tänään eduskuntatalon, torvia soittaen. Mielenilmaisu kohdistuu autoilun ja liikenteen korkeaan verorasitukseen. 

https://www.youtube.com/watch?v=YaVxkwlwPwI

Tallenne aiemmasta lähetyksestä tänään:
https://www.youtube.com/watch?v=C2sGfxjPMXg

Torviprotesti 2.0 on jatkoa Helsingissä 2.9.2020 pidetylle ensimmäiselle Torviprotestille. Tämä toinen protesti järjestetään samanaikaisesti sekä Oulussa että Helsingissä, kertoo järjestäjien tiedote. Ajoneuvokulkue, jossa raskas kalusto on mukana ilman peräkärryjä, kokoontuu klo. 15:30 alkaen Hakamäentielle, kuten syyskuussakin. Lähtö eduskuntaloa kohti on 15:45. Eduskunnan kohdalla soitetaan torvia koko mielenilmaisun ajan. Tilaisuus päättyy adressin luovutukseen. johon on kutsuttu kansanedustajia ja ministereitä kaikista puolueista.

Mielenilmaisu tukee seuraavia vaatimuksia:

 • Mielenosoituksella vaadimme hallitusta perumaan 1.8.2020 voimaan astuneen polttoaineveronkorotuksen, sekä polttoaineveronkorotusten jäädyttämistä niin pitkäksi aikaa, että korotukset ovat samalla tasolla kuluttajahintaindeksin kanssa 1.1.2011 tasosta laskettuna. Polttoaineveronkorotusta on perusteltu tarpeellisena indeksikorotuksena, että polttoaineverotus pysyisi kuluttajahintojen nousun mukana. Tuolta pohjalta polttoaineveronkorotus oli perusteeton ja se tulee peruuttaa.

Järjestäjät perustelevat polttoaineveron korotusten tarpeettomuuden seuraavalla kuluttajahintaindeksin ja valmisteverojen nousun vertailulla:

Tarkastelujaksolla 01.01. 2011 – 01.08. 2020:

 • Kuluttajahintaindeksi on noussut +11%
 • Bensiinin valmisteverot on noussut +22,48%
 • Dieselin valmisteverot on noussut +64,99%

Ensimmäisessä Torviprotestissa 02.09. esitettiin jo vaatimus, että kaikista ruuhkamaksuista, tietulleista ja kilometriveroista luovutaan yksityisautoilijoiden osalta. eikä autoilijoiden kokonaisverotaakkaa tule kasvattaa enää sentilläkään tämän hallituskauden aikana. Vaatimus ammattibiodieselin käyttöönotosta jo tämän hallituksen aikana oli esillä jo silloin.

Extrauutisten videolähetys on nähtävissä kanavallamme. tilaamalla kanavan saat ilmoitukset lähetyksistä. Katseluikkuna päivittyy tähän tilaisuuden alkaessa.

2 Comments

 1. Ei taida kuulua
  28.11.2020 22:39

  Eiks sitä kannattais kiertää silloin kun sielä on väkeä sisällä?

  Tai sitten kiertää niitä nurkkia missä politikot asuu. Silloin ne tietäisivät että niille soitellaan torvea. Nyt ruoka maistuu ja uni tulee.

  Vastaa
 2. Koskahan se TILAPÄINEN AUTOVERO päättyy?
  1.12.2020 01:56

  Minäs vuonna Suomeen tuli se TILAPÄINEN AUTOVERO? Ehkä iso-isä muistaa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top