Protesti autoilun kustannusten kiristämistä vastaan Helsingissä keskiviikkona

Tapahtumaan osallistuvat autot soittavat torvea ja ajavat kulkueena Helsingissä 13:00-14:30.

Torviprotestissa vastustetaan autoilijoiden kuritusta. Mielenosoitus järjestetään kaksiosaisena. Henkilöautoille on omat järjestelyt ja raskaalle kalustolle omat.

Mielenosoituksessa yksityisautoilijat ja kuljetusala yhdistävät voimansa. Näytämme päättäjille, että autoilijoiden kuritus on mennyt liian pitkälle ja mitta alkaa olemaan täynnä laajalla rintamalla niin yksityisautoilijoilla kuin kuljetusalallakin.

Autoilijoiden kurittamisen on nyt loputtava

Järjestelyt henkilöautojen osalta:

Henkilöautot kokoontuu klo 12.30 Hakamäentielle idän suunnasta keula kohti Mannerheimintielle kääntyvää risteystä. Poliisin etuauto on vastaanottamassa osallistujia Kivihaantien risteyksen kohdilla. Letkaan keräännytään oikeanpuoleiselle kaistalle. Asettauduttaessa letkaan, kytketään hätävilkut päälle merkiksi, että kuulutaan mielenosoitukseen osallistujien joukkoon. Myös letkan perälle tulee poliisiauto. Poliisin etuauton lähtiessä vetämään letkaa, sammutetaan hätävilkut.

Mielenosoituskulkue lähtee etenemään poliisin vetämänä Mannerheimintietä kohti Eduskuntataloa. Eduskuntatalon kohdalla soitetaan ajoneuvojen torvia. Eduskuntatalon jälkeen poliisin etuauto johtaa kulkueen kiertämään reitin Pohjoinen Rautatiekatu – Arkadiankatu – Runeberginkatu – Eteläinen Hesperiankatu, josta palataan takaisin Mannerheimintielle ja ohitetaan toiseen kertaan Eduskuntatalo ajoneuvojen torvia soittaen. Tästä poliisin etuauto ohjaa kulkueen Eteläesplanadin ja Pohjoisesplanadin kautta kiertäen Mannerheimintielle pohjoisen suuntaan.

Henkilöautot lähtevät poistumaan paikalta Mannerheimintietä pohjoiseen soittaen ajoneuvojen torvia vielä kolmannen kerran ohittaessaan Eduskuntatalon.

Järjestelyt raskaan kaluston osalta:

Raskas kalusto saapuu omatoimisesti eduskuntatalolle Mannerheimintietä pohjoisen suunnasta tähdäten Eduskuntatalolle klo 14. Eduskuntatalo ohitetaan torvia soittaen. Paikalta poistutaan reittiä Pohjoinen Rautatiekatu – Arkadiankatu – Mechelininkatu – Porkkalankatu – Länsiväylä.

Raskaalle kalustolle on myönnetty mielenosoitukseen erityislupa yli 12 metrisille ajoneuvoille/yhdistelmille aina 25,25 metrisiin saakka.
Raskaan kaluston osalta pyydämme ilmoittamaan ennakkoon sähköpostitse kuinka monta ajoneuvoa on tulossa ja minkälaista kalustoa.
Ilmoitus osoitteeseen: torviprotesti@gmail.com

Vaatimuksemme:

  • 1.8.2020 Voimaan astuneet polttoaineveron korotukset on peruutettava.
  • Suunnitelmista ruuhkamaksujen, tietullien ja kilometriverojen käyttöönottamiseksi on luovuttava yksityisautoilun osalta.
  • Mitään korotuksia liikenteestä kerättävään kokonaisverokertymään ei tule tehdä tämän hallituskauden aikana.
  • Hallitusohjelmaan kirjattu ammattibiodiesel on saatava viivytyksettä käyttöön, ja käyttöönotosta tehtävä päätös jo syksyn 2020 budjettiriihessä.

Mielenosoitukseen voi myös osallistua jalkaisin. Jalan paikalle tulevia pyydämme saapumaan Eduskuntatalon edustalle ja mielellään keltaiset liivit päälle puettuna. Koronan vuoksi jalkaisin paikalle tulevien on huomioitava turvavälit ja jalkaisin tulevien maksimimäärä on 500 henkeä, mutta tuo määrä tuskin tulee lähellekään täyteen, koska pääasiallisesti tämä tapahtuma suoritetaan ajoneuvoilla.

NYT ON AIKA ILMAISTA PÄÄTTÄJILLE, ETTEMME HYVÄKSY ENÄÄ SENTINKÄÄN KOROTUSTA AUTOILUN VEROTUKSEEN TAI AUTOILUSTA PERITTÄVIIN VEROLUONTEISIIN MAKSUIHIN!!!

Huom! Tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton. Osallistuessaan tapahtumaan, jokainen osallistuja on velvollinen omalta osaltaan käyttäytymään lain mukaisesti ja liikennesääntöjä noudattaen.

Järjestäjinä Leevi Ruotsalanen, Piminäinen Tomi ja STOP! Autoilijoiden kuritukselle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top