PS:lle uusi puoluesihteeri, Tohtori vaihdettiin trademoniin

Perussuomalaisten puoluekokous äänesti Tampereella uudeksi puoluesihteeriksi pirkkalalaisen tradenomin ja yrittäjän Harri Vuorenpään. Hän sai 674 ääntä. Istuva puoluesihteeri Arto Luukkanen, teologian tohtori ja Helsingin yliopiston dosentti jäi 396 ääneen.

Lopputulosta voitaneen pitää yllätyksenä vallankin siksi, että ensimmäisessä äänestyksessä ulos jäi espoolainen insinööri ja Helsingin insinöörien pääsihteeri Mikko Viksted, jolla somen perusteella näytti olevan likimain ylivoimainen kannatus. Ehkä someakaan ei pidä uskoa, eikä some äänestä vaan PS:n puoluekokous. Yllätyksenä voinee pitää myös Vuorenmaan selkeää voittoa, niin äänissä, kuin prosenteissa, eli hän sai yli 60 %:a äänista. Tähän voitaneen lainata valtioneuvos Johannes Virolaisen ilmaisua, kun hän oli hävinnyt Keskustan puheenjohtajavaalin Paavo Väyryselle vuonna 1980 ”pulinat pois”. Tietysti aina voi jossitella, mutta ei tuossa tuloksessa sille ole juurikaan sijaa. Asia jota on vaikea ymmärtää ja se tulee aina yllätyksenä on se, että tuhansista paikalla Tampereella olevista puolueen jäsenistä, kaikki äänioikeutettuja, vain 1070 vaivautui toiseen äänestykseen. Vaikka PS:llä on ehdottomasti maan dekokraattisin puoluekokous, koska jokaisella jäsenellä on puoluekokouksessa läsnäolo-oikeus, puheoikeus, esitysoikeus ja oikeus asettua ehdokkaaksi, niin noihin äänestyksiin osallistumisiin pitää saada ryhtiä. Se on koko puolueen etu.

1 Comment

  1. Grillo
    12.8.2023 23:35

    Olin hämmästynyt todella! Ymmärtääkseni Luukkanen on hoitanut postinsa hyvin,ei moitetta.Ehkä Tampere,oli myös v.2019,puoluekokouksen järjestäjänä palkittiin puoluesihteerin tehtävillä,mene ja tiedä.Uudella menee aikaa orientoitumiseen ja tutustumiseen,josta syystä puoluetoimisto joutuu opetustehtäviin.SE AIKA on pois muusta.MIKSI hyvä vaalitulos EI KELVANNUT,vaan aluepolitiikka voitti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top