PS:n Tavio: Hoitajillakin lakko-oikeus

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja toivoo sopua hoitoalan neuvotteluihin ja lakkoilun lopettamista, mutta toteaa samalla, että hoitajilla on laillinen oikeus lakkoon siinä missä muillakin. Kiireellisen hoivatyön on tultava hoidetuksi sopimuksin suojelutyönä.
– Hallituksen kaavailema laki sisältäisi täysin samat suojelutyön kriteerit, joita hoitajaliitot ovat jo lakon alussa ilmoittaneet hoitavansa. Hallituksen esitys olisi oikeudellisesti ongelmallinen ja potilaiden kannalta turha, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio moittii.
Perussuomalaiset ovat hoitajien puolella. Vaadimme hallitusta jättämään hoitajat rauhaan ja perumaan aiotun esityksen lakko-oikeuden rajoittamisesta, Tavio sanoo.
Tavio katsoo, että julkisella sektorilla on hoitajien lisäksi muitakin alipalkattuja ammattiryhmiä, kuten poliisit ja varhaiskasvatuksen työntekijät.
– Laillinen lakko on hyväksytty oikeus kaikkialla Länsimaissa, eikä tuota oikeutta tule ryhtyä rajaamaan vain yhden alan osalta silloin kun se sillä hetkellä tuntuu ajankohtaiselta. Tällainen poukkoileva ja ennalta-arvaamaton lainsäädäntö on omiaan heikentämään työntekijöiden oikeuksia, Tavio linjaa.
Tavion mukaan hallitus on tuhlailullaan aiheuttanut sen, että julkiset varat riittävät yhä huonommin yhteiskunnan palveluihin ja muihin perusasioihin.
– Hallituksen tulisi heti säästää esimerkiksi ei-työperäisessä maahanmuutossa, jotta saamme kotimaassa talouden suunnan käännettyä, Tavio kehottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top