Puhemiehen pinna paloi

Näin kävi tänään eduskunnan kyselytunnilla. Syyksi puhemies Anu Vehviläinen kertoi sen, että ei käy laatuun että oppositio ”nauraa hallitsemattomasti, kun pääministeri vastaa esitettyyn kysymykseen”.

Miksi oppisitio todellakin nauroi kovaäänisesti? Siksi, kun edustaja Sanna Antikainen (PS) oli kysynyt nimenomaan Vihreiden ja Vasemmistoliiton ministereiltä, miksi nämä haluavat ryöstää suomalaisten metsänomistajien rahat? Sanan ryöstö käyttöä taas Antikainen perusteli sillä, että nämä kaksi puoluetta äänestivät hallituksessa muuta hallitusta vastaan nk. EU:n taksonomia– eli sijoitus-esityksessä.

Antikainen perusteli kysymystään sillä, että Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat asettuneet kannalle, jossa 20 % suomalaisten 660 000:n yksityisen metsänomistajan metsistä pitäisi jättää taloudellisen käytön ulkopuolelle. Tämä on arvoltaan 12 miljardia euroa, eli noin 18 000 euroa per metsänomistaja  jos kaikilla olisi yhtä suuri osuus. Toki näin ei ole mutta summa on huomattava.

Harmaat ja vihreät markkinat

Ex-pääministeri Juha Sipilä kyseli sen perään, tai paremminkin varoitteli, että voi syntyä kahdenlaiset markkinat: Nimittäin harmaat ja vihreät markkinat. Pääministeri Sanna Marinkaan ei pystynyt asiaan oikein mitään sanomaan, muuta kuin toistamaan että yksityisellä puolella kysymys on tietysti vapaaehtoisuudesta ja siitä, että halutaanko tukea ilmastonmuutoksen vastustamista.

Sipilän ääneen ajattelu on äärimmäisen aiheellinen, sillä jos metsäteollisuus ajetaan ”puun ja kuoren väliin” niin kyllä sen päättäjät, omistajat ja työntekijät taistelevat hengissä pysymisensä puolesta.

Vahva kolmikko vastaan agendat

Hallitus siis äänesti, että Suomen elintärkeät edut Unionin taksonomia-esityksessä eivät tule huomioonotetuiksi. -Tässähän olivat siis selkeästi vastakkain toisella puolella Keskusta metsänomistajien puhemiehenä, RKP metsäteollisuuden omistajien edustajana ja SDP metsäteollisuuden työntekijöiden äänitorvena.

Eli on aivan selvää, että myös demarit ilmoittivat ryhmäjohtajansa Antti Lindtmannin suulla tukevansa yksimielisesti hallituksen enemmistön kantaa. Lindtman vielä kuittasi puheenvuoronsa sillä, että hän muistutti metsäasioiden kuuluvan EU:n jäsenvaltioiden ehdottomaan määräysvaltaan

Vihreät menevät oman agendansa mukaisesti ja koittavat juoksuttaa Suomen kansan tuhoonsa niin kuin sopulilauman, mutta tuohon hulluuteen ei ole tarttunut kuin kymmenkunta prosenttia kansalaisista ja luku pienenee. Sen tulevat todistamaan maassa tammikuussa käytävät aluevaalit.

Mutta se, että Vasemmistoliitto näyttää -tässäkin asiassa- unohtaneen työväenpuoluelaisen taustansa, tuntuu aika karmivalta sikäli, että maamme suurimpien kaupunkien ulkopuolella Vasemmistoliiton kannattajista  ylivoimainen enemmistö on duunareita, -vielä toistaiseksi.

Kaiken kaikkiaan näytti ja kuulosti siltä, että kun Maakunta&Aluevaalit ovat tulossa, ja patterit ovat asemissa ja tulitusta viritellään. Eduskunta jää runsaan kuukauden kuluttua joulutauolle joka kestää yli tammikuun vaalien ja siksi kierrokset nousevat.

Seppo Huhta

2 Comments

 1. Seen
  18.11.2021 19:51

  Nauran:
  Sannamarin 🤣
  Hallitus🤣🤣🤣
  Viherpekka🤣🤣🤣
  Ohisalo🤣🤣🤣
  Muut höttö-ministerit 😂🤣🤣😂😂

  Vastaa
 2. Obelix
  18.11.2021 20:16

  ”Näin kävi tänään eduskunnan kyselytunnilla. Syyksi puhemies Anu Vehviläinen kertoi sen, että ei käy laatuun että oppositio ”nauraa hallitsemattomasti, kun pääministeri vastaa esitettyyn kysymykseen”.

  Puhemiehen pinna paloi….no voi hellanlettas sentään mikä prioriteetti! Eihän siinä mitään sitten? Kukin toki korostaa julkisuuskuvaansa parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta olisin voinut kuvitella Puhemies Vehviläisen ITSE _keskustalaisena_ yhtyvän opposition nauruun – edes hillitysti puhemiehen pöydän alla. Syykin olisi ollut sille naurulle hyväksyttävissä, ainakin Keskustan alati supistuvan kannattajakunnan silmissä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top