Puhuttaako Lukas Hradeckyn nimikkokentän kohtalo paneelikeskustelijoita Runosmäkiseuran 50-vuotis-juhlapäivänä? (SUORA 18:00)

Runosmäen hiekkaiselta kentältä on ponnistettu maajoukkuetasolle, ja kauemmaskin. Mikä on tämä pohjoisen Turun erinomainen kaupunginosa?

Runosmäki pohjoisessa Turussa oli vielä äskettäin asukasluvultaan suurin kaupunginosa. Se rakennettiin lyhyessä ajassa, 1972 jälkeen, vastaamaan turkulaisten ja Turkuun muuttavien asunnontarpeeseen. Tänään kaupunginosa viettää 50-vuotispäiväänsä, Runosmäkiseuran jokavuotisena Runosmäki -päivä tapahtumana.

Runosmäki-päivä torstaina 12.5.

17:30 – 19:30, Nuorisotalolla, Piiparinpolku 13.

Paneelikeskustelu suorana lähetyksenä 18:00

Runosmäki -päivänä on monenlaista tapahtumaa: Eri puolueiden teltoilla on tarjoilua, ja tavattavissa on kuuden puolueen (Vasemmisto, Kokoomus, Vihreät, Sosialidemokraatit, Persussuomalaiset ja Keskusta) edustajia. Paikalle huristelee myös Liikkuva resurssikeskus ja Tarinateltassa kerätään ja jaetaan asukkaiden tarinoita.

Asukkaiden lisäksi tapahtumassa tavattavissa ovat mm: kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (SDP) klo 17-18. ja Ville Valkonen (Kokoomus) klo 19-20, Runosmäen monitoimitalon rakennuttamisesta vastaava arkkitehti Mari Virtanen ja Runosmäkiseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Jorma Hellstén. Runsaasti turkulaisia kunnallispoliitikkoja ja vaikuttajia on paikalla koko tapahtuman ajan: Vasemmisto, Sosialidemokraatit, Kokoomus, Vihreät, Perussuomalaiset, Keskusta.

  • 17:30: Runosmäkiseuran pj. Jorma Hellsten avaa tilaisuuden,
  • 18:00: Paneelikeskustelu Runosmäki paras paikka elää ja asua. Paneeliin osallistuvat eri puolueista: Taru Pätäri (sd), Anu Perho (kok), Timo Furuholm (vas), Kari Jakobsson (vihr), Jyrki Åland (PS) ja Mimmi Ruusunen (kesk). P aneelinpuheenjohtajana Aamuset-lehden päätoimittaja Lasse Virtanen. ja teemana Runosmäki, paras paikka elää ja asua.  Suora lähetys paneelikeskustelusta striimataan Runosmäkiseuran toimesta klo 18.00 alkaen.
  • Noin 19:00: Kansanedustaja Ville Valkonen (Kokoomus) käyttää puheenvuoron.

Taustatietoa Runosmäestä

Runosmäessä on tapahtunut ja tapahtuu suuria muutoksia. Alueelle muutti 50 vuotta sitten paljon lapsiperheitä. Nyt lapset ovat kasvaneet ja muuttaneet omille teilleen, asukasmäärä on vähentynyt
yli 10 000:sta n. 7000:een. Ikääntyneiden, yli 65-vuotiaiden määrä on tuplaantunut ja alle 15-vuotiaiden määrä puolittunut. Palvelut ovat onneksi säilyneet kohtalaisen hyvin.

Milloin Lukas Hradeckyn nimikkokenttä saa nurmipeitteen tuleville junioreille?

Taloyhtiöissä on tehty linjasaneerauksia ja julkisivuremontteja ja uutta rakennetaan. Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen monitoimitalo rakentuu ja valmistuu
2024 keväällä. Monitoimitaloon siirtyvät seurakunnan toimintojen lisäksi mm. nuorisotalo, kirjasto ja kaksi päiväkotia. Näiltä ja Koy Piiparintorin kiinteistöiltä vapautuu tontteja uudisrakentamiseen.
Riitasuon aukiolle valmistuu piakkoin sisääntuloliikennettä helpottava liikenneympyrä ja alueen ilmettä kohentava puisto. Lukas Hradeckyn nimikkokenttä saanee tekonurmipinnan vuoden 2023 kesäksi. Kuvassa nimikkokenttä tänään, Runosmäki -päivänä:

Huolenaiheena on varmasti myös Turun lyseon koulun tilanne. Koulu toimii koulun kentällä sijoitetuissa väistötilaelementeissä ainakin vuoteen 2025 saakka. Vielä ei ole tehty päätöstä korjataanko vanha rakennus vai rakennetaanko uusi. Asukasrakenne on entistä monikulttuurisempi, joka näkyy myös koulussa. Ja, palveluiden säilyminen puhuttaa tietysti aina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top