Pumpattavat barbarat kotoutumisongelman ratkaisu?

Maahanmuuttajien, erityisesti turvapaikanhakijoiden sukupuolinen epäsuhta, miesten suuri määrä naisten vähäiseen määrään verrattuna, tuli tänään käsitellyksi Eduskunnassa.

Eduskunnassa käytiin tänään mielenkiintoinen keskustelu teemalla ”maahanmuuttajien kotouttaminen.” Harvalukuisesti edustettu täysistunto käsitteli hallituksen esitystä laiksi kotoutumisen edistämisestä.

Keskustelu aiheesta oli ”tavallista jargonia” kunnes ääneen pääsi Teuvo Hakkarainen (PS)

”Arvoisa puhemies!

Nämä esitykset ovat todella hienoja ja hyvin tehtyjä, ja ne kuulostavat hyvältä, mutta todellisuudessa käytännöstä ne poikkeavat kyllä niin kuin itä lännestä. Niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Puhun nimenomaan humanitäärisestä maahanmuutosta.

Edellisessä esityksessä ministeri puhui työttömistä, että työttömät eivät työllisty ja siihen laitetaan ja yritetään tehdä… Minulla olisi siihen kyllä ollut esitys, mutta se jäi nyt, kun olin vähän myöhässä.
Mutta jos me nyt alamme näitä maahanmuuttajia, joista on varmasti osa vuohipaimenia, kamelinkesyttäjiä ja tämmöisiä, tänne Pohjolan olosuhteisiin kotouttamaan näitten entisten työttömien joukkoon, niin kyllähän se on ihan selvää, että siitä ei tule mitään.

Kunnille, maakunnille siirretään vastuita. Meillä justiinsa viime viikolla oli juttu iltapäivälehdessä siitä, kuinka paljon on näitä kuntia ja kaupunkeja, joissa on miespuolisia paljon enempi kuin naispuolisia, 30 prosenttia. Miten kotoutuvat nämä miehet? Ne ovat miehiä, jotka tulevat. Jos nainen tulee, niin hän on julkkis. Se on melkein tuolla Ylen uutisissa, että nyt tuli nainen tänne. He ovat nimittäin miehiä.

Minä kävin Torniossa silloin katsomassa, kun maahanmuuttoaalto oli päällä. Kymmenen linja-autolastia tuli sieltä, kaikki olivat miehiä. Ylen uutiset uutisoi siellä sitten, kun kummasti kävelikin siellä nainen ja lapsi. En tiedä, mistä he nämä sinne saivat.”

”Mutta käytäntö on se, miten he kotoutuvat tänne. He ovat ihmisiä niin kuin mekin. He haluavat puolison. Annammeko me pumpattavan barbaran vai jarrua vai mitä? Ei se onnistu.”

[Puhemies koputtaa]

”Nämä asiat on vain puhuttava niin kuin ne ovat.”

[Puhemies koputtaa]

”Tämmöisillä hienoilla lakiesityksillähän ne tosiasiat vain ohitetaan.”

[Simon Elo: Nyt tuli konkreettinen esitys!]

Ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen: ”Edustaja Elomaa seuraavana puhujalistan mukaan. — Löin muutaman kerran nuijaa pöytään, ja se oli viesti edustaja Hakkaraiselle todellakin siitä, että sellaista kielenkäyttöä, josta joku voi kokea, että se on vähättelevää tai kyseenalaistavaa jonkun toisen ihmisen suuntaan, mieluusti tässä salissa ei sallita käytettävän. Huomasin, että edustaja Hakkarainen lopetti äsken puheenvuoronsa, mutta tämä oli tarkoitukseni. — Jos edustaja Elomaa sallii, niin annetaan vielä vastauspuheenvuoro edustaja Hakkaraiselle.”

16.44 Teuvo Hakkarainen Ps (vastauspuheenvuoro):

”Kiitos kovasti, kun sain puheenvuoron, mutta ei tässä nyt ollut tarkoitus ketään loukata, eikä sillä tavalla. Ei minulla semmoinen tarkoitus ole. Minulla on vain oma tapani puhua näistä asioista, ja minä kerron hyvin suoraan asiat, omalla tyylilläni. Minä en ole korkeakouluja käynyt enkä mitään puheopistoja, eikä minua ole millään tavalla koulutettu käyttäytymään eduskunnassa.

Minä olen käytännön elämässä ollut, ja tätä kieltä yleensä käytetään tuolla kansan keskuudessa. Minä olen kansan edustaja ja tulen käyttämään myös sitä kansan kieltä. Kiitos puheenjohtajalle, kun nuhtelitte, ja kiitos siitä, että ohjaatte seuraavissa puheenvuoroissa, jos käytän vääränlaisia sanoja.”

Näin siis Eduskunnassa tänään.

 

Lähde: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_77+2018+6.aspx#16.44Hakkarainen

4 Comments

 1. Veikko P.
  4.9.2018 19:14

  Eihän muslimeilla ole esiaviollisia suhteita eli siellä saavat kyytiä niin vuohet kuin lampaatkin.

  Vastaa
 2. Nestori Lundahl
  4.9.2018 20:37

  Teuvo Hakkarainen on kansanedustaja, joka puhuu edustamiensa ja hänet tehtäväänsä valinneiden kansalaisten tyylillä ja äänellä.
  Ja niinhän sen pitää perkele ollakin!

  Vastaa
  1. Äly hoi älä jätä
   5.9.2018 04:09

   Niin pitää ollakin kun Hakkarainen sanoo! Hienostelemalla ja kiertelemällä ei saa mitään aikaan! Otetaanpa esimerkki tämän, vai oliko eilisen päivän iltalehdestä. Siellä politiikan konkari Kääriäinen sanoo eduskunnan olevan väärinymmärtäjien temmellyskenttä! Olen siitä, ihme kyllä, täysin samaa mieltä, mutta mikä siinä on oleellista niin se, jos ei puhu suoraan tahallaan ymmärretään väärin helpommin kuin jos puhuu niin kuin asia on! Teuvo on 100 % suomalainen äijä ja tekee ja sanoo niin kuin suomalainen mies tekee. Suoraan ja rehellisesti!

   Vastaa
 3. Pertti Peruspertti
  5.9.2018 05:14

  Teuvo on kansanmies ja hyvä niin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top