Punainen kettu hamuaa maailmaa: Mozilla lupaa puhdistaa netin Trumpin kannattajista

Ohjelmistoyritys julistaa muuttavansa internettiä niin, ettei presidentti Donald Trumpin kauden keskustelunvapaus pääse vahingossakaan toistumaan. Mozillan poliittinen ultimaatumi on tässä:

Tällä viikolla me näimme neljä vuotta jatkuneen presidentin orkestroiman disinformaatio-kampanjan kulminoitumisen. Meillä on tietämys, kuinka internetiä on väärinkäytetty siihen tarkoitukseen.

Ja meidän täytyy muuttaa se. Mozilla 08.01. 2021.

Ohjelmistoja tuottava Mozilla julistaa liiketaloudelliselle toimijalle harvinaisessa ultimaatumissaan, ettei presidentin, hänen kannattajiensa ja mm. kristilliskonservatiivien poistaminen keskustelualustoilta ja sosiaalisesta mediasta ole vielä riittävä toimenpide, vaan koko netti pitää siivota:

Ei ole epäilystäkään siitä, että sosiaalisella medialla oli rooli Yhdysvaltain Capitolin piirityksessä ja haltuunotossa 6. tammikuuta. Siitä lähtien on huomio keskitytty  presidentti Donald Trumpin karkottamiseen (sosiaalisesta mediasta).  Milloin alustojen tulisi tehdä nämä päätökset? Onko tuo päätöksentekovoima yksin heidän?

Mutta niin tuomittavaa kuin Donald Trumpin toiminta onkin, internetin riehakas käyttö väkivallan ja vihan synnyttämiseksi ja valkoisen valta-aseman vahvistamiseksi on enemmän kuin kukaan henkilö. Donald Trump ei todellakaan ole ensimmäinen poliitikko, joka hyödyntää internet-arkkitehtuuria tällä tavalla, eikä hän ole viimeinen. Tarvitsemme ratkaisuja, jotka eivät käynnisty lukemattomien vahinkojen jälkeen.

Näiden vaarallisten toimintojen muuttaminen vaatii muutakin kuin huonojen toimijoiden väliaikaisen vaientamisen tai pysyvän poistamisen sosiaalisen median alustoilta. (Mozilla, blogi 08.01.)

Mozilla-yhtiön kirjoittajatiimi näyttää täysin omaksuneen äärivasemmiston narratiivin, jossa Yhdysvaltain presidentti samaistetaan ”valkoiseen ylivaltaan” tms., ja esittää väitteen että jotain ”vihaa” on lietsottu neljä vuotta. Tämä kertoo enemmän kirjoittajasta, kuin hänen aiheestaan. Myös poliittisen yhdensuuntaisuuden vaatiminen, jota yhtiön tiedote heijastaa, on perinteistä äärivasemmiston tajuntaa. -Muistellaan vaikka Josef Stalinia ja hänen käynnistämiään mielipidevainoja, tai Suomen Yleisradion johtajaa Hella Murrik-Vuolijokea rikkomassa omin käsin suorassa lähetyksessä Hiski SalomaanLännen lokari” -äänilevyä.

Vapaa sana on totalitaarisuuden ihailijalle aina ”vihapuhetta

Emme tiedä, mitä kautta totalitaristisen vasemmiston doktriini on päätynyt pörssissäkin olevaan yhtiöön, -tuskin osakkeidenomistajilta kuitenkaan. Twitterkin on jo saman kurinpalautuksen kourissa, eikä -huomioiden somen suuren merkityksen digitalisoituneena aikanamme- ole lainkaan liioittelua kysyä, onko Yhdysvallat 06.01. jälkeen ottanut pitkän harppauksen kohti kommunismia?

Avoimet keskustelualustat netissä ovat erinomainen väline yhteiskunnan suojaamiseen patoutuvilta paineilta, jollaisia hyödyntäen Sosialidemokraattisen puolueen äärimarxilaiset nostattivat kapinan laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan vuonna 1918. Kapina päättyi verisesti. Keskustelunvapaus päästää sekä paineet että antaa päättäjille vinkin siitä, mikä on mahdollisesti vialla. Keskustelevat yhteiskunnat ovat vakaita, ja kestävät ulkopuoliset horjutusyritykset.

Tähän nähden on erittäin huolestuttavaa, että some-toimijoiden politiikka on sulkea väärinajattelijoiden tilejä ja ajaa heidät omiin keskusteluvälineisiinsä. Tämä on ilmiö, johon millään yhteiskunnalla ei ole varaa: Suljetussa #kuplassa, johon dissidentit ajetaan, tapahtuu väistämätön kehitys jossa yksikertaisin sloganein ilmaistut jyrkät mielipiteet menestyvät ja yleistyvät, ja joustavampi sovinnollinen ja pragmaattinen kanta väistyy. Sulkemalla arvostelijat ulos, heistä muokataan oikeesti ”ääriryhmää”, -ja ihan omin toimenpitein.

Toinen huolestuttava sensuurin tulos on vallanpitäjiä myötäilevien yhtäläinen #kuplautuminen: He jäävät vaille kritiikkiä, ja väistämättä muodostavat kriitikoista oman ideologisen sapluunansa mukaisen (irvi)kuvan. Vain samanmielisessä seurassa ”keskustelu” (=kilpahuutaminen) tyhmistää, ja voi myös jättää elintilaa brutaaleja ajatuksia hautoville ääriajattelijoille silloinkin kun viiteryhmä on vallankäyttäjän puolella/tukemana. Kaikkien keskustelijoiden pitäminen kuuloetäisyydellä toisistaan onkin paras tapa välttää Mozilla-yhtiön tiedotteessaan viittaamaa somen ja nettijulkaisujen väärinkäyttämistä, ja sen kautta erilaisten suprematismien yleistymistä.

Mozilla-yhtiön tarkoitusperiä emme tiedä, mutta ehdottamallaan toimenpiteellä, sensuurin ja syrjinnän ulottamisella koko internettiin, se syö amerikkalaisen ja länsimaisen demokratian selviämismahdollisuuksia tulevissa tilanteissa. Emme kuitenkaan voi jättäytyä vain yhtiöiden ja some-palvelujen moittimiseen: Onko Sinulla somessa #blokkilista käytössä? Oletko sulkenut pois näkyvistäsi ärsyttävät keskustelijat?

Jos olet sen tehnyt, edellä kerrottu kritiikki Mozillaa, Twitteriä, Facebookia, etc, kohtaan liippasee myös Sinua. Chancetl it, pysy mukana ääriajattelu-vapaiden ihmisten joukossa.

 

Luettavaa:

15 Comments

 1. mikko janhonen
  11.1.2021 20:15

  no loppupa tonkin kommunistisen paskaselaimen käyttö justiinsa ku seinään 🖕

  Vastaa
  1. teemu
   11.1.2021 20:22

   Näin se on. Brave on ollut oma selaimeni jo pitkän aikaa.

   Vastaa
 2. Amalek
  11.1.2021 20:27
  Vastaa
 3. joku
  11.1.2021 20:40

  Tais Fox cancelloida Trumpin puheen? Ainakin näin vinkattiin jossain ZH uutisen kommentissa. En tiedä oliko totta vai ei.

  Itse olen boikotoinnut jo pitkään liberaaleja aatteita ajavia yrityksiä. Kaikkea ei voi boikotoida, mutta oman osani olen tehnyt rahavirtojen estämisestä liberaaleille yrityksille.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.1.2021 20:52

   Niinpä, katopa kuka siellä nyt puhuu. 🙂

   Poistin linkin, kun Fox ei vastaa huutoonsa.

   Vastaa
 4. pöh
  11.1.2021 20:53

  Mistähän lie vetäneet sen ”valkoisen ylivallan” yhteyden trumppiin?
  Trumpilla on paljon mustaihoisia ja muita vähemmistöjä kannattajina, paljon enemmän kuin yhdelläkään republikaani presidentillä koskaan.
  Eikä ihme, Trumpin kaudella mustaihoisten ja muiden vähemmistöjen työllisyys ja tulot oli paremmat kuin koskaan.

  Yleisen petoksen aikana totuuden sanomisesta tulee vallankumouksellinen teko.

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   11.1.2021 22:12

   ”Yleisen petoksen aikana totuuden sanomisesta tulee vallankumouksellinen teko.”

   Niin on myös Suomessa enemmistön muodostavien, Brysselin diktatuurin juoksupoikina ja -tyttöinä toimivien maanpetturi-poliitikkojen ja niitä tukevan valtavalemedian ansiosta!

   Vastaa
  2. Mustaihoisen tohtorisnaisen kannatuspuhe Trumpille
   11.1.2021 22:12

   Täsmälleen. Tässä on aidon mustaihoisten luottojohtajan, aidon amerikkalaisen PhD Cynthia McKinneyn 50 sekunnin kannatuspuhe Trumpille
   https://phibetaiota.net/2020/11/unrig-video-050-dr-phd-cynthia-mckinney-in-50-seconds-trump-won-big-expose-it-all-stay-the-course/

   Vastaa
   1. Minä
    12.1.2021 03:38

    Tällaisia mielipiteitähän ei valtamedia julkaise, koska se ei palvele haluttujen mielikuvien luomista. Valtamedia ja sosiaalinen media tekevät kaikkensa luodakseen syvän valheen (Deep Lie) yhteiskunnan.

    Ihmettelen vaan miten nuo voisivat valvoa koko Internettiä. Edes Kiina ei ole siinä onnistunut täysin.

    Jo pelkkä pyrkimys, minkä esittelevät on demokratian ja sananvapauden vastainen. Se on totalitaristista diktaturiaa tukevaa.

    On aikoihin edetty, kun Mozillakin on äärivassujen miehittämä. Soluttautuminen on onnistunut sielläkin.

    Kulttuurimarxismia toteuttavat ”suvaitsevaiset” uskovat olevansa liberaaleja, mutta ovat tosiasiassa kaikkea muuta, ovat totalitaristeja.

    Tuskin onnistuvat tavoitteessaan, mutta tekevät parhaansa vaikeuttaakseen vapaata sanaa. Tuohon tulee vastareaktio ja yksi vastareaktion muoto on Mozillan käyttäjien kato.

    Suunta, johon nuo ovat yhtymässä, johtaa vastarintaan ja lopulta konfliktiin. Sitten he syyttävät toisia vastakkainasettelusta, jonka ovat itse luoneet. Pitkällä tähtäimellä tulevat häviämään, kuten kaikki tyranniat ovat tavanneet hävitä.

    Näin se maailma muuttuu. Aikoinaan Mozilla oli Internetin vapauden puolesta.

    Vastaa
 5. Totuuden paljastuminen suurille massoille
  12.1.2021 00:34

  on valtamedian ja sosiaalisen median taustavoimineen suurin pelko.

  Vastaa
 6. Sionistit määrää
  12.1.2021 09:44

  Sionistit tätä koko sirkusta ohjailee. Ne omistaa suoraan ja välillisesti niin suuria osia näistä IT-yrityksistä että ne määrää mitä sielä kirjoitellaan. Ne omistaa WordPressin ja pilvipalvelut. Eikä aikaakaan kun nekin suodattavat jo melkoisesti tietoa.

  Mutta joo, on helpompi sanoa että ”Firefox” ja ”Twitter” kuin siionistit. Sehän olisi juutalaisvaihaa. Vaikka Juutalaiset itse sanovat että häpeä ei koske niitä jotka eivät itse olleet mukana. Miksi siis saksalaiset yhä edelleen maksavat korvauksia?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.1.2021 11:35

   Olen siteerannut täällä usein Trumpia tukevia ja vaalipetoksesta puhuvia kirjoittajia, kuten Pamela Geller ja Amir Tsarfati, jotka ovat juutalaisia. Molemmat mainitut puolustavat Israelia, -siis ovat sionisteja. Kirjoitan vielä tänään, jos ehdin, Capitolilla Trumpin kannattajien mukana olleiden juutalaisten kertomista asioista. Trumpilla on vankka kannattajakunta myös juutalaisten keskuudessa, ja olivat mukana 06.01. Ellipse-aukion suurmielenosoituksessa.

   Sionisti Pamela Geller oli myös se henkilö, joka paljasti Facebookin ja islamistien sopimuksen ”muslimien loukkaamisen” sensuroimisesta. Kukaan muu ei siitä kirjoittanut. Tarkistin tiedon etelä-aasialaisesta lehdestä, joka raportoi Pakistanin ulkoministerin ja Facen varapuheenjohtajan Keplerin tapaamisesta Karachissa, ja perustui Pakistanin hallituksen tiedonantoon. Facella on siis sopimus islamistien kanssa, mutta torjuu nyt Trumpin ja kristilliskonservatiivit, Aika jännää.

   Vastaa
 7. Tumppi
  12.1.2021 12:28

  En tiedä miksi jätit blogitekstin loppuosan kääntämättä. Oliko kieli liian vaikeaa, vai eikö se vain istunut vainoharhaiseen narratiiviisi?

  Mozillan päivityksen pihvi (tämän päättelen siitä, että osio oli lihavoitu, toisin kuin kääntämäsi osuus) oli vaatia some-alustoilta avoimmuutta koskien algoritmejä, joilla sisältöä (päivityksiä ja mainoksia) käyttäjille esitetään sekä avoimmuutta näihin liittyvien rahavirtojen tuhteen. Koska algoritmit on optimoitu maksimoimaan käyttäjän alustalla viettämä aika, ne ovat nimen omaan luoneet parjaamiasi kuplia, joissa samanmieliset ihmiset näkevät vain toistensa tuottamaa sisältöä ja arvomaailmaansa tukevaa mainontaa.

  Myöskään kääntämäsi osuus ei suoraan kohdistunut Trumpiin, vaan esitti hänet vain yhtenä ”huonona toimijana”. Kannattaa huomioida, että asiallisesti käyttäytyviä ja faktoissa pitäytyviä konservatiivisia ajattelijoita ei olla vaientamassa yhtään missään, ja heidän kommari-Twitter-tilinsä elävät ja voivat hyvin. Alustojen käyttöehtojen vastainen toiminta, valheiden levittäminen ja väkivaltaan yllyttäminen taas on touhua, jolla on suunnilleen yhtä paljon tekemistä sananvapauden kanssa kuin satunnaisten vastaantulijoiden pahoinpitelyllä henkilökohtaisen vapauden kanssa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.1.2021 13:12

   Mozillan bloggauksesta poimin vain oleellisen, eikä se ollut ainoa lähde. En olisi yhtä luottavainen, kuin sinä, heidän selitystensä suhteen. Tuolta kuuluu palautetta että juuri kristilliskonservatiiveja yms. on myös poisteltu somesta, enkä näe syytä ettei sama meninki ole mielessä koko netin suhteen?

   Oletkos muuten huomannut, ettei some-tshitka koske kaikkia väkivaltaan yllyttäjiä, vaikka kaikki sensuroidutkaan eivät ole todellisuudessa mihinkään yllyttäneet?

   Vastaa
 8. Zionisti ja juutalainen ovat kaksi eri asiaa
  12.1.2021 18:06

  tosin yhdistelmä on mahdollinen. Käsitteiden eroa korostaa mm. Robert David Steele.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top