Punakone yskii: Persujen ja demarien callup-kannatusero virhemariginaalin sisällä

HS:n teettämä ja tänään julkaisema callup-mittaus näyttää Perussuomalaisten ja Demarien kannatuseron jatkavan hupenemistaan. Nyt ollaan jo mielipidetutkimuksen virhemariginaalin sisällä.

 • Perussuomalaisen lisäkannatus edelliseen kyselyyn verrattuna on 1,1% korkeammalla: 19.0%,
 • Pääministeripuolueen SDP:n kannatus mitattiin 21,0%:iin, ja on vähentynyt 0,2%

Mittauksen toteuttanut Kantar ilmoittaa virhemariginaaliksi 2,1%. Tutkimus perustuu 13.07.-14.08. välillä tehtyihin kyselyihin, joihin vastasi 2612 18-79 -ikäistä suomalaista. Heiltä kysyttiin, mitä puoluetta he äänestäisivät.  Hallituspuolueiden äänisaalis olisi 56,3%. Kolmasosa vastanneista (30%) ei ollut valinnut kantaansa, tai jätti sen kertomatta. Kun hallitus-oppositio -kannatusero on huomattavan pieni, ja hallitusten ratkaistaviksi tulevat päätösasiat saattavat olla historiallisia, ja jokaisen suomalaisen elämään vaikuttavia, jyrkät muutokset saattavat olla mahdollisia. -Kuten myös epätavalliset keinot poliittisten mielialojen säätämiseksi.

Tuloksista kertoi tänään Helsingin Sanomat.

4 Comments

 1. Melissa
  19.8.2020 14:38

  Se on muuten gallup, ei callup ja virheMARginaali eikä MARIginaali.Uskottavuuden kannalta on syytä opetella oikeinkirjoitus sanoista, joita käyttää. Ihan vaan ystävällinen huomio.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.8.2020 16:50

   Gorjaammegin heti.

   Vastaa
 2. Melissa
  19.8.2020 14:42

  Ja sitten vielä varsinaiseen kommenttin, eli on se ihme, että mistä näitä vasemmiston äänestäjiä aina vaan löytyy? Eikö se nyt riitä, että ollaan k*stu silmään jo monta kertaa ihan tässä reilun vuoden aikana ja silti vaan ihmiset ei tajua! AIna vaan uudestaan juostaan samaa puuta päin ja ihmetellään, kun päähän sattuu. Hohhoijaa.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  19.8.2020 19:26

  Sitten on vielä ne #isottelevat porukat, joiden koko kannatus on virhemariginaalin sisällä, laski sen miten päin vaan. Muutosta täällä kaivataan, ei uhoa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top