Punavihreää WOKE-kaupunkistrategiaa -ja katastrofia- pukkaa Helsingissä: Vanhukset, vammaiset ja omaishoitajat kärsijöinä

SOTE-lautakunta piti ensimmäisenä Helsingin toimielimenä strategiaseminaarin, jonka tarkoituksena oli – niin olen ymmärtänyt – syöttää aihioita kokoomuslaisen ylipormestari Juhana Vartiaisen tärkeimpään johtamisen työkaluun eli kuntalain vaatimaan aina valtuustokauden alussa hyväksyttävään kaupunkistrategiaan. Se tultaneen hyväksymään Helsingin valtuustossa syyslokakuun vaihteessa. SOTE:n vaikutus kuntatalouteen on ylivoimaisesti suurin Helsingin toimialoista.

Kuuntelin hämmentyneenä virkakunnan esityksiä tässä SOTE-strategiaseminaarissa, sillä perussuomalaisten Juhana Vartiaiselle ja SOTE-virkamiehille lähettämät SOTE-prioriteetit eli vanhusten, vammaisten ja omaishoitajien huolet tyrmättiin seminaarissa.

Nyt lapset ja nuoret ollaan valitsemassa tulevan kaupunkistrategian keihäänkärjeksi vetoamalla koronapandemian sulkutoimenpiteiden aiheuttamiin mielenterveyshaittoihin? Siitä huolimatta, että olen muiden lääkärien tavoin ollut hyvin huolissani sulkutoimilla lapsille ja nuorille aiheutetuista mielenterveyshaitoista, haluan seuraavassa kurkata koronasumuverhon läpi.

Edellisen kaupunkistrategian keihäänkärki ”Kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien tarpeisiin ja palveluihin kiinnitetään erityistä huomiota” on nyt unohdettu.

Todellinen em. strategialinjauksen syy löytyy koronasumuverhon takaa ja se on USA:n yliopistoista länsimaihin levinnyt punavihreä WOKE-aate eli identiteetti-ideologia. Alati suurenevalla määrällä maahanmuuttajanuoria menee huonosti ja heitä pitää nyt WOKE-aatteen intersektionaalisuus-sääntöjen perusteella yhdenvertaistaa suurin kustannuksin vaatimatta heiltä samaa kuin kantasuomalaisilta nuorilta. Lisäksi heidän vanhempansa eivät usein koskaan opi suomen kieltä, eivät tue riittävästi lastensa kouluttautumista ja ovat haluttomia integroitumaan yhteiskuntaamme. Humanitaarisen maahanmuuton myötä Suomeen tulleet perheet elävät usein ilmaispalveluiden sekä sosiaalisten tulonsiirtojen varassa. Insentiivit heidän työllistymiselle ovat heikot.

Pari päivää sitten Yle:n uutiset verkkosivuillaan – ei aamun TV-uutisissa – uutisoi meille itähelsinkiläisille jo selviönä tiedetyn asian:

”Tuloksiltaan muista poikkeavana ryhmänä erottuivat suomea tai ruotsia toisena kielenä opiskelevat oppilaat eli S2-oppilaat (=maahanmuuttajalapset kirj. lis). Heidän keskimääräiset tuloksensa olivat selvästi heikompia kuin muiden.”

Suomi sukeltaa nyt vauhdilla alas PISA-vertailussa ja on pudonnut alle Viron.

Tämä ilmenee nyt – niin kuin aiemmassa blogissani kirjoitin – suurina sosiaalihuollon (erityisesti perhepalvelut ja lasten suojelu) budjetin ylityspaineina.

Helsingin tulevan ahdingon viime kädessä aiheuttavat USA:n demokraattivetoisista WOKE-kaupungeista kopioidut epäonnistuneet politiikat. Nyt nämä politiikat yhdistettynä ”defund the police” (”rahat pois poliiseilta”) politiikkaan ovat syösseet nämä kaupungit lopulta valtaviin ongelmiin.

Me olemme Helsinkinä jo WOKE-kurssilla, jonka lopullinen suunta ja lopputulema on vielä arvoitus. Kaupunki järjestää jo nykyään työntekijöilleen sitä sun tätä WOKE-koulutusta mm. seksuaalivähemmistöjen kohtaamiskoulutusta ja valtuustossa esitetään innolla sukupuolidysforiahoito-, kuukautisköyhyys- (engl. period poverty) ym. WOKE-aloitteita. Edellinen ylipormestari Jan Vapaavuori vaati WOKE-hengessä viime keväänä suosimaan maahanmuuttajia kaupungin rekrytoinnissa ja virkakielestä ovat hävinneet WOKE-vastaiset luottamusmies ja esimies sanat, jotka on korvattu WOKE-henkisillä luottamushenkilö ja esihenkilö sanoilla.

USA:sta kopioitu poliittinen punavihreä WOKE-muotivirtaus on läpi-institutionalisoitu Helsingin kaupungin hallintoon.

Juhana Vartiainen ilmoitti Yle:n haastattelussa vaalien jälkeisenä aamuna pitävänsä tärkeänä, että kokoomus on suurin ryhmä, koska se tasapainottaa punavihreää rintamaa ja että hän vihaa julkisten varojen tuhlausta. Edelleen hän sanatarkasti totesi:

”Liian alhaisella työllisyysasteella ei kyetä rahoittamaan näin mittavaa hyvinvointipalveluiden ja tulonsiirtojen pakettia. Se on asia, joka ei ole Helsingin käsissä, vaan valtakunnan politiikan käsissä.”

Kaupungilla on kuitenkin harkintavaltaa mm. tulonsiirtoihin sekä mahdollisuus tehostaa väärinkäytösten valvontaa esimerkiksi liittyen asumistukeen sekä mahdollisuus halutessaan tehdä voimavaraselvityksiä humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista. Aivan erityisesti Juhana Vartiainen – niin halutessaan, kun kerran vihaa julkisen rahan tuhlausta – voisi kieltäytyä esittelemästä kaupungin hallitukselle fiskaalisesti holtittomia punavihreitä proggiksia, joista ehkä järkyttävin on pyöräily- ja raitiotiesilta Hakaniemestä Kruunuvuoreen. Se tulee maksamaan uusien tietojen mukaan jopa miljardi euroa.

Olen asunut USA:ssa elämästäni kuusi vuotta. Saavuin Suomeen perheeni kanssa viimeisen kerran 2007 lopussa Washington DC:n naapurikunnasta Bethesdasta. Muistan, kuinka Barack Obama eteni demokraattien esivaaleissa keväällä 2007 vääjäämättä kohti ehdokkuutta. Muistan elävästi erään esivaaliväittelyn, jossa Barack Obama ainoana (ollen ainoa mustaihoinen muuten) rohkeni sanoa, että Washington DC:n koulujärjestelmään mustaihoisille nuorille syydetyt sadat miljoonat dollarit eivät tuo toivottua tulosta. Hänen silloiset toteamukset kaikuivat kuuroille korville, eikä hän itse näistä omista sanoista huolimatta ehdottanut muutoksia presidenttikautenaan, joita nyt konservatiiviset mustat nousevat entiset demokraattipoliitikot kuten Candace Owens ehdottavat.

Rahan syytäminen koulujärjestelmään WOKE-hengessä sekä DC:ssä että Baltimoressa (olen sielläkin asunut) ei ole johtanut toivottuun tulokseen, vaan on käynyt päinvastoin. Luku- ja kirjoitustaito sekä matematiikan perusteiden osaaminen on totaalisesti romahtanut peruskoulun päättäneillä, koska nuorilta mustilta ei vaadita vastuuta itsestään. Oregonin WOKE-kuvernööri hyväksyi pari viikkoa sitten lain, jossa vähemmistönuorilta ei enää vaadita peruskoulun päättötodistuksen saamisen ehtona äidinkielen ja matematiikan osaamista aiempaan tapaan, koska he tarvitsevat yhdenvertaistamista. Valitettavasti meilläkin on mahdoton jäädä luokalle ja kallis kenties hyödytön 10. luokka on räätälöity maahanmuutajanuorille.

Juhana Vartiaisen linjaus, jossa hän korosti Kirkko ja Kaupunki lehden haastattelussa ennen vaaleja arvona vastuuta, saattaa merkitä pientä toivonkipinää. Vastaehdokkaat Anni Sinnemäki ja Nasima Rasmyar vetivät haastattelussa selkeästi WOKE-soturilinjaa multikulti- ja yhdenvertaisuuslinjauksillaan.

Me emme voi emmekä saa toistaa Helsingissä USA:n suurkaupunkien WOKE-politiikkojen katastrofia. Siksi kuntalain kriteerit täyttävä kaupunkistrategia olisi parasta lääkettä helsinkiläisille ja oiva apu Juhana Vartiaiselle Stadin styyraamisessa. Viittaan kuitenkin alkuun ja SOTE-strategiaseminaariin. Ei hyvältä näytä vanhusten, vammaisten ja omaishoitajien näkökulmasta. WOKE-katastrofia pukkaa Helsingissä.

MikkoPaunio

Luettavaa:

4 Comments

 1. pöh
  1.9.2021 20:13

  Olen itsekin syntyperäinen ”stadilainen”
  En voi ymmärtää mitenkään että äänestivät torkkupeitto Vartiaisen pormestariksi.
  Ihan uskomatonta?

  Vastaa
 2. Jussi
  1.9.2021 20:21

  Eikö nämä viherpunikit nyt ihan omalla WOKE-ajattelullaan osoita sen etteivät kehitysmaista Suomeen tunkeutuneet ole älyllisesti samalla tasolla kantaväestön kanssa?
  Jäänkö turhaan odottamaan supersyyttäjä toiviaiselta vihapuhe/teko oikeudenkäyntiä.

  Vastaa
 3. Obelix
  1.9.2021 20:56

  Konservatiiviset mustat nousevat _entiset_ demokraattipoliitikot, kuten erityisesti Candace Owens. Hän nuijii poliittisella ammattitaidolla ja jäätävällä logiikalla uusmarxilaisia demokraatteja ja liberaaleja vereslihalle. Kannattaa katsoa ja ottaa mallia siitä, miten Candace Owens julkisissa väittelyissä vie alakoukkunsa tarkasti vastustajan leukaperiin täydellä voimalla. Kaunis nuori afro-amerikkalainen nainen, jolla on sana ja logiikka 100%:sti hallussa. Häntä kannattaa seurata!

  Ps. Hänet löytää helpoiten nimellä youtubesta.

  Vastaa
 4. juha II
  1.9.2021 23:04

  Tätä voi hyvin lyhyesti ja rumasti kommentoida sanomalla, että Helsingin ”unikeko”, joka ilmeisesti kuorsaakin englanniksi. Vie politiikkaansa päin Ruotsia eli pän persettä!!!

  Ettepä edes tiedä millaisella mallilla on Ruotsin sairaalahoidon taso, ambulanssien toiminta, vanhusten kotihoidon taso, vanhainkotien/palvelutalojen hoidontaso, vammaisten tukipalvelut ja sosiaaliset tukipalvelut ja pääseekö monisairas nuori kantaruotsalainen todenteolla ansaitsemalleen työkyvyttömyyseläkkeele?

  EI PÄÄSE!!!!

  Kaikki edellä mainitsemani kantalaisia koskevat ent. ”kansankodin” osa-alueet ovat ”saksa vuonna nolla!!!”

  Mihin valuvat kaikki hillot?

  V: Läskisille matu-akoille ja rikollisille matu-klaaneille ym. muuhun homo-taide sontaan!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top