Punavihreys ja pakolaisvyöry puhuttivat KD:n puoluekokouksessa

Kristillisdemokraattien (KD) puoluekokous toteutui tänä vuonna etäyhteyksien kautta, johtuen koronatilanteesta. Puolueen puheenjohtajaksi valittiin uudelle kaudelleen kansanedustaja Sari Essayah. 

Puheenjohtajana jatkavan Sari Essayahin mielestä punavihreä politiikka ei voi jatkua, jos aiomme säilyttää yhteiskuntamme arvopohjan. KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen kertoi puheenvuorossaan, että hallitsematon pakolaisvyöry tulee ehkäistä.

Sari Essayah: Punavihreä tahti ei voi jatkua

Punavihreä tahti ei voi jatkua, jos emme halua menettää yhteiskuntamme arvopohjaa, lasten ja nuorten kasvurauhaa, vastuullista ja kannustavaa talouspolitiikkaa ja itsemääräämisoikeutta suhteessa Brysseliin, totesi KD:n puheenjohtaja Sari Essayah perjantaina.

Essayah kohdensi hallituksen politiikan arvostelua hillittömään velkaantumiseen: Menokehys on rikottu, uutta velkaa otetaan vaikka taloudessa on jo nähtävissä noususuhdanteen orastamista. Menokurin löyhyydestä huolimatta budjettileikkauksia kohdistuu tulevaisuuden kannalta tärkeisiin tieteeseen ja tutkimukseen, ja sisäisen turvallisuuden kannalta tärkeään poliisiin.

”Veroja ei voi enää kiristää, vaan tarvitaan kohdennettuja veronkevennyksiä tukemaan työllisyyttä ja kotitalouksien ostovoimaa”, täsmensi Essayah.

”Demokratiaraha”??

KD haluaa Sote-uudistuksessa mentävän kansalaisten terveyspalvelut edellä, mutta toisenlaisia prioriteetteja on liikkeellä: Tulevien aluevaltuustojen valtuustoryhmärahoitus kiinnostaa ainakin Keskustaa, kertoi Essayah:

Nämä rahat otettaisiin maakuntaorganisaatioille osoitettavasta rahasta ja niillä valtuustoryhmät ostelisivat mm. toimitiloja, laitteita ja asiantuntijapalveluita. Tätä piilopuoluetukivedätystä on kehdattu eräälläkin alueella nimittää ”demokratiarahaksi”. Kaavailuissa on ollut tuhansien eurojen tuet per valtuutettu, ja sanomattakin on selvää, että suurimmissa puolueissa puhutaan sadoista tuhansista.

Essayah kiinnitti Sotessa huomiota myös alueelliseen aspektiin:

Uudellamaalla neljään osaan jako tuo monelle hallituspuolueelle sopivasti oman läänityksen: SDP:lle Vantaa/Kerava, RKP:lle Itä-Uusimaa ja Keskustalle Keski-Uusimaa, länsipuoli taitaa sitten kallistua oppositioon ja Kokoomukselle. Eikö koko sote-valmistelu ole jo tarpeeksi ahtaalla taloudellisesti? Eikö uudistuksen keskiössä pitäisi olla palveluiden parantaminen ja hoitoon pääsy eikä sulle-mulle-vallan ja rahanjako? KD halua sotealueille hyvän hallinnon ja läpinäkyvyyttä ja vastustaa rahan tuhlaamista uuden poliittisen tason rakentamiseen.

KD ymmärtää ilmastokysymyksen ja ympäristösuojelun tärkeyden, mutta haluaa pitää Suomen metsiä koskevan päätöksenteon kotimaassa, ei Brysselissä, kertoi Essayah. Aihetta koskeva julkilausuma hyväksyttiin myös puoluekokouksessa.

Päivi Räsänen: Hallittua humanitaarista maahanmuuttoa hallitsemattoman pakolaisvyöryn sijasta

Odotetusti KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen käsitteli puheessaan sananvapausongelmaa, ja itseensä kohdistunutta prosessia, liittyen Raamatun siteeraamiseen. Räsänen tilittää tuntojaan:

Hullut päivät jatkuvat, mutta kukaan meistä ei ole valinnut tätä aikaa, jota nyt elämme. Kuningatar Esteriä rohkaistiin avaamaan suunsa ja toimimaan kansansa parhaaksi kysymyksellä: ”Kuka tietää, etkö juuri tällaista aikaa varten ole päässyt kuninkaalliseen arvoon?” Tämän saman kysymyksen ja haasteen voit esittää itsellesi, onpa asemasi vaikuttajana mikä tahansa.

Muita hänen käsittelemiään kysymyksiä oli mm. pakolaisten vastaanotto. Afganistanin jouduttua kriittiseen tilanteeseen onkin pelko vuoden 2015 pakolaiskriisin toistumisesta. Räsänen totesi:

”On varsin mahdollista, että Eurooppa näkee vielä v. 2015 kaltaisen pakolaisaallon.  Nyt olisikin korkea aika käynnistää, ei ainoastaan Suomessa, vaan EU-tasolla keskustelu kiintiöpakolaisjärjestelmän vahvistamiseksi ja hallitsemattoman pakolaisvyöryn ehkäisyksi. Suomen mahdollinen päätös kiintiön nostamiseksi on vaikutukseltaan vaatimaton sen rinnalla, että painopisteen muutos hallittuun humanitaariseen maahanmuuttoon tapahtuisi EU:n laajuisesti.”

Räsänen kuvaa KD:n linjaa maahanmuuttopolitiikassa kolmanneksi tieksi äärilaitojen sijaan: ”Suomalaisen kulttuuriperinnön ja isänmaallisen kansallistunnon voi yhdistää muista kulttuureista tänne tulevien ihmisarvoiseen ja tasavertaiseen kohteluun. Samalla hallittu maahanmuuttopolitiikka huomioi yhteiskunnan kestokyvyn ja turvallisuuden.”  Kiintiöpakolaisten ottaminen suoraan pakolaisleireiltä, on turvallisempi tapa, kuin salakuljetukseen ja laittomiin rajanylityksiin perustuvaa pakolaisvyöry, jollaista tulee pyrkiä ehkäisemään, täsmentää Räsänen.

Kysymys turvallisuudesta ja poliisin käytettävissä olevista resursseista saa myös kansanedustajan huomion. Hän viittasi poliisin budjetti vuodeksi 2022, joka poliisin mukaan on 40 miljoonaa euroa alijäämäinen, mikä tarkoittaa 450 henkilötyövuoden vähentämistä, -ellei budjettiriihessä asiaa korjata.

Räsänen lainasi Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen sanontaa, että näin vaikeaa tilannetta ei ole ollut aikaisemmin hänen yli 39 vuoden poliisiuransa aikana. Sisäministeriön mukaan budjettileikkauksien jälkeinen resurssitilanne ”vaarantaa lähes kaikkien sisäministeriön hallinnonalan viranomaisten tehtävien laadukkaan suorittamisen”.

Räsänen on huolestunut eräiden uusien rikoslajien kasvusta, ja alaikäisten rikollisuudesta. Järjestystoimessa on myös kyettävä pitkäaikaiseen suunnitteluun, joten riittävät määrärahat on saatava pysyvästi raameihin, ei vain vuodeksi kerrallaan. Mahdollisiin tilanteisiin, kuten suuren pakolaismäärän saapumiseen on voitava varautua, muistuttaa Räsänen.

Kotihoidontuki kustannustehokasta

Räsänen puolusti KD:n aloitteesta aikoinaan perustettua kotihoidontukea: Kunnalliset päivähoitopaikat, ja erityisesti pienten lasten päivähoito tulee huomattavasti kalliimmaksi, ja varhaiskasvatuksen ryhmät ovat jo nyt ylisuuria.

Räsänen mainitsi myös poliisia uhkaavan resurssipulan budjettileikkausten takia, ja eräät terveydenhoitoalan ongelmat. Tavoite nostaa vanhusten ympärivuorokautinen hoitajamitoitus 0,7-tavoitteeseen edellyttää 4 400 uutta hoitohenkilöä, mutta alalta on jäämässä vanhuuseläkkeelle 29 000 ja työkyvyttömyyseläkkeelle 14 000 hoitohenkilöä. ”On myös vaara, että hoitajia siirretään kotipalveluista laitoksiin, jolloin kotiin vietävät palvelut heikkenevät entisestään ja omaishoitajien ahdinko kasvaa. Tässä tilanteessa ei ole varaa luopua yhdestäkään hoitajasta”, muistutti Päivi Räsänen puheessaan KD:n puoluekokouksessa.

5 Comments

 1. Juha
  29.8.2021 09:14

  Kyllähän marxilaisuus, stalinismi ja leninismi ym kommunismin variantit täytyisi luokitella mielisairaudeksi. Tämä aivosyöpään rinnastettava vakava sairaus leviää yhteiskunnassamme kulovalkean tavoin. Voisivat lääkeyhtiöt kehittää rokotteen siihen.. esim. pentobarbitaalia tms.

  https://youtu.be/bp6dMB0ZkHY

  No lopulta vallankumous syö lapsensa.. kuten Yuri Bezmenov tuossa lyhyellä videolla kertoo

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.8.2021 13:51

   Mielisairaus on kliininen määritelmä, ja se on jätettävä koulujakäyneille lääkäreille, -ei meille maallikoille. Sosiologisesti ja sosiaalipsykologisesti tunnettu ilmiö on #myötäjuokseminen, so. ympäristön mielipidemaailman mukailu. Suurin osa kommunisteista 1960-luvulta alkaen on selitettävissä tällä ilmiöillä:

   1. 1960-luvun lopulla läntisen maailman nuorisoa kosketti informaatiovyöry, joka vetosi mm. oikeudenmukaisuuden tuntoon mutta antoi maailman tapahtumista väärän kuvan (”Jenkit pahioja, kommarit hyviä”). Kokonaiset ikäluokat omaksuivat tämän narratiivin.

   – Näistä ikäluokista vain moraalittomat opportunistit, jotka -kuten muutkin- ”tiesivät” että kapitalismi on pahapaha, asettuivat omaneduntavoittelijoina nuoleskelemaan ”oikeistoa”. Näillä Kimmo Sasin aikalaisilla oli kuitenkin sama kuva maailmasta kuin kommareiksi harhautetuilla.

   2. Kommunismi- ja marxilais-myönteisyys on siis menttaalisesti #camouflagismia, joka olisi mielenhäiriö, jos se ei olisi 99,9%:lla väestöä. Joudumme pitämään sitä #normaalina: 99% on varmaan normaalin kriteeri?

   Tänään on menossa kommunismin #deltavariantti: Punavihreys. Suosittelen sairastuneita asettumaan omaehtoiseen karanteeniin. (rätti ei auta, pysykää poissa somesta!)

   Oikeastaan varianttien laskeminen pitää aloittaa 6000-vuoden takaa:

   1. Yksijumalaiset monoteistiset uskonnot ilmaantuvat ihmisten ilmoille aavikoilta.
   2. Henkinen puoli tiputetaan pois, ja muodostuu ateismi, kommunismi ja ”Baijerin valaistuneet”: Totalitarismia halutaan maan päälle.

   Kommunismi on siis kultti ilman Jumalaa, mutta hardcore-yksimielisyysvaatimuksella. Voimmeko sääliä heitä koskaan koko heidän onnettomuutensa syvyydellä?

   Vastaa
 2. Juha
  29.8.2021 14:30

  Näinhän se on Pekka, että turha meidän maallikoiden on diagnisoida kanssaihmisten sairauksia, mutta historiaa voimme tulkita ja tehdä johtopäåtöksemme. Vasemmistoideologia näyttäytyy oudolta ja mielipuolisena vapauden riistona ja terrorina lukemattomine uhreineen. Siksi onkin omituista että se elää sitkeänä viruksena ihmismielissä.

  Em KGBn agentti Yuri Bezmenov kertoo kuinka kommunismin aatetta on solutettu yliopistomaailmaan ja muihin yhteiskunnallisiin instituutoihin vuosikausia. Tämä vaihe on kestänyt useita kymmeniä vuosia ja edennyt jo seuraavaan vaiheeseen jossa voidaan toteuttaa hidastettua kommunistista vallankumousta. Vastarinta on murrettu kun sukupolvet on jo aivopesty. Voimme siis livenä seurata tätä kommunistisen vallankumouksen etenemistä.

  Päämääränähän on täydellinen totalitarismi, vapauden ja omaisuuden riisto sekä verinen terrori. Tämän ymmärtää jokainen joka historianläksynsä on lukenut

  Vastaa
 3. seant
  29.8.2021 19:00

  ”Hullut päivät jatkuvat, mutta kukaan meistä ei ole valinnut tätä aikaa” KD silloin äänesti sen puolesta, kun näitä vihapuhelakeja sorvattiin. Voidaan sanoa sitä saa mitä tilaa. Ps taisi olla ainoa viisas puolue, joka vastusti näin laveasti määriteltyä lakia.

  Vastaa
 4. juha II
  29.8.2021 21:25

  KD:n on nyt ainoana puolueena vain luottaa rukouksen voimaan, sillä kun kommunismin pahalainen pyrkii valloittamaan maamme sisältäpäin kuin teki v. 1939 Neuvostoliitto! Silloin on otettava kaikki keinot käyttöön!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top