Puola ei maksa kaasua ruplilla

Puolan valtiollinen energiayhtiö ilmoitti torstaina, ettei se maksa venäläisestä kaasusta ruplissa, kuten Venäjä on äskettäin vaatinut.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona (23.03.), että Venäjä hyväksyy ”epäystävällisiltä mailta” niille toimitetusta maakaasusta maksun vain ruplina.  Eilen torstaina Puolan valtion öljy- ja kaasuyhtiön PGNiG:n johtaja Pawel Majewski kertoi medialle, että kauppasopimuksen ehdot eivät salli yhden osapuolen muuttaa maksuvaluuttaa yksipuolisesti. Puolan nykyinen kaasusopimus Venäjän kanssa päättyy vuoden lopussa. Sen jälkeen on tarkoitus tuoda kaasua putkella Norjasta, tai nesteytettyä kaasua laivakuljetuksina.

Myös Saksa ja Itävalta ovat samalla kannalla: Itävallan energiayhtiön OMV:n johtajan mukaan voimassaoleva kahdenvälinen sopimus ei salli ruplamääräisiä maksuja. Myös Saksan talousministeri pitää toimenpidettä -maksuvaluutan muuttamista- sopimusrikkomuksena. Saksa tuo 55% kaasustaan Venäjältä.

Saattaa myös kiinnostaa:

12 Comments

 1. Egoistit
  25.3.2022 06:48

  Eihän se ole sopimusrikkomus jos toimittaa saman määrän kaaua kuin ennekin ja hinta on sama. Tämä on taas koukkunokkien pykälienviilausta joilla ne koittaa päästä ahdingostaan. No, sitä kaasua voi ostaa muualtakin. Mutta nykyisen 60e/tn sijaan sen hinta onkin sitten 200e/tn. Kannattaisi miettiä toisenkin kerran sitä maksuvaluuttaa. Että onko se nyt niin kova pala.

  Ja juuri tällaiset johtajat saavat maan kuin maan konfliktiin ja kansalaisten talouden romahduspisteeseen. Nämä joille oma ego on niin suuri että se peittää koko maan.

  Vastaa
  1. Erkki
   25.3.2022 16:54

   Egoistit, hinta on sovittu dollareina ennen ruplan arvon romahdusta.
   Jos nyt pitäisi maksaa sama ruplina ei hinta ole sama.

   Vastaa
   1. Egoistit
    27.3.2022 11:13

    Eikös se ole ainakin Suomeen euroissa/tn. Muistaakseni 60e/tn. Dollarihan pyrkii maaimanherruuteen mutta kun sillä on paperin arvo, niin miksi sellaista pitäisi käyttää? Sitäpaitsi, ruplahan on vahvistunut jo melkosesti.

    No, ehkä Puola ei sitten tarvitse venäläistä kaasua . Vaan ostaa sen jostain muualta. Aivan kuten Suomikin Virosta. Ja että mistähän Viro sen saa?

    Vastaa
 2. Juha
  25.3.2022 06:58

  No ehkä Puola pärjää ilman kaasua.. tai tilaa nesteytettyä maakaasua rapakon takaa Yhdysvalloista. Ilmastonkin kannalta kestävämpi ratkaisu laivata kaasua maapallon toiselta puolen kuten Suomikin tekee.

  Vastaa
 3. Zardex
  25.3.2022 09:29

  Ai että ihan sopimusrikkomus 😀 Kylläpä niillä riittää huumorimieltä!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.3.2022 11:31

   Puolassa kerrottiin kommunismin aikana vitsiä: Pääministeri puhuu puhelimessa Moskovaan: ”Da, da, da, da, da, da, da, da, da, da, da, njet, da, da…” Kaveri pelästyy: ”Mitä menit sanomaan??” PMi: ”Kysyi, etten ole nukahtanut.”

   Polakit on humoristikansaa.

   Vastaa
   1. Radio Jerevan
    27.3.2022 11:14

    Näitä toivoisi enemmän. Niinkui Radio Jerevanin juttua. Huumori auttaa läpi vaikeiden aikojen.

    Vastaa
 4. Hietanen
  25.3.2022 11:07

  Extrauutiset

  Putinisteja haetaan väärästä suunnasta! Kummottas niin, kyl niitä huumorintajuttomia nimpal mukavast näyttä täältäki löytyvä poraamas?

  Vastaa
 5. Nilisiän Öljysheikki
  25.3.2022 11:29

  Jenkeissähän on ehdotettu jälleen 70-luvun öljykriisin tapaisia toimia polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi eli nopeusrajoituksien laskemista, tuolloinhan laskettiin yleisrajoitus 70 mph -> 55 mph. Lisäksi on ehdoteltu että autolla ei saisi ajaa sunnuntaisin taikka vain parillisina päivinä ja muita kuningasideoita jotka varmaankaan eivät tule menemään läpi, nopeusrjoituksen lasku ehkä, koska molemmat suuret puolueet jenkeissä kannattavat kansalaisen kyykyttämistä suomalaiseen tapaan.

  Suomessa lienee jo Pasterstein kieli pitkällä että päästäisi hankaloittamaan kansalaisten liikkumista ja alentamaan rajoituksia + lisäämään suorille tieosuuksille nopeusvalvontakameroita ’koska lapset’ ja ’liikenneturvallisuus’

  Kummaa että Biden ei edes harkitse Keystone XL putken avaamista vaan päinvastoin, lisää US omien öljyputkien sulkemisia on suunnitelmissa, sitten soitellaan vihollisille että voisko ne valmistaa lisää ölppää kun hinta alkaa olla niin kova, todella mielipuolista touhua.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.3.2022 11:33

   Vihjaistaan jenkeille, jotta onk heillä turve-varoja hyödyntämättä?

   Vastaa
 6. Obelix
  25.3.2022 13:24

  Maakaasu Israelissa
  Wikipediasta, ilmaisesta tietosanakirjasta
  Siirry navigointiinSiirry etsimään

  Noan maakaasukenttä, offshore Ashkelon

  Israelin maakaasulinjojen verkkokartta
  Maakaasu Israelissa on Israelin primäärienergian lähde, jota käytetään pääasiassa sähköntuotantoon ja vähäisemmässä määrin teollisuudessa. Israel aloitti maakaasun tuotannon omilta offshore-kaasukentiltään vuonna 2004. Vuosina 2005-2012 Israel oli tuonut kaasua Egyptistä al-Arish-Ashkelon -putkilinjaa pitkin, joka lopetettiin Egyptin kriisin 2011-2014 vuoksi.

  Vuodesta 2017 lähtien Israel tuotti yli 9 miljardia kuutiometriä (bcm) maakaasua vuodessa.[1] Israelilla oli 199 miljardia kuutiometriä (cu m) todistettuja maakaasuvarantoja vuoden 2016 alussa.[2] Vuoden 2017 alussa Israel aloitti maakaasun viennin Jordanian kuningaskuntaan.

  Ps. Israel myy maakaasua Jordanian ohella myös Egyptiin, joka tekee Israelista ostamallaan kaasulla jopa businesta! Kysymys kuuluukin: Mikä Israelia estää myymästä maakaasua esim. Italiaan ja Italian kautta muualle EU-alueelle, jossa kaasuputkiverkosto on jo valmiina odottamassa – paitsi puuttuva pätkä kaasuputkea Israelista Italiaan? Elleivät sitten Italian/EU-maiden solmimat kaasun toimitus-sopimukset Venäjän kanssa ole esteenä sopimukselle Israelin kanssa? Mikäli Italialle ei käy, niin katsokaa Välimeren karttaa, joka todistaa monen EU:n jäsenvaltion rantaviivan rajoittumista Välimereen.

  Ellei EU-kansalaisten perseiden kestävään sopimukseen päästä kaasutoimituksien, lue; teollisuuden ja talvikuukausien osalta, niin seuraavaksi on haudattava syvälle globalistinen naivismi ja vuosikausiksi tämä ”vihreä siirtymä”, ja EU:n alueella on otettava suljetut ydinvoimalat nopeasti uudelleen käyttöön, ja rakennettava uutta ydinvoimaa lisää taistelupotkuri p*****ssä – _sillä_muita virheratkaisujen vaihtoehtoja ovat: Syvä lama & hirmu inflaatio, sota & ihmisten pystyyn jäätyminen maissa, jotka ovat pelkästään läntisen kaukorahdin tai Venäjän maakaasun varassa.

  Pss. Kaikista vaihtoehdoista tärkein on ihmisten _TÄMÄN HETKEN_ ostovoiman turvaaminen, kaikkia ENERGIA ja POLTTOAINEVEROJA alentamalla. Lähtökohtana voisi olla 98E bensan litrahinta => 1.50€.

  Vastaa
  1. Obelix
   25.3.2022 16:24

   TALOUSSANOMAT
   Hurja ennuste: Öljyn hinta voi jopa tuplaantua tänä vuonna
   FT:n mukaan analyytikot arvioivat myös Euroopan lopettavan öljyn ostamisen Venäjältä.

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008705055.html

   Hei mä keksin….. Otetaan _Vihreä Siirtymä_ välittömästi käyttöön, niin Ilmasto, Suomen Valtio ja suomalaiset pelastuu!

   Ps. Haluan tietää heti, millä rahoilla vihreään siirtymään siirrytään, ja onko teknologia siihen jo käyttövalmiina, tai onko tavallisten kansalaisten ollenkaan tarkoitus siirtyä muualle, kuin mullan alle?

   Vai onko tämä tilanne se paljon ihmettelyä osakseen saanut SYSTEEMINEN MUUTOS?

   Ei kait vaan Klasun WEF ole meitä kusettanut vielä toiveajattelun tasolla oleviin – hamaaseen tulevaisuuteen kurkottelevilla energia-ideoillaan?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top