Puolan ehdotuksesta ei keskusteltu NATO-kokouksessa

Puolustusliitto NATO:n huippukokouksessa torstaina Brysselissä päätettiin jatkaa Ukrainan tukemista, mutta Puolan ehdotusta rauhanturvaajien lähettämisestä ei otettu keskusteluun. NATO:n joukkoja Itä-Euroopassa lisätään.

Uusia NATO:n taistelujoukkoja lähetetään Romaniaan, Bulgariaan, Unkariin ja Slovakiaan. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi huippukokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että allianssi jatkaa Ukrainan tukemista lähettämällä aseita ja varusteita. Pääsihteeri varoitti Venäjää käyttämästä Ukrainassa joukkotuhoaseita.

Joukkoja ei lähetetä

Stoltenberg kertoi, ettei NATO aio lähettää joukkoja Ukrainaan, eikä määrätä lentokieltoaluetta: Riskiä suorasta yhteenotosta Naton ja Venäjän joukkojen välillä ei oteta. NATO:n jäsenmaa Puola oli ehdottanut ennen kokousta rauhanturvaoperaatiota Ukrainaan, mutta tästä ehdotuksesta ei keskusteltu aktiivisesti huippukokouksessa.

NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenbergin virkakautta jatketaan vuodella, syksyyn 2023 saakka.

Brysselissä pidettiin torstaina myös EU:n ja G7-maiden huippukokoukset, joiden asialistalla oli myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan, ja mahdolliset pakotteet Venäjää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top