Puolan-Valkovenäjän rajalla jotain tekeillä (VIDEO)

Valkovenäjän puolelle on tuotu TV-lähetyskalustoa, ja puolalaiset odottavat ”siirtolaisten” rynnäkköä. Puolan viranomaisten mukaan yli kaksisataa ”siirtolaista” on yrittänyt viimeisten 24:n tunnin aikana murtautua rajaesteiden läpi Euroopan unionin alueelle.

Puolan rajavartiolaitos kertoo lauantaina (13.11.) tapahtuneen 223 laitonta rajanylitys-yritystä. Useiden poliisien kimppuun oli väkivaltaisesti hyökätty rajan yli yrittäneiden toimesta. Mm. siirtolaisten joukosta on heitetty kiviä poliisia kohti. Aiemmin kerrottiin laser- ja strobo-valojen käytöstä poliisien sokaisemiseen yritysten aikana. Dubicze Cerkiewnen lähellä 22 Irakin kansalaista pidätettiin lauantaina noin 50 siirtolaisen murtautuessa Puolan alueelle. Tuoreen tiedon (su, 18:34) mukaan loputkin 50:stä on otettu kiinni sunnuntaina. Kaikki pidätetyt vietiin takaisin rajalle, ja päätyivät Valkovenäjän puolelle.

”Siirtolaisten” edelleen-kuljettajia otettu kiinni

Puolan viranomaiset raportoivat myös pidättäneensä henkilöitä epäiltyinä aikomuksesta avustaa rajan yli tunkeutuneita ”siirtolaisia” pidemmälle EU:n alueelle. Lauantaina otettiin kiinni ainakin yksi Syyrian kansalainen, georgialainen ja puolalainen. Pidätetyt saattavat olla joko hyväuskoisten ”ihmisoikeusajärjestöjen” hyödyllisiä idiootteja, tai he liittyvät ”siirtolaiset” Valkovenäjälle järjestäneiden ihmissalakuljettajien organisaatioihin. Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto on aiemmin maininnut suomenkieltä kuullun puhuttavan rajan Valkovenäjän puolella olevassa leirissä.

Siirtolaiset (migrants) ovat valmistautumassa rynnäkköön, kertoo Nexta TV.

Puolan armeijan nyrkki, 16. mekanisoitu divisioona, ilmoittaa olevansa rajalla. Kuva-valinta on ilmeisesti harkittu hyvin tarkkaan.

Valkovenäjän puolelle rajaa on ilmestynyt uusia sotilasajoukkoja, ja TV-lähetysauto. Onko jokin spektaakkeli alkamassa?

RT:n live-lähetys on kuvattu rajan Valkovenäjän puolelta.

Arabimedia haastatteli syyrialaista ”siirtolaista” valkovenäläisessä metsässä

Olen Nidal Ibrahim Alepposta, olen 37-vuotias ja olen kuolemaisillani”, kertoi haastateltu al-Jazeeran toimittajalle. ”Minä, ystäväni Muhammad ja hänen neljä lastaan, ​​tulimme Valko-Venäjän rajalle muiden pakolaisten kanssa. Toivoimme pääsevämme Eurooppaan, mutta olemme nyt jumissa metsissä ilman vettä, juomaveden otamme suosta, ja olemme ilman ruokaa. Ulkolämpötila on -5 tai -7 astetta”, kuvaili Nidal surkeuttaan. ”Olen elossa vain, koska minulla on myös kolme lasta, jotka asuivat vaimoni kanssa Turkissa. Heidän takiaan minun on selviydyttävä. Rakastan heitä ja kaipaan heitä kovasti.” ”Ennen Syyrian sotaa työskentelin opettajana ja peruskoulun rehtorina. Vaimoni ja minä lähdimme Syyriasta menetettyämme joitakin sukulaisiamme. Syyrian sota tuhosi kaiken, mistä unelmoimme.

Nidal kertoo paenneensa Syyriasta jo vuonna 2014, ”islamilaisen valtion” IS:n (”ISIS”) riehuessa pahimmillaan. Turkkiin hän oli perheineen päässyt rajan yli 9. lokakuuta 2014. Turkissa hänellä oli ollut jonkin aikaa työpaikka. Menetettyään työnsä Nidal aikoi Eurooppaan Libyan kautta, mutta aseelliset levottomuudet siellä estivät aikeen. Nidal ei kuitenkaan liittynyt niihin kymmeniintuhansiin syyrialaisiin, jotka ”ISIS:n” kukistamisen jälkeen palasivat Syyrian rauhoittuneille alueille. Jordaniassa ja Libanonissa kokonaiset pakolaisleirit tyhjenivät siihen aikaan, v.2015 alkaen.

”Sitten kuulin, että reitti Eurooppaan avautuisi Valkovenäjän kautta. Toivoin pääseväni Eurooppaan, ja että vaimoni ja lapseni liittyisivät myöhemmin luokseni elämään turvallista ja ihmisarvoista elämää”, kertoi Nidal lehdelle.

Nidal kertoo maksaneensa viisumista ja lentolipusta, jotka hän osti valkovenäläiseltä yritykseltä netin kautta, 800 dollaria. Hänelle kerrottiin, että Puolaan pääsemisestä rahastetaan vielä 500 USD. Nidal kuljetettiin 05.11. Puolan rajalle autolla, mutta asiat eivät edenneetkään eivät lupaukset pitäneet. ”Tällä hetkellä nukumme yleensä maassa puiden keskellä, mutta sää on erittäin kylmä. Emme voi nukkua. Joskus voimme sytyttää tulen, joskus emme sateen takia”, kuvailee Nidal tilannettaan. Hän väittää, että Puolan rajavartijat ottivat häneltä puhelimen SIM-kortin, mutta väitettä joutuu osittain epäilemään, -kortin anastajan suhteen.

Nidal tilittää al-Jazeeran haastattelijalle epätoivoaan ja kaipuutaan perheensä pariin. Yksi kysymys jää esittämättä ja vastaamatta: Miksi hän ei palannut Syyriaan, josta suurin osa maasta on jo pitkään ollut rauhallista ja turvallista? -Ja miksi hän ei pysynyt vaimonsa luona Turkissa? Kotonaan hän olisi voinut nukkua kuivassa vuoteessa, ja syödä vaimon laittamia aterioita?

3 Comments

 1. Tiipe
  14.11.2021 21:59

  Upeaa, että Puola pitää rajan kiinni, eikä laske MaTu-vyöryä Eurooppaan. Ikävää, että Puola jätetään yksin ja vieläpä eurooppalaiset suvakkomediat (kuten Pasilan trollitehdas) julkaisevat Puolaa ’mustamaalaavia’ juttuja.

  Vastaa
 2. Experuspurra
  15.11.2021 05:26

  Jos tämä tapahtuisi Suomen rajalla, niin nämä olisivat jo Helsingissä.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  15.11.2021 22:32

  Allun snackbaaria mainostetaan huudoin Puolan rajalla, vai kuulink oikein?

  https://youtu.be/2mhiiHAV8Zk?t=10

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top