Puolustusministeri Kaikkonen perjantaina NATO:n puolustusministerikokouksessa

Aiheina geostrategiset haasteet ja EU-NATO-yhteistyö

Puolustusministeri Antti Kaikkonen osallistuu perjantaina (22.10.) puolustusliitto NATO:n puolustusministerikokouksen toisen kokouspäivän työistuntoon, jonka aiheina ovat geostrategiset haasteet sekä EU-Nato-yhteistyö.

”Nato on keskeinen transatlanttista ja eurooppalaista turvallisuutta ja vakautta edistävä toimija. Suomelle on tärkeää päästä säännöllisesti vaihtamaan näkemyksiä NATO:n ja sen liittolaisten kanssa”, sanoo puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Nato-maiden lisäksi kokoukseen on kutsuttu Suomen ja Ruotsin puolustusministerit sekä EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell. Kokous järjestetään NATO:n päämajassa Brysselissä.

3 Comments

 1. EI NATOlle
  21.10.2021 21:04

  Miksi toi Kaikkonen on tuola? Suomi on puolueeton maa. Ainakin vielä. Ja jos minusta sekä monista muista riippuu, niin NATO:on ei liity ikinä.

  Vastaa
 2. Komppaan, mutta...
  22.10.2021 02:29

  Ei suomen tartte Natoon liittyä julkisesti. Mutta arvaahan sen, mihin tuo pelehtiminen lopulta johtaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.10.2021 11:55

   NATO:n Suomessa vierallut varapääsihteeri sanoi Aamulehden mukaan muutama vuosi sitten, että ”kriisitilanteessa Pohjois-Atlantin neuvosto (NATO:n päättävä elin) kokoontuu vahvuudessa 28+1”. Puolustusliitossa oli silloin 28 jäsentä. En tiedä, onko tarjous vielä voimassa, mutta tämä lause tarkoitti selväkielisenä, että …??

   Saattaa olla, että jäsenyydestä meuhkaaminen on veneen keikuttamista.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top