Puolustusministerien kokous Rammsteinissa tuloksekas

Yhdysvaltojen koollekutsumassa eri maiden puolustusministerien kokouksessa USAF:n Rammsteinin tukikohdassa Saksassa saavutettiin tiistaina edistystä sotilaallisen avun lisäämisessä Ukrainalle sen taistelussa Venäjän hyökkäystä vastaan.

(Kuva: Yhdysvaltain puolustusministeriö)

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin kertoi pitävänsä Saksassa, Yhdysvaltain käytössä olevassa Rammsteinin lentotukikohdassa, pidettyä kokousta historiallisena.

Mukana Suomi ja Ruotsi

Kokoukseen osallistuivat puolustusliitto NATO:n jäsenmaiden lisäksi yhteistyökumppaneita ja uusia mahdollisia liittouman jäsenyyttä hakevia valtiouta, kuten Suomi ja Ruotsi.

NATO:n yhteistyökumppaneista olivat paikalla Japani, Etelä-Korea, Australia, Uusi-Seelanti, Kenia, Liberia, Marokko, Tunisia, Qatar, Jordania ja Israel. Näiden lisäksi oli paikalla Ukraina, -yhteensä 43 maata.

Kokouksen pääaiheena koordinoida  sotilasteknisen avun toimittamista Ukrainalle, sekä sodan tämänhetkisessä akuutissa tilanteessa, että pitkällä aikavälillä. Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov mainitsi, että eräät valtiot ovat vastahakoisia toimittamaan raskasta aseistusta Ukrainalle, ja kokouksessa päätettiin periaatteessa yhdenmukaistaa maiden politiikkaa tässä asiassa.

Presidentti Joe Biden ilmoitti jo viime viikolla, että Yhdysvallat toimittavat Ukrainalle 800 miljoonaa dollarin arvosta raskaita aseita, mukaan lukien panssaroituja miehistönkuljetusaluksia, haupitseja, panssarintorjuntajärjestelmiä ja tykistöammuksia, sekä taktisia droneja. Yhdistynyt kuningaskunta on myös jo aiemmin ilmoittanut toimittavansa ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä, mukaan lukien Starstreak, sekä nopeita ja hidasnopeita ilmatorjuntaohjuksia, -yhteensä noin 100 miljoonan punnan arvosta. Ranska on ilmoittanut lähettäneensä 150 itseliikkuvaa Caesar-tykistöyksikköä.

Saksa muutti politiikkaansa

Saksan puolustusministeri Christine Lambrecht ilmoitti kokouksen jälkeen, että Saksa toimittaisi Ukrainalle 50 Gepard-ilmatorjunta-panssarivaunua. Saksa on perustellut aiempia kieltäytymisiänsä mm. oman asevarannon säilyttämisen tarpeella. Kansainvälisen Venäjä-vastaisen liittouman luomisnen edistyi kuukausittaisten kokousten sopimisessa, neuvoa-antavana Ukrainan puolustusryhmänä.

Venäjä kiristää yhä useita hallituksia

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin uhkaavat lausunnot ydinaseiden käytön mahdollisuudesta ovat vaikuttaneet aiottuun nähden päinvastaisesti, arvioi lehti: Uhkaava puhe näyttää vakuuttaneen eurooppalaisia hallituksia siitä, että Ukrainan auttamisessa ei ole varaa viivytellä.

”Venäjän hyökkää sääntöihin perustuvaa maailmanjärjestystä vastaan”

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin totesi puheessaan kokouksessa: ”Venäjän hyökkäys on perusteeton, vastuuton ja laiton, se on hyökkäys sääntöihin perustuvaa maailmanjärjestystä vastaan ​​ja haaste vapaille ihmisille ympäri maailmaa. Samanmieliset maat ovat yksimielisiä Ukrainan tukemisessa tässä taistelussa Venäjän hyökkäystä vastaan.”

Kokouksessa esiintyi yksimielisyys, ettei Ukrainaa jätetä yksin, -ei poliittisessa eikä sotilaallisessa mielessä. Laaja Venäjä-vastainen koalitio ulottuu nyt NATO:n ulkopuolelle, arvioi ukrainalainen lehti 40-valtion ministeritapaamista Rammsteinissä Saksassa tiistaina. Mekanismit tälle yhteistyölle ovat jo olemassa..

Naton uusi strategia 2030 korostaa ​​monenkeskisen yhteistyön muotoja niin sanottujen ”samanhenkisten maiden” kanssa ympäri maailmaa, ja Yhdysvaltojen kumppanimaiden osallistuminen näihin kokouksiin tulee vakiintuneeksi tavaksi. Rammsteinin kokous näyttää siis arvioijan mukaan tuovan NATO:n eriasteisia kumppanuus-valtioita lähemmäs puolustusliiton vakiintunutta sotilaallista yhteisöä.

Rammstein-muotoisia kokouksia suunnitellaan järjestettäviksi kuukausittain, paitsi Ukrainan tukemista koskevien neuvottelujen yhteydessä, myös yhteisen kollektiivisen turvallisuuden edistämiseksi.

Ei ole tiedossa, onko tarkoitus luoda tämän yhteydenpidon kautta uutta kollektiivista turvallisuusjärjestelmää, mutta kynnys jäsenmaiden ja kumppanuusmaiden välillä on madaltunut jo silloin, kun nämä osallistuivat Rammsteinin kokoukseen: Olihan sen aiheena -Ukrainan auttamisen lisäksi- kollektiivinen turvallisuus.

 

Luettavaa:

9 Comments

 1. Zardex
  28.4.2022 10:18

  ”Venäjän hyökkää sääntöihin perustuvaa maailmanjärjestystä vastaan”
  Eli…
  Venäjän puolustautuu, USA keksii sääntöjä ja rikkoo niitä itse miten huvittaa, sääntöihin perustuvan maailmanjärjestyksen Eurooppaan ja Venäjään kohdistettua hyökkäystä vastaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   28.4.2022 10:31

   Juuri kuuntelen radiota, jossa joku sattumalta haastattelee Supon erikoistutkijaa Venäjän hybridivaikuttamisesta. Sinunkin kannattaisi kuunnella!

   Sääntöihin perustuva maailmanjärjestys on YK:n ja kansainvälisten järjestöjen projekti, joka perustuu oikeusvaltion idean laajentamiseen kansainväliseen kanssakäymiseen.

   Vastaa
   1. Zardex
    28.4.2022 12:12

    No se taas olisi juuri se järjestelmä, jonka noudattamiseen palaamiseen Venäjä ja Kiina penäävät länteä mukaan, kun ovat sen totaalisesti hylänneet useilla pakotepäätöksillä ja kieltäytymällä sotarikolleisten tekojen rankaisusta ja sotarikosten lavastamisen tutkimisista.

    Vastaa
   2. Zardex
    28.4.2022 12:21

    Mitään näyttöähän sen tueksi, että Venäjä olisi hyökännyt millään toimella YK autoriteettia vastaan, ei ole esitetty. Aivan päin vastoin, länsi on avoimesti väärinkäyttänyt kansainvälisiksi tarkoitettuja instrumentteja sotilaalliseen toimintaan, mm. vakoiluun kesken sotatoimien, ja pyrkinyt samalla rapauttamaan kansainvälisten instituuttien kansainvälisyyttä, poistamalla Venäjän ja Venäjä-ystävällisten toimia ja UK muunmuassa juuri blokannut rikostutkintaa false-flageja koskien. Samaa suhmurointiahan tehtiin jo aikaa sitten Venäjää vastaan, kun kieltäydyttiin avoimuudesta sen tutkinnan osalta kun Ukrainalaiset olivat pudottaneet matkustajakoneen.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     28.4.2022 12:25

     ”Strelkov”-Girkin ehti twiitissä iloita ukrainalaisen koneen pudottamisesta, ja kiitti alaisiaan paramilitaareja. Venäjä sen teki.

     Vastaa
     1. Zardex
      30.4.2022 10:52

      Ei pidä paikkaansa edes. Tavallaan vähän niinkuin sinnepäin. Mutta jännästi teet väitteen, että ”ehti ilakoida pudottamisesta”. Tuon väitteen kautta ikäänkuin maalaat twiitin sellaiseksi, jossa olisi puhuttu koneen pudottamisesta. Ja tosiaanko, tuollaista pidät niinkuin todistusaineena? Tuollainenko käsitys sinulla on kokonaisvaltaisesta tieteellisestä analyysistä sen suhteen, mikä on voinut pudottaa koneen?
      Aika luonnollista Twiitata, ”Varoitimme lentämästä alueemme yli” jos joku kone on ammuttu alas, kun ei edes tiedä mistä koneesta on kyse ja kun alueella on lentokieltoalue. Minkään koneenhan ei sieltä olisi pitänyt lentää. Siitä huolimatta, tuollainen twiitti ei ole millään muotoa edes näyttöä, saatika todistusaineistoa, siitä, mikä ja kuka pudotti koneen. Ainoastaan propagandaa tehdessä kukaan voisi siitä sellaista yrittää vääntää.

     2. Pekka Kemppainen
      30.4.2022 11:09

      Sovitaan että joku myönsi jonkun pudottaneen jonkun koneen. Alueella ei sitten ollut mitään lentokieltoa: Malesialainen oli juuri siirtymässä pois Ukrainan lennonjohdon operaatioalueelta venäläisen aluelennonjohtajan vastuulle, ja venäläinen oli kuitannut viestin. Viestienvaihto on julkisuudessa. Venäläinen lennonjohtaja mm. toteaa, että ”MH(numero) näyttää hajoavan ilmassa”. Kone näkyi jo Venäjän siviililennonjohdon tutkassa, ja siihen oli yhteys.

      Muistathan ne selitykset, mitä eräät tahot levittivät alussa: Väitettiin jopa, että ukrainalaiset olisivat lavastaneet koneen hylyn. -Joka muuten putosi separatistien alueelle. Sitten älämölöä, että Ukrainan maataistelukone olisi ampunut MH:n alas. -Se selittelee jolla on peiteltävää.

      Eiköhän tämä ole jo puitu juttu: Venäjä/separatistit sen tekivät.

 2. Stg 44
  28.4.2022 13:14

  Olen seurannut tarkoin historian harrastajana ja jo Vapaussodassamme taistelleen isäni sotahistoriallisten teosten valossa nykyistä maailman tilannetta ja erityisesti Suomen asemaa siinä. Maailma ei ole yksinapainen ja asioiden yksinkertaistaminen osoittaa henkilön olevan ainoastaan USA:n asialla. Suurin osa kommentoijista ovat olleet massamedian antaman tiedotuksen varassa ja laajempi näkemys asioista on voimakkaasti tunneperäinen. Olla sotaveteraanin pojanpoika on aivan eri asia kuin olla sellaisen isän poika joka taisteli neljän maan vapaussodissa juuri niitä bolsevikkeja vastaan joiden sukulaiset johtavat tätä yksinapaista ”Maailmanjärjestystä”!

  Vicoria Nulandin suku on kotoisin Ukrainan lähialueilta, hänen miehensä R. Kagan on tietojen mukaan Lazar Kaganovitsin veljen poika, eli saman henkilön joka järjesteli luotettavan arvion mukaan ”Holodomorin” eli yli 11.000.000 surmanneen nälänhädän Ukrainaan Stalinin kaudella. Ulkoministeri Blinkenin suku, samoin kuin ”ilmastotsaari” John Kerryn suku on kotosin samalta alueelta, eli Romanovien hallitsemalta Etelä-Venäjältä! Nämä tosiasiat eivät muutu sillä, että meille suomalaisille syötetään CIA:n ohjaileman Zelenskyn suulla valheita. Tietäen Zelenskyn ja hänen taustavoimiensa etnisen taustan, niin ei voi välttyä vaikutelmalta, että USA:n hallinnon aikanaan vallanneet ”Frankfurtin koulukunnan” edustajat jatkavat bolsevikkien tihutöitä meidän kaikien tuhoksi!

  Analyyttinen keskustelu Nato-jäsenyyden hyödyistä ja haitoista on kokonaan jätetty huomiotta ja siksi nimimerkit, kuten Zardex, Juha ll iovat harvinaisuuksia kommentoidessaan ilman tunnelatausta tosiasioita. Mikko Paunion kirjoitus onneksi ylitti myös täälä toimivan ”sensuurin”, mutta Tytti Saleniuksen viimeisin blogi ei päässyt esille muualle kuin UVmediaan, mitä mediaa halutaan aina lyödä ”ruplarahoitteisena”! Ovatko kaikki muut mediat sitten dollarirahoitteisia? Venäjä ei ole koskaan niin heikko kuin luullaan ja siksi meidän Suomessa tulisi vihdoin ymmärtää, että vain itsenäinen kansallisvaltio voi tehdä päätöksiä, mutta Suomi ei ole ollut itsenäinen vuoden 1994 jälkeen!

  Historian tuntemus merkitsee ymmärrystä siitä, että Suomella oli vain kerran mahdollisuus Suur-Suomelle ja se oli Saksan rinnalla 1941-1942, sen jälkeen USA:n mukaan tulo Toiseen Maailmansotaan sulki lopullisesti ajatuksen Suomen sukuisten ihmisten yhteisestä kotimaasta! Suomen Talvisodan vertaaminen Ukrainan nykyiseen konfliktiin on naivia asioiden vääristelyä, Talvisodassa Suomi oli yksin ja ainoa yhtymäkohta Ukrainaan oli tuhoamamme 44. divisioona Raattentien mottitaistelussa. Ukraina käy USA:n proxyna sotaa Venäjää vastaan ja saa aseita jo enemmän kuin USA jätti Afganistaniin paettuaan sieltä Joe Bidenin käskystä! On todella valitettavaa, että Covid-19 ”plandemian” ja nyt Ukrainan laukaiseman Nato-kiiman seurauksena olemme enemmän jakautunut kansa kuin vuonna 1918.

  Stg 44

  Vastaa
 3. jj.t
  1.5.2022 22:21

  stg 44 puhuu asiaa.en ole putinisti.mutta ymmärrän realiteetit.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top