Puolustusvoimissa 19 koronatartuntaa

Puolustusvoimissa on toistaiseksi varmistettu yhteensä yhdeksäntoista koronavirustartuntaa,  kahdeksan koskee varusmiehillä ja yksitoista henkilökunnalla.  27.03.  jälkeen on vahvistettu kahdeksan uutta tapausta.

Rannikkoprikaatissa palvelevalla varusmiehellä vahvistettiin 31.3.2020 koronavirustartunta. Hän oli hakeutunut oireiden ilmettyä 27.3. hoidettavaksi varuskunnan terveysasemalle ja on siitä lähtien pidetty terveysasemalla erillään muista. Sairastuneen varusmiehen kanssa tekemisissä olleet varusmiehet ovat majoittuneet ja ruokailleet erillään muista saman yksikön varusmiehistä tartunnan havaitsemisesta alkaen.

Rannikkoprikaatissa todettiin tartunta 03.04.2020 myös toisella varusmiehellä. Hän on samasta perusyksiköstä kuin ensimmäinen ilmoitettu tapaus ja kuuluu toisista varusmiehistä erillään olevaan ryhmään. Kolmas varusmies samasta yksiköstä sairastui lomalla ollessaan. Hänellä todettiin tartunta 07.04. eikä hän palaa yksikköön ennen kuin on terve.

Yksi Pääesikunnan alaisessa laitoksessa työskentelevä henkilö alkoi oireilla 04.-05.04.  Hänet todettiin testissä korona-positiiviseksi. Henkilö oli ollut edeltävät viikot etätöissä eikä hänellä ole ollut kontakteja muuhun pääesikunnan henkilökuntaan.

Neljällä Ilmavoimien henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä on vahvistettu koronavirustartunta 24.03., 29.03., 04.04. ja 06.04.. Heidän kauttaan tartunnoille altistuneet on kartoitettu ja heitä on informoitu. Sairastuneisiin lähikontaktissa olleet työntekijät on tavoitettu. Altistuneille työntekijöille on annettu toimintaohjeet muun muassa etätyöstä ja kotona olemisesta. Tartunnan saaneiden läheiset tietävät asiasta.

Yhteenveto varmistuneista koronavirustapauksista Puolustusvoimissa. Luku pitää sisällään myös jo parantuneet henkilöt.

Tartunnan saaneet varusmiehet:

Tiedossa olevat tapaukset 8.4.2020 kello 10.00, muutos edelliseen (27.3.): Kaartin jääkärirykmentti 3   Porin prikaati 1   Ilmasotakoulu 1   Rannikkoprikaati 3 +3 Yhteensä Puolustusvoimat 8 +3

Tartunnan saaneet henkilökuntaan kuuluvat:

Tiedossa olevat tapaukset 8.4.2020 kello 10.00, muutos edellisen (27.3): Pääesikunta 1   Pääesikunnan alaiset laitokset 2 +1 Maavoimat 2   Merivoimat 1   Ilmavoimat 5 +4 Yhteensä Puolustusvoimat 11 +5

Puolustusvoimat julkaisee jatkossa säännöllisesti päivitettävää kosteen kaikista varmennetuista koronvirustapauksista sekä uusista tapauksista korona-aiheisilla koostesivuillaan: https://puolustusvoimat.fi/koronavirustilanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top