Purra pyrkii -päässee- Persujen puheenjohtajaksi

Perussuomalaisen puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja, valtiotieteenmaisteri, naimisissa oleva kolmen lapsen äiti ja Kirkkonummen kunnanvaltuutettu, 44 vuotias Jussi Halla-ahon läheinen työtoveri, sosiaalipolitiikan asiantuntija Riikka Purra on valmis astumaan poliittisella urallaan seuraavan askeleen eteen- ja ylöspäin eli Persussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.

”Hallitukseen vain haittamaahanmuuton merkittävällä kiristämisellä”

Riikka Purra korosti useampaan kertaan puheenjohtajaehdokkuuttaan varten pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Perussuomalaiset eivät lähde ainakaan hänen johdollaan hallitukseen, joka ei kiristä merkittävästi haittamaahanmuuttoa eli maahanmuuttoa josta aiheutuu lisää merkittäviä kustannuksia.

Samaan aikaan Purra painotti myös, että asiantuntijat ja huippukoulutetut maahanmuuttajat ovat tervetulleita: ”Me emme ole kylmiä, me emme vihaa ketään.” Purra kehoitti toimittajia kysymään muilta puolueilta kantaa: Haluavatko ne mahdollisesti ottaa tiukemman asenteen haittamaahanmuuttoon?

Purran pakko pohtia pitkään

Riikka Purra kertoi myös, että puheenjohtajaehdokkaaksi ryhtyminen ei ollut hänelle läpihuutojuttu, vaan asiaa oli mietittävä kaikilta mahdollisilta kanteilta ja peräti kaksi viikkoa. Siis siitä lähtien, kun Jussi Halla-aho ilmoitti jättävänsä PS:n johtamisen. Purra on todennäköisesti joutunut pohtimaan asiaa pidempäänkin, koska Halla-aho oli ilmoittanut muulle puoluejohdolle jo useita kuukausia sitten, että hän jättäytyy puolueen puheenjohtajan tehtävistä.

Puheenjohtajaehdokas sanoi, ettei kaihda johtamista mutta ei myöskään halua tyrkyttää itseään, eikä näe puheenjohtajan tehtävässä mitään ”valtaromantiikka”. Hän ei myöskään aio käydä mitään kampanjaa: ”kiertää jakamassa ämpäreitä tai nuoleskella sinne tänne”.

Tuo kielii ihmisestä joka on sinut itsensä kanssa, ei vaatimaton mutta ei myöskään röyhkeä: ”Minua eteenpäin ajaa konkreettinen asioiden muuttamisen halu”. Jos/kun hän tulee valituksi, niin puheenjohtajaa helpottaa se, että ”puolue ja eduskuntaryhmä voivat hyvin”. Purran mielestä puheenjohtajalle on tärkeää, että hän pitää huolen puolueen yhtenäisyydestä: ”Kaikesta ei tarvitse olla yhtä mieltä, mutta riittävän paljon samaa mieltä”.

Purra ei näe persujen linjassa muuttamisen tarvetta, mutta hän painottaisi entistä enemmän asioiden tärkeyttä, eli vielä nykyistä enemmän taloutta, syvempää otetta maahanmuuttoon, työllisyyskysymysten tärkeyttä, viennin merkitystä ja roolia ja suhdetta Euroopan Unioniin.

Purran mukaan persuissa ei ole ”eliittiä”: Kaikki saavat äänestää, ja niin todella on sillä jokaisella puolueen noin 12 000:sta jäsenestä on yhtäläinen oikeus asettua eri tehtäviin ja myös yhtäläinen oikeus äänestää. Seinäjoelle elokuun puolivälissä pidettävään puoluekokoukseen tulle noin 3000 puolueen jäsentä. Ja jos tuo määrä tulee, niin se on Suomen suurin puoluekokous tällä vuosituhannella.

Matriarkkojen Suomi

Jos tai kun Riikka Purra valitaan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi -mikä näyttää todennäköiseltä- niin Suomen yhdeksästä eduskuntapuolueesta seitsemällä on naispuheenjohtaja. Tämä on ylivoimaisesti enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa ja taitaisi olla ”maailmanennätyskin”.

Purran valinta myös mahdollistaisi, että muussa puheenjohtajistossa ”kiintiöpaikalla” istunut/istuneet ”sosiaalipolitiikan varapuheenjohtajuus” voitaisiin ”antaa” minkä muun alan ihmiselle tahansa, koska Riikka Purra on puolueen ylivoimaisesti etevin sosiaalipolitiikan asiantuntija ja visioija.

P.S.

Ei varmaankaan tamperelaistohtori Sakari Puisto olisi mitenkään huono vaihtoehto persuille, mutta näin ulkoapäin katsoen Purra on niin valovoimainen persoona, että puolueväen varmaan kannattattaisi jo puolueen yleisen kiinnostavuuden ja kannatuksen vuoksi tarttua tilaisuuteen, koska halusimme tai emme, niin näkyvässä olevassa tulevaisuudessa puoluepolitiikka yhä vain enemmän henkilöityy kunkin puolueen puheenjohtajaan.

Seppo Huhta

15 Comments

 1. pöh
  8.7.2021 15:00

  Ei riitä maahanmuuttokriittisyys, on oltava todella kriittinen EU:n vallankasvattamisen suhteen.
  Suomen suurin uhka on nyt ja tulevaisuudessa EU, epädemokraattinen EU jossa päätöksiä tekee maiilman rikkain promile Soroksen johdolla. Se on tuhon tie koko Suomen tulevaisuudelle.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 15:47

   Suomen suurin uhka on sisäinen ”eliitti” joka käy kauppaa milloin lännen, milloin idän kanssa. EU on vain sivujuonne.

   Vastaa
   1. Kalergi-suunnitelma
    9.7.2021 00:10

    Oikeustieteen lisensiaatti Jaana Kavonius on ansiokkaasti selvittänyt tuon rikollisen, maanpetoksellisen sisäisen ”eliitin” toimia Suomen kansaa vastaan.

    Vastaa
    1. Kalergi-suunnitelma
     9.7.2021 00:16

     Jaana Kavonius: Tutkintapyyntö 1 (elvytyskusetus, EU-liittyminen ja euroon siirtyminen),
     https://www.virkamafia.fi/wp-content/uploads/2021/05/Tutkintapyynto-valtiopetos-ym.-31.5.2021-1.pdf

     Vastaa
  2. Pah
   11.7.2021 08:50

   Riikka olisi muuten ihan hyvä ja ihqu, mutta tuolla nolosti paljastuneella taustallaan hän haiskahtaa aika pahasti jos ei suorastaan muiden puolueiden Perussuomalaisia sisältäpäin sabotoimaan palkatulta myyrältä tai jonkun sortin soluttautujalta. Oma käsitys jokatapauksessa on ettei näin epäilyttävää taustaa omaavaa rottaa sovi päästää näin tärkeään postiin tärvelemään maan suurinta puoluetta. Tuolla nolosti paljastuneella rotan taustallaan hän tulee hajoittamaan puoluetta enemmän kuin kukaan.

   https://laitonlehti.net/2021/06/22/onko-persujen-varapuheenjohtaja-riikka-purra-pakkoruotsia-kannattanut-blondibimbo/

   https://laitonlehti.net/2021/06/23/riikka-purran-mysteerinen-punavihrea-tausta/

   Minusta olisi parempi jos tuohon tulevaan PM-rooliin löytyisi aiemmista Presidentinvaaleista tuttu perinpohjin syynätty Laura Huhtasaari. Laura sopisi hyvin selvittelemään näitä Jaana Kavoniuksen, Ossi Tiihosen ja Ano Turtiaisen esiin nostamia ongelmia.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    11.7.2021 12:41

    En pidä Riikka Purran taustaa epäilyttävänä, ja henkilöllä on jo nähty pitkä toimintahistoria persujen eturivin tekijänä. Tämä tekojen luoma ura on paljon merkittävämpi asia, kuin mitä henkilö ajatteli <20 ikäisenä. Tämänkaltaisten asioiden märehtiminen, jota olen huomannut somessa varsinkin, ei ole puoluekokousasioiden käsittelyä, vaan perussuomalaisten vahingoittamista. Me Extrassa olemme media joka kertoo asioista, ja vaikutamme sillä tavoin. Mitä PS:n puoluekokous päättää henkilöistä, siihen meillä ei voi olla mitään kantaa tietenkään.

    Viime kuukausina yhä useampi entinen kokoomuslainen, keskustalainen, demari ja joukossa joku vihreäkin, ovat ilmoittaneet äänestävänsä jatkossa perussuomalaisia. Pidän tätä kehitystä hyvänä asiana. Tämä oli minun mielipiteeni, Extran linjasta voitte kysyä päätoimittajalta.

    Vastaa
 2. Obelix
  8.7.2021 17:44

  ”Riikka Purra on puolueen ylivoimaisesti etevin sosiaalipolitiikan asiantuntija ja visioija.” Purra on kyllä varsin valovoimainen persoona, siksi ehdotankin hänelle: Laura Huhtasaari sai presidentin vaaleissa karvan alle 7%:n kannatuksen, enemmän kuin vasemmiston ehdokkaat yhteensä. Kysymys lienee siksikin, että miksi? Itse arvelen, että Huhtasaari onnistui siinä, koska hän meni raha-eliitin takuu vasemmistosta *VASEMMALTA* kaukaa ohi. Huhtasaari puuttui näet ihmisten arkipäivän ongelmiin, niin menneisiin kuin päivänpolttaviinkin selväsanaisesti:
  Totuuskomissio ala’ 1990-luvun lama! Hän kritisoi myös autoilijoiden jatkuvaa kuppaamista ennennäkemättömästi – asioissa joissa, ”köyhät kyykkyyn” oikeistopojat jostain _syystä_ osasivat pitää turpansa kummasti kiinni?
  Miksikö tämänkaltaiset teemat ovat tärkeitä? No tietenkin siksi, koska ne teemat puhuttelevat politiikkaan ja politiikkoihin kyrsiintynyttä MASSIIVISTA joukkoa, eli Suomen suurinta puoluetta, nimittäin: NUKKUVIENPUOLUETTA!

  Ps. Jos joku kuvittelee, että nukkuvienpuolue herätetään MALTILLISUUDELLA, niin se joku on pihalla siinä asiassa, kuin lumiukko!

  Vastaa
 3. Kyösti
  8.7.2021 19:36

  Jos näin käy niin se siitä sitten, itse siirryn nukkuviin koska en voi äänestää puoluetta jonka johdossa on suvaitsevainen tyttö.

  Mutta eipä sillä ole enää mitään vaikka lisäkseni nukkuviin siirtyisi muitakin, koska suomi-laivaa ei enää voida pelastaa politiikalla vaan sen on ajettava kalliota päin jotta voidaan aloittaa tyhjältä pöydältä ehkä tai toivottavasti viisaampina.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 20:19

   Nukkuvien puolue on varma häviäjä. -Ja ns. kansallismielinen sisäpiiri on jo vuosikymmeniä yrittänyt sillä taktiikalla, että ”odotellaan että kansa herää, ja sitten ne äänestää meitä ja me päästään valtaan!”. Sitten pönäkkä takakeno ja paukutellaan henkseleitä. -Ja ollaan jonkin irvokkaan ”scenen” gatekeepereitä, että varmasti just oikeet tyypit pääsee valtaan. Näin sujuu rattoisasti vuosikymmenet, eikä mitään tapahdu, paitti jos henkselit katkee.

   Sitä tyhjää pöytää ei tule, vaan tekijät ilmaantuu jostain muualta. ”Mustanaamiokerhon” organisaatiokaavio tais sekin päästä julkisuuteen?

   Annetaan vaan tuki niille jotka tekee.

   Vastaa
   1. Pohdiskelija
    8.7.2021 23:46

    Onko tämä kommenttisi siis edustamasi median yhteinen mielipide?

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     9.7.2021 11:53

     Ei toki. Täällä kommenttiosastossa kukin selittää mitä mieleen tulee, -sinäkin.

     Vastaa
   2. Kyösti
    9.7.2021 09:22

    Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta itse en voi äänestää sosialistia siksi että se on mahdollisesti vähemmin paha kuin kommunisti, eli tarkoitan tällä sitä etten tule äänestämään mitään enkä ketään sellaista joka ei jaa omia arvojani ja vakaumuksiani joten minun ääneni menee tässä tapauksessa nukkuville koska se on lähimpänä kaikista vaihtoehdoista omia arvojani.

    Mutta niin kuin sanoin sillä ei ole enää mitään merkitystä koska me olemme hävinneet tämän pelin.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     9.7.2021 11:52

     Minäkin nukun yleensä pitkään, mutta heräilen puoleltapäivin, viimeistään.

     Vastaa
 4. Armo
  9.7.2021 09:33

  On jo ihan perus demari, keskusta puolue. Haittamaahanmuutolle ”merkittävä kiristäminen” pah🤭!

  Vastaa
 5. Pekka Kemppainen
  16.7.2021 12:32

  Persut vaativat hallitus-yhteistyön ehtona maahanmuuton kiristämistä, ja vihreät teollisen tuotannon ajamista vaikkapa Kiinaan. Kumman puolueen Sinä ottaisit hallituskumppaniksi?

  Nykyinen aivan hullu avointen rajojen politiikka hyödyttää vain ”maahanmuuttoteollista kompleksia”, joka toistaakin perinteistä kotimaista hyväveli-touhua, jossa ”yrittäjä” hyötyy julkisen sektorin päätöksistä: Kansa köyhtyy, veljet rikastuu.

  Nyt HERÄTYS sinne puoluetoimistoihin: Tuhopuolue vihreät ulos ja persujen kanssa pöydän ääreen! Mitään kohtuutonta vaatimusta ette kuule, ja hyvässä lykyssä pelastatte itsenne häpeältä. Suomi on menossa kohti kriisiä, jonka voitte välttää toimimalla oikein.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top