Putinin haastaja Aleksei Navalny tehohoidossa myrkyn takia, vaimolta evätty potilaan tapaaminen

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalny joutui tänään sairaalaan myrkytyksenkaltaisista oireista kesken Siperiaan suuntautuneen matkansa. Navalny oli keräämässä todisteita poliitikkojen korruptiotapauksista. Navalnyn avustaja twiittasi hetki sitten, etteivät lääkärit anna tietoa sairastumisen syystä.

Navalnyn lehdistösihteeri Kira Jarmysh twiittaa: Aleksei on edelleen hengityslaitteessa. Hän on koomassa vakavassa tilassa. Testituloksia ei ole vielä.

Jarmysh: ”Tehohoitoyksikkö on täynnä poliiseja. He yrittävät saada selityksen lääkäriltä. Lääkäri näki minut kaukaa käytävällä, sanoi, että ”jotkut asiat ovat luottamuksellisia.”

Erikoislääkäri, Anastasia Vasiljeva, silmälääkäri ja Lääkärien liiton puheenjohtaja twitter-profiilinsa mukaan, on lentänyt Moskovasta Omskiin Navalnyn tapauksen takia.

Vasiljeva: Kukaan ei saa nähdä Aleksei Navalnya, potilastietoja ei näytetä. Hänen tilansa on vakava. Pyydämme apua terveysministeriön virkamiehiltä asiakirjojen hankkimiseksi, hoidon taktiikan määrittämiseksi ja tarpeesta siirtää hänet Moskovaan tai ulkomaille.

Navalnyn vaimo on Omskissa, ja hän on yrittänyt päästä katsomaan miestään.

Yulia Navalnaya ei saa käydä katsomassa miestään sairaalassa, koska ”potilas ei antanut suostumustaan”. Venäjän lain mukaan lähisukulaisten tulisi antaa käydä tapaamassa potilasta hätätilanteessa.  Kira Jarmysh kertoo, etteivät lääkärit ole suostuneet kertomaan hänelle Navalnyn tilasta. Vasiljeva on lentänyt Moskovasta Omskiin Navalnyn tapausen vuoksi. Luvattuja testituloksia sairastumisen aiheuttajasta ei ole annettu.

Aleksei Navalny johtaa korruptiota vastustavaa FBK-säätiötä. Navalnyn presidenttiehdokkuus estettiin vuonna 2018, ja hän on aiemmin kärsinyt epäillyttävästä sairastumisesta oltuaan pidätettynä. Sairastuminen tapahtui lennolla Tomskista Moskovaan, ja Navalny siirrettiin tajuttomana sairaalaan teho-osastolle Omskissa, jonne kone teki välilaskun.

Myrkytystapauksia epäillään sattuneen useinkin venäläisille opposition edustajille ja hallinnon arvostelijoille.

Navalnyn avustajan, Kira Jarmyshin, twiitti (yllä):

”Tänä aamuna Navalny palasi Moskovaan Tomskista. Hän tunsi olonsa huonoksi lennon aikana. Lentokone teki hätälaskun Omskissa. Alekseilla on myrkyllisiä myrkytyksiä. Olemme nyt ambulanssissa.”

Vuosi sitten, kun Aleksei oli pidätyskeskuksessa, hän myrkytettiin. Ilmeisesti he tekivät saman hänelle nyt.

Oletetaan, että Aleksei myrkytettiin jollakin mikä oli sekoitettu teehen. Se oli ainoa asia, mitä hän joi aamulla. Lääkärit sanovat, että toksiini imeytyy nopeammin kuuman nesteen kautta. Aleksei on nyt tajuton

Aleksei on tehohoidossa.”

Pussy Riot kirjoittaa: Venäjän tärkein oppositiopoliitikko Aleksei Navalny on koomassa; hänet myrkytettiin juuri. Navalnyn tila on vakava.
Navalny oli lentokoneessa Tomsk – Moskova, lentokoneen piti kiireellisesti laskeutua Omskiin, missä Navalny kuljetettiin sairaalaan.

4 Comments

 1. Markku Ulmanen
  20.8.2020 10:29

  Ei sentään vahingossa tippunut lentokoneen ikkunasta….

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.8.2020 10:51

   Eikä ammuttu Moskva-joen sillalle Kremlin edustalle.

   Vastaa
 2. Minä
  20.8.2020 17:00

  Sairastumisen syy on hyvin mahdollisesti politiikka ja etenkin korruption tonkiminen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.8.2020 23:46

   Se voi käydä terveydelle, jos tonkii korruptiota. Suomessakin. Mehän ollaan ”sinivalkovenäjällä”.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top