”Putinisteja” haetaan väärästä suunnasta: Harhautukselta se vaikuttaa?

Helsingin Sanomat pääkirjoitti tänään: ”Aiemmin Putinia liehitellyt Euroopan ääri­oikeisto yrittää nyt ottaa häneen etäisyyttä.” Tarkastelemme.

Kun entiset suomalaiset pääministerit pulpahtavat esiin EU:n tietokannoissa Venäjä-pakotteen -alaisten pankkien johtajina ja kaasuputkikonsultteina, huomiota käännetään –ylläri-pylläri- perussuomalaisiin ja Euroopan parlamentin ”populisti”-ryhmään.

Käännetäänkö huomiotamme pois jostakin kiinnostavasta?

Aihepiiri ajankohtaistui tänään Alpo Rusin uuden kirjan kautta, ja Hesarin pääkirjoitus löi vettä kiukaaseen. Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho jo antoi täydeltä laidalta Hesarille:

Jussi Halla-aho närkästyi putinisti-leiman lyömisestä eurooppalaisten populistien kautta persuihin. Hän  twiittaa:

Jos suomalaisen poliitikon esiintyminen samassa valokuvassa Putinia fanittavan (Italian pääministerin Mateo) Salvinin kanssa on osoitus poliitikon putinismista, mistä on osoitus suomalaisen poliitikon esiintyminen samassa valokuvassa Putinin kanssa?

Salvini oli siis hengaillut Venäjän presidentin kanssa, ennen tämän viimeaikaisia pahoja tekoja, mutta mikä ei sovi italialaiselle poliitikolle, sopii suomalaisille? -Eikä vain smalltalk ja selfiet, vaan meillä ”maan tapa” on ollut tylymmällä levellillä.

Malka omassa silmässä?

”Historiantutkija Markku Salomaa väittää vuonna 2021 julkaistussa kirjassaan ’Tarza – Pasifistin odysseia voimapolitiikan maailmassa’, että (Hesarin toimittaja) H. olisi tehnyt yhteistyötä Neuvostoliiton salaisen poliisin KGB:n ja Itä-Saksan salaisen poliisin Stasin kanssa. Salomaan mukaan H. olisi vuotanut Stasille kokoomuksen sisäisiä asioita ja KGB:lle Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen jäsenten puoluekannat. H. on kiistänyt väitökset ja todennut, ettei hänellä edes olisi ollut mahdollisuutta päästä käsiksi Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen jäsentietoihin. Hän on kertonut käyneensä yleisen tason poliittisia keskusteluja itäsaksalaisten nuorisojärjestöjen kanssa, mutta kiistää vuotaneensa mitään tietoja.” (Wikipedia)

Herra H. oli tarkasteltuna ajankohtana Kokoomuksen Nuorten Liiton (KNL) johtohenkilö. Vaikka Tarja Halonen (SDP) jo tulikin mainituksi, emme laajenna tarkastelu siihen, kenen aloitteesta Kokoomuksen naiset päättivät ”äänestää tyttöä” eräissä presidentinvaaleissa, emmekä tarkastele Kokoomukseen linkittyvää lobbaustoimistoa.

YYA-aikana luodut agentuurit eri puolueissa saattavat yhä eksisteerata -minkä Rossneft-konsultoinnistakin näemme- mutta hyvänkin uutisen voin tähän loppuun lisätä, ettei maailma synkältä ja pimeältä näyttäisi:  Jo vuonna 2018 eräs -kuullemma eversti-tason- operatiivi sai eräältä pirteältä puoluejohtajalta (she) porttikiellon puolueen tiloihin ja tilaisuuksiin. Jotain tämänkaltaista tarvitsemme kaikkiin puolueisiin -ja mediaan- enemmän kuin vanhojen kaivelua, jossa Alpo Rusi, Jukka Seppinen ja Markku Salomaa, ym., ovatkin ansioituneet.

Luettavaa:

 • Helsingin Sanomat 24.03. 2022: Aiemmin Putinia liehitellyt Euroopan ääri­oikeisto yrittää nyt ottaa häneen etäisyyttä,
 • Suomen sotilas 24.03. 2022: Stasi-listan nimet (lukuisia),
 • Suomenmaa 24.03. 2022: Alpo Rusi vaatii selvitystä idän tiedustelupalvelujen toimista Suomessa — ”KGB palasi uusituissa univormuissa”; Ex-diplomaatti vetoaa uudessa kirjassaan jälleen Tiitisen listan julkistamisen puolesta,
 • Wikipedia-artikkeli,

7 Comments

 1. pöh
  24.3.2022 15:44

  Kaikenmaailman ruplasalkut on ollut pitkään vain leimakirves esimerkiksi perussuomalaisia vastaan.
  Suomessa esimerkiksi on paljon venäjämielisempiä puolueita kuin persut.
  Ja itse tuskin äänestän persuja tai ketään muutakaan enää koskaan, mutta median ja toimittajien touhu on todella tekopyhää, itse asiassa voisi verrata vaikka koulukiusaamiseen.

  Vastaa
  1. Jesaja
   17.4.2022 10:13

   Suomalainen toimittajakunta koostuu 95 prosenntisesti kusipäisistä, vähälahjaisista ulkoa ohjatuista paskahousuista, joiden kyky itsenäiseen ajatteluun on olematon ja analyyttinen sekä looginen hahmottaminen on ehkä kastemadon tasolla.

   Vastaa
 2. Petu
  24.3.2022 16:09

  Olisiko vaikka haluttu saada huomiota pois Sannukan velka-asiasta: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf708f1b-355f-4c0f-9805-ddb720786956

  720 000 eur asuntovelkaa tarkoittaa sitä, että tyttönen tietää että rahaa on lähivuosina tulossa ja REILUSTI. Eli Sannukalle on luvattu palkintopaikka (kuten, tupukalla, urpukalla, käteisellä ja muilla kansanpettureilla jo on), josta kunnon liksaa riittää tulevina vuosina asuntovelan kuittaamiseen.

  825 000 eurolla on asuntoa ostettu, niin eipä paljon kansalaisten perustoimeentuloon liittyviä rahahuolia pysty käsittämään.

  Sannukka vielä kusettaa kansaa, kun ei tuon jutun mukaan ole ilmoittanut omistamiaan kiinteistöjä tai asunto-osakkeita sidonnaisuusilmoituksessa.

  Vastaa
  1. Jesaja
   17.4.2022 10:20

   Se on tämä Sannukan uuskommunismi tällaista.

   Mediaa ei kiinnosta hevon vitun vertaa Sannukan mahdolliset (saatika ilmeiset) alisteisuudet erilaisille globaaleille lobbaus, kiristys ja groomaus rikollisliigoille (WEF).

   Sannukka on ulkoa ohjattu ”robotti” joka tekee 100% sen mitä Klasu käskee. Ja katsokaapa miten ja kenen järjestämänä tämä Sannukka kuten edeltajänsä Käteiset ja Stupukat nousivat tuntemattomuuden syosta raketin lailla suoraan korkeimmille palleille, usein ilman vaaleissa saatua kannatusta ja eräässä tapauksessa (Käteinen) väärennösrikosten avulla.

   Vastaa
 3. Zardex
  24.3.2022 16:14

  Epäisänmaallinen antautuu viholliselle taistelutta. Vihollinen on jo täällä ja antautumista pidetään suorastaan isänmaallisena. NATO kuuluu lakkauttaa, se luo pelkkää terroria ja mädätystä. Mädätys on yksi sen kulmapilareista, katsokaa ATlantic Council virallisesti listatut tavoitteet. Niihin ei kuulu itsenäiset hyvinvoivat maat Euroopassa. Eikä ainakaan maat jotka menestyisivät hyvissä väleissä Venäjään ja itään, tulevaisuuden veturiin, ja kykenisivät vastustamaan globaalia orjuutta ajavaa The Great Resettiä.

  Vastaa
 4. Puolueeton
  24.3.2022 16:27

  ”Salvini oli siis hengaillut Venäjän presidentin kanssa, ennen tämän viimeaikaisia pahoja tekoja,…”
  Kun Putini käskystä tehtiin invaasio Ukrainaan, se oli Putinin paha teko. 1999 pommitettiin Naton toimesta Belgradia, mutta silloin ei puhuttu clintonisteista. Eikä myöskään Clintonia sanottu pahaksi, koska kysymyksessä oli humanitaarinen invaasio Serbiaan ainakin lehdistön mukaan. Putin kai lähti puolustamaan väkivaltaisesti Ukrainan itsenäisiä venäjänkielisiä separatisteja, kun taas Serbian maakunnissa ei sellaisia ollut.
  Politiikka on monimutkaista.

  Vastaa
  1. Catilina
   24.3.2022 17:59

   Minä jo tuolloin petyin, kun serbit sitten antautuivat niin kovin helposti. Olisiko kannattanut jatkaa? Toisaalta he nyt muistavat nöyryytyksen hyvin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top