Puukkoa miehen kaulaan Oulussa, ja torjuttu sulho löi naista Joensuussa

Tämänkertainen kaulaan-puukotus -uutinen tulee Oulusta: Nuori mies oli yrittänyt tappaa toisen miehen riidan päätteeksi. Joensuussa ulkomaalainen löi ravintolassa suomalaista naista, jolla olikin jo oma seuralainen eikä toista kaivannut.

Poliisin tiedote 13.10:

Oulussa, Myllyojan kaupunginosassa Tiilitiellä nuori oululainen mies puukotti toista oululaista miestä kaulaan 13.10.2018 noin kello 05.30 aikaan ja poistui paikalta. Uhrille aiheutui teon seurauksena hengenvaaralliset vammat ja hän on sairaalahoidossa. Epäilty tekijä saatiin teon jälkeen kiinni ja häntä epäillään tapon yrityksestä.

Tapahtumalla on silminnäkijöitä, uhrilla ja epäilyllä oli poliisin tiedon mukaan keskenään riitaa ennen puukotusta. Oulun poliisi jatkaa asian tutkintaa.

Kaulan ja niskan alueelle lyöminen, ja tappavien keinojen käyttökynnyksen alentuminen alkoivat yleistyä Suomessa v.1991 jälkeen, kun rajojen avautuminen toi itärikolliset kaikkialle. Heidän mukanaan tuli koventunut ja ammattimaisempi rikollis-tapakulttuuri, kuin mihin Suomessa oli totuttu.

Eivät yksinomaan Suomessa vierailevat ulkomaalaiset levittäneet raaistumista, vaan heitä jäljiteltiin. Rikollis-scenessähän ei loisteta älyllä vaan tietyllä kovuudella, ja jos esikuvat ovat tiedossa, niiden veroisiksi pyritään. Suomalaisten rikollisjengien kansainvälinen verkostoituminen myös kannusti ulkomaisten kontaktien tapojen kopioimiseen, samasta syystä.

Seuraava tappelukulttuurin raaistumis-askel otettiin maahanmuuttajina saapuneiden rikollisten myötä. Useilta turvapaikanhakijoilta on löytynyt puhelimiin tallennettuja videoleikkeitä, joissa ko. henkilö on esm. irroittamassa jonkun ihmisen päätä. Ei ole varmuutta, kuvaavatko videot henkilön itsensä tekoja, mutta niitä säilytettiin ja esiteltiin muille juuri kovis-maineen saavuttamiseksi. Tämä kertoo jotain rikollisuuteen integroituneiden maahanmuuton mukana tulleiden ryhmäasenteista.

Mikäli viranomaiset eivät onnistu puuttumaan tuntuvalla tavalla rikollisuuden ääri-ilmiönä nyt esiintyvään koventuneeseen väkivaltaisuuteen, se tulee yleistymään vallitsevaksi normiksi koko rikollismaailmassa.

Tapaus Joensuusta, myös viime yöltä, kertoo ravintoloiden käyttäytymis-ympäristön muutoksesta:

Poliisin tiedote 13.10.2018:

19-vuotiaan ulkomaalaisen miehen epäillään syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn lyömällä nyrkillä kasvoihin 20-vuotiasta joensuulaista naista Joensuun keskustassa ravintolassa lauantaina 13.10.2018 klo 02.45 aiheuttamatta näkyvää vammaa. Mies oli lähestynyt naista, mutta oli tullut torjutuksi. Tilanteesta oli aiheutunut ravintolan sisällä tappelua, johon järjestyksenvalvojat olivat puuttuneet ja naisen 19-vuotias miesystävä oli vastustanut järjestyksenvalvojia.

Tapaus on sinänsä vähäinen, mutta osoittaa tekijältä asennevammaisuutta, ja mataloitunutta aggressiokynnystä. Lyömistä, syljeskelyä ja sanallista hyökkäystä em. tavalla pettyneen ulkomaan-sulhon torjuneita naisia kohtaan esiintyy nykyisin miltei normaalina. Raportteihin ne päätyvät vain jos poliisia on tarvittu paikalle.

Suositus ravintoloissa iltaa viettäville: Kun kuulette sanottavan ”rasist bitch!”, varautukaa siihen että seuraavaksi viuhuu nyrkki tai jopa teräase. Tällä huomautuksella emme pyri vahvistamaan ennakkoluuloja tai kannustamaan kanssaihmisten etniseen profilointiin. Kaikki ovat yksilöitä, mutta juuri siksi joukossa on mätämunia.

1 Comment

  1. ro
    13.10.2018 12:05

    Kaikki poikkeuksetta päästäänpipit muslimit on juurikin näitä mätiäkädellisiä.Joita ei missään nimessä kuuluisi päästää valkoisten ihmisten keskuuteen…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top