Pykälät olivat kunnossa jo syksyllä 2015 (VIDEO)

Kysymys lainsäädännön riittävyydestä turvapaikka-oikeuden väärinkäyttäjien käännyttämiseen, ja mahdollisten hydridihyökkäysten torjumiseen on puhuttanut parisen päivää. Jos vanhoja muistellaan, asiat asettuvat kokonaan toisenlaiseen valoon.

Turvapaikanhakijoita ei olisi tarvinnut ottaa vastaan v.2015, totesi Juha Sipilä 2016

Pykälät olivat kunnossa ilman viilaustakin jo suuren invaasion aikana kesällä ja syksyllä 2015, -vaikka muuta väitetään. Silloinen pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) myönsi kansainvälisten sopimusten ja viranomaisvaltuuksien riittäneen. Poliittista tahtoa vaan ei ollut:

-Kaikki Suomeen tulleethan olisi voitu palauttaa, koska nämä tulijat saapuivat Dublin-sopimuksen alla olevien maiden kautta, Sipilä toteaa alunperin Ylelle antamassaan haastattelussa (12.06. 2016):

EU:n jäsenvaltioiden allekirjoittama Dublinin sopimus säätää, että unionin ulkopuolelta tulevan turvapaikanhakijan hakemus käsitellään ensimmäisessä sopimusmaassa, johon hän saapuu. Jos hän jatkaa matkaansa toiseen EU-maahan, häneltä ei oteta hakemusta vastaan, vaan palautetaan ensimmäiseen vastaanottaja-maahan. Tätä Suomenkin allekirjoittamaa sopimusta ei noudatettu syksyllä 2015 Ruotsin kautta tulleiden turvapaikanhakijoiden kohdalla, vaan silloisen sisäministerin kanta oli, että sisään vaan.

Eroa Orpolla ja Orbanilla:

”Unkarin toiminta epäinhimillistä”

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) ei lämpene ajatukselle siitä, että Suomi palauttaisi rajatarkastukset Schengen-rajoilleen. Rajoja ei aiota sulkea esimerkiksi Pohjois-Suomessa, jonne on tullut Ruotsin kautta paljon turvapaikanhakijoita.

Mielenkiintoista luettavaa:

Samaan aikaan, kun suomalaiset pähkäilevät juristeriaa, Minskissä uusi saapumiserä odottaa matkansa jatkumista: Suomeen, joka onkin heidän tavoitteensa:

”Siirtolaiset” kerääntyivät torstaina päivällä Minskin Urheilupalatsin aukiolle odottelemaan luvattuja bussi-kyytejä. ”Täältä tullaan, Suomi!

”Valmiuslaki ennen mua syntynyt, myös jälkeheni jää”?

5 Comments

 1. pöh
  11.11.2021 20:34

  Orpoa vaikka kattelis ilman ääntä, niin on niin epärehellisen ketkun olonen kun olla voi.

  ”Turvapaikanhakijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia” – sisäministeri Orpo

  Vastaa
 2. jani
  11.11.2021 22:58

  Tilanne on edelleen sama. Käytännössä kaikki jotka pääsee rajan yli jäävät jos haluavat koska ei ole palautussopimuksia persereikävaltioiden kanssa. Joten ei voida tehdä muuta kuin elättää ne.

  Vastaa
  1. jani
   11.11.2021 23:00

   Eli poliitikkojen puheet mahdollisista palautuksista on pelkkää hämäystä. He tietävät että kun rajan yli on päästy peli on sillä selvä eli hölmöläinen hävisi.

   Vastaa
 3. Obelix
  12.11.2021 01:05

  Se oli silloin ennen….

  ””Unkarin toiminta epäinhimillistä”

  Sisäministeri Petteri Orpo (kok) ei lämpene ajatukselle siitä, että Suomi palauttaisi rajatarkastukset Schengen-rajoilleen. Rajoja ei aiota sulkea esimerkiksi Pohjois-Suomessa, jonne on tullut Ruotsin kautta paljon turvapaikanhakijoita.”

  Mutta nyt on nyt…

  MIKSI tänään onkin jo toinen ääni kellossa? Mikä tekijä tässä ajassa on muka olennaisesti muuttunut vuodesta 2015? Edelleenkään kansalaiset eivät tiedä sitä, että onko pääministeri / sisäministeri / hallitus-koalitio antanut Rajavartiolaitokselle & Puolustusvoimille KÄSKYN tarvittaessa riittävään voimankäyttöön tämän hybridi-uhkan eliminoimiseksi, vai onko wanha käsky edelleenkin voimassa: Varusmiehet asento, ojennus, katse eteenpäin…maahantunkeutujien laukut majoitustiloihin kantakaa – mars, mars!

  Ps. Miksi persut eivät enää kyseenalaista Petteri Orpon ja osaltaan myös Timo Soinin silloista toimintaa, puhumattakaan ko. herrojen vuoden 2017 yhteisestä toiminnasta? Eivät kai vaan nämä kaksi entistä vihollista ole löytäneet uuden, yhteisen arvopohjan – yht’äkkiä – vuoden 2021 marraskuussa -ja ovatkin yksissä tuumin marssimassa rinta rinnan, käsi kädessä kohti entistä sinisempää tulevaisuutta, huonosti peitellyn poliittisen juonittelun suojissa?😎

  Vastaa
 4. Kohde EU: näin ihmisten salakuljetus toimii
  12.11.2021 13:35

  Ihmisten salakuljettaja kertoo miten roudaus EU:n puolelle tapahtuu:
  https://www.rt.com/news/539984-human-trafficking-eu-migrants/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top