Qstock tuo paljon ihmisiä Ouluun tulevana viikonloppuna ja aiheuttaa erityisjärjestelyjä

Oulussa järjestettävä Qstock festivaali tuo Ouluun jälleen paljon ihmisiä tulevana viikonloppuna 26. – 28.7.2019.

Qstock Festivaali tulee tekemään uuden yleisöennätyksensä, sillä tänä vuonna paikalle saapuu 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Tiettyjen aluejärjestelyjen myötä festivaalialueelle voidaan ottaa 2500 henkeä enemmän kuin viime vuonna. Päälavan alueella Raatissa esimerkiksi on enemmän tilaa, kun Sirkusteltta siirtyy Kuusisaareen ja pienempi Koomalava vastaavasti Raattiin. Uusi kymmenen metriä leveä Kissankoskenrannan silta puolestaan tarjoaa suuren kulkuväylän Kuusisaaresta Raattiin kerrotaan järjestäjän tiedotteessa.

Ihmisiä on erityisen paljon liikkeellä perjantai- ja lauantai-iltoina sekä yöllä Raatinsaaren läheisyydessä. Isoon tapahtumaan kannattaa varautua niin festivaalivieraiden kuin muidenkin Oulun keskustassa liikkuvien, jotta tapahtuma sujuisi turvallisesti ilman suurempia häiriöitä.

Oulun poliisista ylikomissario Jyrki Kivirinta kertoo poliisin varautumisesta. Kokemuksesta tiedämme, että itse tapahtuma-alueella juhlat ovat yleensä sujuneet ilman suurempia häiriöitä. Sen sijaan tapahtuma-alueen ulkopuolella ja ohjelman päätyttyä onkin poliisilla ollut sitten enemmän tehtäviä. Siellä missä on paljon ihmisiä, tarvitaan usein myös poliisia. Poliisin tehtäviä lisäävät pääasiallisesti häiriökäyttäytyminen, ilkivalta ja päihteiden liikakäyttö.

Jokainen voi omalla vastuullisella käytöksellään myötävaikuttaa iloisen tapahtumaviikonlopun onnistumiseen, painottaa ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Käyttäydy festareilla, mutta myös sitä ennen, sen jälkeen ja erityisesti festarialueen ulkopuolella vastuullisesti. Päihteitä ei kannata nauttia liikaa, koska silloin ei kykene huolehtimaan itsestään, omaisuudestaan eikä kavereistakaan. Huolehditaan yhdessä porukan hyvinvoinnista ja otetaan kaveri käsikynkkään, jos kaverin ”mopo meinaa karata”.

Mikäli havaitset festivaalialueella häiriöitä, ota yhteyttä henkilökuntaan.
Festivaalialueen ulkopuolella yhteys hätäkeskukseen 112.

Vaikutuksia auto- ja kevyenliikenteen reitteihin sekä ilmailurajoitus

Muuttuneet liikennejärjestelyt koskettavat kaikkia ja niitä on jo ennen tapahtumaviikonloppua.

  • Kuusisaaren sekä Raatin harjoituskenttää ympäröivät tiealueet on suljettu koko festivaaliviikon ajan 22. – 28.7. Samoin kevyen liikenteen väylä Toivoniemestä Raattiin on suljettu.
  • Kulku Pikisaareen tapahtuu festivaaliviikolla vain Tuiran suunnasta.
  • Pikisaaren pysäköintialueet eivät ole festivaalivieraita varten. Väärinpysäköintiä tullaan valvomaan.

Festivaaliviikonloppuna Oulun keskustassa, Raatinsaaren ja Kuusisaaren läheisyydessä sekä torilla on huomattavasti normaalia enemmän jalankulkijoita liikkeellä.
Sujuvan liikenteen ja turvallisuuden vuoksi autolla liikkumista Merikoskensilloilla sekä edellä mainituilla alueilla kannattaa välttää erityisesti perjantai- ja lauantai-iltoina, mikäli se ei ole välttämätöntä, suosittelee Kivirinta.

  • Merikosken siltojen nopeusrajoitus alennetaan 30 kilometriin tunnissa.
  • Silloilla on pysähtymiskielto pohjoisen eli Tuiran suuntaan.
  • Raatin stadionin muurin viereen pystytetään kevyen liikenteen väylälle tilapäinen taksitolppa. Samalla pysähtyminen tien vastakkaiselle puolelle kielletään.
  • Festivaalivieraiden pyöräparkki on Linnansaaressa. Pyörien jättäminen Raatin stadionin muurin seinustalle on kiellettyä, jotta Merikosken siltojen kavennettu pyörätie ei mene tukkoon.
  • Torinrannan Rantakatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä perjantaina ja lauantaina klo 18–06. Tonteille ajo, parkkihalliin ajo ja taksiliikenne sallitaan.

Poliisi on hakenut ilmailun rajoittamista Qstock -alueelle. Tilapäinen rajoitusalue EFR1150 KUUSISAARI on voimassa 26.7.2019 klo 9.00 – 28.7. klo 9.00. Liitteenä kartta rajoitusalueesta. Rajoitus koskee miehittämätöntä ilmailua.
Rajoitusalueella lentäminen on mahdollista vain poliisi myöntämällä poikkeusluvalla. Poikkeuslupahakemus tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen jyrki.kivirinta(at)poliisi.fi 24.7.2019 klo 16.00 mennessä. Hakemuksessa tulee ilmetä seuraavat asiat: lennätysaika, paikka, laitteiston sarjanumerot, yhteishenkilöt, lentosuunnitelma ja turvallisuusarvio.

Kartta ilmailun tilapäisestä rajoitusalueesta

Raatin toiminta palaa normaaliksi vaiheittain. Alueita pidetään suljettuina vain tarvittavan ajan. Ensi maanantaina liikenne alkaa jo olla normaalissa uomissaan. Alueella liikkuvia kehotetaan kuitenkin edelleen varovaisuuteen, sillä raskaita työkoneita on liikkeellä tiistaihin saakka.

Tapahtuman järjestäjän turvallisuusinfo: https://www.qstock.fi/info/turvallisuus/

Tapahtuman järjestäjän liikenneinfo: https://www.qstock.fi/info/saapuminen/

Poliisi on mukana tapahtumassa festarihengessä ja toivoo, että yleisökin nauttii jälleen kerran mahtavasta tapahtumasta iloisella mielellä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top