Raakaöljyn hinta laskee, Suomessa pelotellaan bensan 3€-litrahinnoilla

Suomen kansa odottaa kauhusta kankeana, ylittävätkö liikennepolttoaineiden pumppuhinnat maagisen kolmen euron rajan jo tänä kesänä, -mitä pelkoa media lietsoo vaikka raakaöljyn hintakehitys ei paniikkia tue.

Raakaöljyn Brent-noteeraukset ovat tulleet juuri nyt kovasti alas, jopa kuutta prosenttia, ja alamäen uskotaan jatkuvan. Samaan aikaan kun sijoittajat investoivat varojaan halpaan öljyyn, Suomen hallitus -koronatuettuine medioineen- visioi kesälomakauden keskellä 3-euron bensiinin litrahintaa. Tässä on tietty epäsuhta siihen, että maailmanmarkkinoilla raakaöljyn hinnat ovat laskussa. Sijoittaja kertoi tänään Extralle ostaneensa juuri öljyä halvemmalla kuin koskaan, viimeisten kolmen aikana.

17.06. klo. 20:45, 111,95 alimmillaan. Missä mennään aamulla markkinoiden avautuessa, sen näkee sitten.

Onkin syytä kysyä, mihin meille tarjottu bensan ja diiselin inflaatio-hintakehitys-ennuste perustuu, kun raakaöljy näkyy tulevan alaspäin maailmanmarkkinoilla. Ihanko vain hallitus haluaa pilata ilon suomalaisten kesälomasta.

Luettavaa:

 • Iltalehti 15.06. 2022: Kolmen euron bensalitra voi vakiintua jo loppukesällä – tässä syy,
 • Yle 06.06. 2022: Bensan hinta voi nousta kolmeen euroon litralta – ”Voi olla hankala vuosi sellaiselle kuluttajalle, joka joutuu paljon tankkaamaan”,
 • Investing.com (päivittyvä): Brent-futuurit.

”Vihreä siirtymä” on julkistalouden stressitesti, joka paljastaa valuvian

Köyhtyminen, inflaatio, energiahuoltovarmuuden menettäminen ja näköalattomuus ovat vihreä poliittinen valinta

5 Comments

 1. Snif
  18.6.2022 00:05

  Niimpä. Jospa kävisit ihan tankkailessa hiukan usemmin niin olisit nähnyt bensan hinnannousun joka ei pysähdy vaikka öljyn markkinahinta laskee.
  Eikö ole tullut oikein oieniin mieliin maailman laajuinen vihersiirtymä joka saatana tässä maassa nostaa kaiken hintaa.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  18.6.2022 08:17

  Media on jälleen hallituksen asialla, ennustellaan polttoaineiden hinnan nousua. Kun sitä ei tapahdukaan, hallituspuolueet saavat kannatusta perusteita vailla olevilla valeuutisilla.

  Vastaa
 3. Joonas
  18.6.2022 10:31

  Jos poliitikot maksaisi omat pensat eikä ajelis veronmaksajien rahoilla saatana, vois mieli muuttua!!

  Vastaa
 4. Obelix
  18.6.2022 13:45

  ”Onkin syytä kysyä, mihin meille tarjottu bensan ja diiselin inflaatio-hintakehitys-ennuste perustuu, kun raakaöljy näkyy tulevan alaspäin maailmanmarkkinoilla. Ihanko vain hallitus haluaa pilata ilon suomalaisten kesälomasta.”

  Meille kansalaisille tarjottu bensan ja dieselin _inflaatio-hintakehitys-ennuste_ perustuu kaikessa hiljaisuudessa jättiläismäisen ”suomijärjestelmän” eli ”suomikoneiston” lue; byrokratian kasvaviin rahoitustarpeisiin, rattaiden rasvaamiseen, huoltoon -ja ylläpitoon, sekä kaikkien tästä ns. JÄTTI-JÄRJESTELMÄSTÄ elantonsa saavien ja siihen liiketoimensa perustavien, eli palkkionsa hallinnolta nostavien, eli ns. maksettujen asiantuntijoiden hallinnon RAHANTARPEILLE luomaan myönteiseen mielipide konglomeraattiin, jota konglomeraattia ei sen asiantuntija-auktoriteetin takia voi kansalainen kritisoida, vaan ainoastaan tuntea hallinnon ahnaat sormet sen mielipide-vaikuttamisen kautta kukkarollaan, kuten on tarkoituskin.

  Ps. Vuodesta 1983, jolloin julkisensektorin henkilömäärä ensimmäisen kerran ylitti 300 000 henkeä on vuonna 2022 tultu pisteeseen, jossa julkisensektorin henkilöstömäärä on jossain 700 000 – 800 000:n välillä, kaikkine rönsyineen ja suomalaisia on vain 5.5 miljoonna! Se maksaa taviksille maltaita joka sektorilla, sillä tuo porukka nostaa palkkaa verokannasta, niin se ei kuitenkaan maksa siinä mielessä veroja, sillä se elää myös yhteisestä verokannasta. Siksi Suomessa on röyhkein virkamieskunta autoiluun liittyen, sivistyneen Euroopan korkein verotus, korkein bensiinin hinta ja huonoin OSTOVOIMA + ex-stalinisti eliitti! Tuo huono ostovoima kompensoidaan ”suomijärjestelmässä” järjestelmän suosikeille esimerkiksi sote pomoille kaavaillulla n. 18 700 €:n kuukausipalkoilla.

  Vastaa
 5. tasa-arvoista
  18.6.2022 16:43

  Täytyyhän bensan hinnan nousta jotta sähköautoilijat eivät tuntisi oloaan peteyksi. Meinaan jos kerran sähkön hinta nousee viisinkertaiseksi, niin pitäähän ensankin hinnan nousta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top