Rahanpesuun ja huumekauppaan käytetty ”darknet” suljettu

Maailman suurin laittoman kaupankäynnin nettialusta, venäjänkielinen ”Hydra Market”, suljettiin eilen Saksan viranomaisten toimesta. Operaatioon osallistui poliiseja useasta maasta.

Bitcoineja takavarikoitiin noin 23 miljoonaa euroa

Frankfurt am Mainin yleinen syyttäjävirasto, Tietoverkkorikollisuuden torjunnan keskusvirasto ( ZIT ) – ja Saksan rikospoliisivirasto ( BKA ) sulkivat tiistaina maailman suurimman Darknet-markkinapaikan ”Hydra Marketin” palvelininfrastruktuurin Saksassa. Nyt suljetulla markkinapaikalla oli noin 17 miljoonaa rekisteröityä asiakasta ja yli 19 000 myyjätiliä .

Tutkimuksia Hydran selvittämiseksi on tehty elokuusta 2021 alkaen, ja niihin osallistui myös Yhdysvaltain poliisiviranomaisia. Laiton markkinapaikka on toiminut vuodesta 2015 laittomassa Tor-verkossa. Ei toimi enää.

Bitcoineja saatiin takavarikkoon noin 23 miljoonan euron arvosta. Hydraa epäillään käytetyn ainakin huumekauppaan ja rahanpesuun, varastettujen luottokorttien ja väärennettyjen henkilöllisyystodistusten kauppaan, mutta myös vakoilutietoja on välitetty sen kautta. Venäläisen viranomaistiedon mukaan nyt suljettua alustaa on käytetty huumeiden jakeluun niiden käyttäjille Venäjällä.

 

 

 

Myynti vuonna 2020 1,23 miljardia euroa

Tutkijaviranomaisten ZIT:n ja BKA:n  mukaan ”Hydra Market” oli luultavasti maailman suurin laiton markkinapaikka: Myynti oli vähintään 1,23 miljardia euroa pelkästään vuonna 2020. Hydran asiakkaat käyttivät Bitcoin Bank Mixer -alustaa tehdäkseen viranomaisille vaikeammaksi digitaalisten osto/myynti-tapahtumien selvittämisen.

Venäläisille huumeidenkäyttäjille Hydran kautta toimivat kauppiaat jakelivat heidän ostoksensa anonyymisti: Huumepakkaus ( venäjäksi ”zakladka”) toimitettiin maksun suorittamisen jälkeen piilotettuna johonkin julkiseen paikkaan, -roskakoriin tai irtonaisen kiven alle- minkä sijainnin ostaja sai salatun Tor-verkon kautta.

Hydran palvelin Saksassa

Tutkijat eivät vielä tiedä, oliko tiistaina suljettu palvelin Hydran ainoa, mutta he pitävät löytöään verkon pääkeskuksena, kerrottiin Frankfurtin syyttäjälaitoksesta. Venäläisen Internet-Rozysk-kyberturvallisuusyrityksen perustaja Igor Bederov kertoi The Moscow Timesille, että Hydra voisi pian ilmaantua uudelleen markkinoille Saksassa saadusta menestyksestä huolimatta. Hydran järjestelmänvalvojat väittävät jo, että markkinapaikka palaa pian, Bederov sanoi lehdelle.

Bederovin mukaan jotkut Hydran ylläpitäjistä ja kehittäjistä ovat Venäjällä, joten Saksan lainvalvontaviranomaiset eivät tavoita heitä. Bederov kertoi pitävänsä Venäjän viranomaisten toimia Hydraa vastaan tehottomina.

Mutta, kuten näemme, tämä (venäläinen) tutkimus ei tuottanut tuloksia, paitsi muutaman huvilan ja kalliita autoja joillekin viranomaisille”, Bederov kertoi lehdelle. ”Viimeisen kahdeksan vuoden aikana ei ole tehty mitään Hydran pysäyttämiseksi. Tiedämme, kuka sponsoroi Hydran luomista, tunnemme ohjelmoijat, tiedämme offline-tapahtumista, joita pidettiin muutama vuosi sitten huumeiden väärinkäyttäjien saamiseksi silloin uuden alustan käyttäjiksi.”

Bederov kertoi vielä lehdelle, että politiikasta poissa-pysyttelemisestään huolimatta Hydra reagoi Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan vaikeuttamalla uusien käyttäjien rekisteröitymistä Venäjältä ja Valko-Venäjältä sodan alkamisen jälkeen, noin viikko sitten.

Luettavaa:

2 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  6.4.2022 11:54

  Valtiovarainministeriön verkkosivuilla julkaistut Hydraa ja valuuttapörssiä Garantexia koskevat sanktiot ”lähettävät tänään rikollisille viestin, jota et voi piilottaa darknetissä tai heidän foorumeilla”, valtiovarainministeri Janet Yellen sanoi.

  Lohkoketjututkijoiden mukaan noin 86 prosenttia Venäjän kryptopörssien suoraan vastaanottamasta laittomasta bitcoinista vuonna 2019 tuli Hydrasta, jota valtiovarainministeriö kuvaili ”maailman ”suurimmaksi ja näkyvimmäksi darknet-markkinaksi”.

  Valtiovarainministeriö sanoi, että uudet sanktiot estävät yhdysvaltalaisia ​​antamasta tai vastaanottamasta ”mitään lahjoitusta tai varojen, tavaroiden tai palvelujen tarjoamista” Hydralle tai Garantexille.

  Osasto sanoi, että pakotteet, jotka kieltävät Yhdysvaltojen liiketoimet Hydran ja Garantexin kanssa ja joilla pyritään jäädyttämään kaikki heidän USA:n lainkäyttövaltaan kuuluva omaisuus, ovat osa kansainvälistä pyrkimystä estää haitallisten kyberrikospalveluiden, huumeiden ja muiden laittomien tarjousten, mukaan lukien kiristysohjelmatoiminnan, leviäminen. , jotka ovat peräisin Venäjältä.

  https://www.theepochtimes.com/live-updates-us-allies-to-ban-investments-in-russia-sanction-banks-on-wednesday_4385813.html

  Vastaa
 2. Bitcoinit = verivaluutta
  6.4.2022 14:40

  Minua ihmetyttää aina tällaisissa uutisissa se että viranomaiset tietävät kauppojen liikkeet ja rahojen siirrot mutta eivät tee mitään. Jos kerran rahoja on siirretu 1,23 miljardin edestä niin mitä virkaa on 23 miljoonan euro arvoisella takavarikolla? Eikö niiden rajohen maksujen perillemeno pitäisi estää jolloin aina joku menettää rahaa ja silloin kauppaketjut katkeilevat ja porukka suivaantuu toisilleen.

  Toinen asia on tämä Bitcoin. Kaikki tietävät sen kytkökset Venäjälle ja sen vakoilut tiedonsiirtoja tehdessä. Mutta silti kaikki käyttävät Bicoinia ihan niinkuin se olisi nyt asetettujen taosupakotteiden ulkopuolella. Jos minulla olisi bitcoineja merkittävä määrä, tai lainkaan, niin myisin heti kaikki pois. Ja omalta osaltani heikentäisin tämän kautta Venjän harmaaata taloutta. Tai Kiinan valtaa markkinoilla, jota kaikki yleisesti haukkuvat.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top