Terroristit surmasivat 15 Jalalabadissa Afganistanissa (Päivitetty)

Uutislähteiden mukaan tänään kuultiin huomattava räjähdys Jalalabadissa, Nangarharin maakunnan pääkaupungissa Afganistanissa. Räjähdys tapahtui lähellä maakunnan keskussairaalaa ja pakolaiskeskusta, johon kaksi asemiestä hyökkäsi. Kaupungissa on säännöllisesti tapahtunut terroritekoja. 28.07. tänä vuonna terroristit hyökkäsivät pommiräjähdysten sarjan jälkeen lääketieteelliseen koulutuskeskukseen surmaten kaksi henkilöä ja haavoittaen kahdeksaa muuta.

Jazeeran mukaan taistelut terroristien ja turvallisuusjoukkojen välillä kestivät tunteja. Tilanne alkoi itsemurhapommittajan iskulla maahanmuutto- ja pakolaishallinnon rakennukseen, ja loppui tunteja myöhemmin kahden terroristin kuolemaan.

Tiedot ihmisvahingoista vaihtelevat, mutta kuvernöörin tiedottajan Attaullah Khogyanin mukaan  pakolaishallinnon rakennuksessa, johon asemiehet ovat hyökänneet, menehtui ainakin 15 henkilöä ja yhtä moni haavoittui Suurin osa virkailijoista ehti tiedottajan mukaan paeta rakennuksesta, mutta moni jäi hyökkääjien panttivangeiksi. Rakennus tuhoutui pahoin, eikä sitä uutista kirjoitettaessa oltu vielä täysin tutkittu. Paikallishallinnon edustajan mukaan 40 henkilöä on yhä kateissa.

Hyökkäys siis noudatti 28.07. hyökkäyksen kaavaa. Mikään ryhmä ei ole ottanut meneillään olevaa tapausta nimiinsä. 

 

Al Jazeera 28.07.2018. Sputnik 30.07.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top